Hidasta elämää -kirjat

Hidasta elämää -kirjat käsittelevät meitä kaikkia ihmisiä koskettavia aiheita, mm.: rakkaus, ero, äitiys, vanhemmuus, masennus, kriisit, muutos, parisuhde, itsetunto, naiseus, perfektionismi, miehenä oleminen, jaksaminen, burnout, hyvä arki, itsemyötätunto, unelmat, mielenrauha, riittämättömyys, kiire, stressi, onnellisuus, itsevarmuus, erityisherkkyys.

Näissä Hidasta elämää -kirjaperheen kirjoissa on kauniisti paketoituna sitä samaa iloa, valoa, viisautta ja inspiraatiota, jota olemme saaneet jakaa tällä sivustolla vuodesta 2010 saakka. Teemme nykyään kirjasarjaa yhteistyössä Bazar kustannuksen kanssa (2017-2022 Otavan kanssa). Hidasta elämää -kirjat syntyvät sivuston asiantuntijoiden ja bloggareiden kynästä. Suomen kaunein hyvinvointia kokonaisvaltaisesti käsittelevä kirjaperhe kasvaa vuosittain noin kymmenellä uutuudella.

Mukavia lukuhetkiä ♥

Sanna Wikström & Pequ Nieminen
Hidasta elämää -sivuston perustajat

PS. Kirjan kantta klikkaamalla pääset tuotesivulle!

Mitra Vasara: Sydämen seksi – Laajenna nautintoasi

(Bazar 6/2024)

Sydämen seksi – Laajenna nautintoasi ohjaa sinut kuuntelemaan sydäntäsi sekä nauttimaan itsestäsi ja kehostasi.

Jotta voisit nauttia seksistä yhä syvällisemmin, ohjaa tietokirjailija Mitra Vasara sinut tutkiskelemaan esimerkiksi uskomuksia, kehonkuvaa, tunteita sekä yhteyttä itseen ja kumppaniisi. Hidasta elämää -kirjaperheeseen kuuluvan teoksen harjoitusten avulla opit rauhoittamaan ajatuksesi ja tunnustelemaan kehosi tarpeita. Kun arvostat kehoasi ja kuuntelet tunteitasi rehellisesti, voit vähentää suorittamista ja lisätä läsnäoloa – niin seksissä kuin muussakin elämässäsi. Harjoituksista suurin osa sopii yksin tehtäväksi.

Hilkka ja Hannele Heikkala: Minun luontoseikkailuni

(Bazar 5/2024)

Täytettävä tehtäväkirja Minun luontoseikkailuni auttaa rakentamaan merkityksellistä luontosuhdetta jo lapsuudesta alkaen.

Kokenut perhepäivähoitaja Hilkka Heikkala ja hänen tyttärensä Hannele Heikkala haluavat rohkaista lapsia tutustumaan luontoon mielekkäällä ja innostavalla tavalla. Hidasta elämää -kirjaperheeseen kuuluvan Minun luontoseikkailuni -kirjan tehtävät johdattavat lasta tarkkailemaan luontoa ja keskittymään hetkeen: Miltä sammal tuntuu, kun kosketat sitä kädellä? Miltä kuusenkerkkä tuoksuu? Tuntuuko tuuli erilaiselta silmät kiinni tai silmät auki?

Kirja on jaoteltu vuodenaikojen mukaan, ja sen havainnointitehtäviin liittyy muun muassa askartelemista, piirtämistä, kirjoitustehtäviä ja leikkejä. Lapsi voi täyttää kirjaa aikuisen kanssa tai itsekseen. Kirja kulkee mukana puistoissa, metsissä ja kesämökillä – kaikkialla, missä on luontoa.

Teemu Syrjälä: Paluu juurille – Tunneyhteydessä luontoon

(Bazar 4/2024)

Hyvinvointivalmentaja Teemu Syrjälän kirja Paluu juurille – Tunneyhteydessä luontoon muistuttaa, miten luonto voi auttaa meitä kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

Elämme luonnossa ja luonnosta, vaikka nykymaailma saa meidät välillä unohtamaan sen. Luonto silti vaikuttaa jokapäiväiseen terveyteen, tunnekokemuksiin ja maailmankuvaan. Teemu käsittelee tässä kirjassa hyvinvointia kokonaisvaltaisesti, sillä siihen ei liity vain ravinto ja liikkuminen. Sen osa alueilla on lajimme kehityksessä biologinen his­toria, johon Syrjälä peilaa tämän vuosituhannen hyvinvointitrendejä.

Kirja muistuttaa, että arjessamme ja toisaalta kulttuuriperinnössämme ja juurissamme on terveyttämme tukevia asioita. Se antaa näkökulmia ja työkaluja, joilla elämää voi rakentaa luonnon avulla tasapainoisemmaksi ja inhimillisemmäksi sekä yksilönä että yhteisönä.

Jenni Kiviniemi: Toivu satuttavasta suhteesta

(Bazar 3/2024)

Kokeneen terapeutin Jenni Kiviniemen tietokirja Toivu satuttavasta suhteesta kertoo epäterveistä parisuhteista ja antaa keinoja sellaisesta toipumiseen. 

Kaikki suhteet eivät ole hyväksi. Punaisia lippuja eli suhteen varoitusmerkkejä ovat muun muassa kumppanin impulsiivinen ja arvaamaton käyttäytyminen sekä patologinen valehtelu ja vastuun välttely. Myrkylliseksi suhteen voivat tehdä esimerkiksi narsistiset piirteet ja henkinen tai fyysinen lähisuhdeväkivalta. Tällaisesta parisuhteesta irtaantuminen saattaa olla yksi vaikeimmista ja raskaimmista elämänkriiseistä. Suhteesta on voinut tulla riippuvuutta muistuttava kehä, jota ei osata lopettaa, vaikka arki on turvatonta, epävakaata, kuluttavaa, stressaavaa ja jopa uudelleen traumatisoivaa.

Terapeutti Jenni Kiviniemi on jo useita vuosia auttanut epäterveitä suhteita kokeneita ihmisiä. Hän on perehtynyt muun muassa narsististen ihmisten vaikutuspiirissä olleiden auttamiseen. Toivu satuttavasta suhteesta -kirjan itsehoidolliset harjoitukset vahvistavat tervettä itsetuntemusta ja itsetuntoa. Niiden vahvistuminen auttaa irtaantumaan ja lopulta toipumaan satuttavasta suhteesta.

Joni Martikainen: Älä usko kaikkea mitä ajattelet

(Bazar 2/2024)

ÄÄNIKIRJA

Miten, miksi ja milloin aivosi johtavat sinua harhaan?

Psykologi Joni Martikaisen Älä usko kaikkea mitä ajattelet selittää ihmisen käyttäytymistä ja arkiajattelun vinoumia.

Psykologi Joni Martikainen havainnollistaa kirjassaan Älä usko kaikkea mitä ajattelet ilmiötä valaisevin esimerkein. Hän summaa yleistajuisesti tutkimuksia, jotka selittävät ihmisen ajattelua. Hidasta elämää -kirjaperheeseen kuuluva äänikirja pohjautuu moniin eri tieteenaloihin, kuten psykologiaan, lääketieteeseen, aivotutkimukseen ja taloustieteeseen.

Karita Palomäki: Kuhiseva mieli - Nainen ja ADHD

(Bazar 1/2024)

Kirja kuvaa, millaisia piilossa olleita haasteita on ADHD-tyyppisesti oireilevilla naisilla, ja antaa välineitä oireiden tasapainottamiseen.

Kuhiseva mieli – nainen ja ADHD paneutuu nimenomaan naisten kokemuksiin. Se selittää, miten hermosto synnynnäisesti toimii ADHD-piirteisillä. Kun ymmärtää, miten juuri minun aivoissani ja hermostossani piirteet ilmenevät, voi kirjan avulla löytää konkreettisia keinoja, joilla omaan toimintaansa voi vaikuttaa.

Mitra Vasara: Meidän vuosi

(Bazar 11/2023)

Kasvattakaa suhteenne ihania puolia, luokaa lisää lämpöä ja luottamusta – sekä pitäkää samalla hauskaa yhdessä!

Kirja sopii kaikille pareille. Vuoden pituisen matkan voi aloittaa milloin tahansa. Joka kuukaudelle on oma tärkeä teemansa, kuten kommunikaatio, sujuva arki, lämpö ja romantiikka sekä seksi ja erotiikka. Teemat syvenevät, kun vuosi etenee! Teemoihin liittyy tehtäviä, joista osa tehdään kirjaan, osa taas keskustelemalla tai koskettamalla. Osa tehtävistä on kevyitä ja hauskoja, toiset puolestaan lempeän syvällisiä.

Harri-Pekka Pietikäinen: Tunne pelkosi - Vapaudu elämään

(Bazar 10/2023)

Syvällä sisimmässä olevat pelot ohjaavat usein käyttäytymistämme, mutta niitä voi olla vaikea edes tunnistaa. Tällaisia pelkoja ovat muun muassa menettämisen pelko, huijarisyndrooma ja hylätyksi tulemisen pelko. Usein pelätessämme uskomme tarinaa, jota itse itsellemme sepitämme. Samat kehon ja mielen mekanismit, jotka tuottavat pelkoa, mahdollistavat kuitenkin myös uteliaisuuden.

Tietokirjailija Harri-Pekka Pietikäinen kertoo tässä kirjassa tarinoita eletystä elämästä. Hän käsittelee tarinoissa avoimesti omia pelkojaan mutta myös sukupolvelta toiselle periytyviä pelkoja sekä pelkoja, jotka leimaavat koko yhteiskuntaa.

Risto Kuulasmaa: Kaikki valo maailmassa

(Bazar 10/2023)

Media-alan yrittäjä ja valmentaja Risto Kuulasmaa kutsuu sinut lähtemään uteliaasti mukaan pohtimaan ihmisyyden peruskysymyksiä. Mikä yhdistää henkisiä ja filosofisia perinteitä? Mitä on tietoisuus? Kuinka voimme vapautua kärsimyksestä matkalla kohti kestävää rauhaa ja onnellisuutta?

Kirjassa käsitellään monia elämän osa-alueita, kuten viisautta, taidetta, rahaa, uskontoja ja kuolemaa. Kaikki valo maailmassa tarjoaa näkökulman kasvuun ja laajentumiseen ihmisenä. Se auttaa hahmottamaan itseä kokonaisuuden osana, rakkauden ja erillisyyden kokemusten välimaastossa.

Sanna Laakkio ja Reija Könönen: Rohkeasti rehellinen

(Bazar 9/2023)

Jos myötäilee aina muita, voi käydä niin, ettei tiedä enää, mitä ihan oikeasti tuntee, ajattelee ja haluaa. Sopeutumisen vuoksi ikään kuin kaventaa ja typistää itsensä, oli kyse sitten töistä, parisuhteesta, vanhemmuudesta, suvusta tai ystävyydestä.

Rohkean rehellisyyden malli auttaa kommunikoimaan omaa ydintään. Rohkea rehellisyys on viestimistä ilman syyttelyä, painetta ja pelkoa. Samalla se on myös läsnäolevaa kuuntelemista, mitä muut ajattelevat, tuntevat ja haluavat. Näin kaikki saavat tilaa olla oma itsensä, sillä jokaisella on tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Kirsti Kuosmanen: Hehkuvan naisen voimavuodet

(Bazar 8/2023)
Kirsti Kuosmanen kutsuu lukijan tutkimaan kanssaan vaihdevuosien aikaa henkisenä matkana ja seikkailuna, joka on yksi elämän suurimmista ja syvimmistä muodonmuutoksista. Hän jakaa Hehkuvan naisen voimavuosissa omia ja erilaisten naisten inspiroivia kokemuksia menopaussista. Lisäksi kirjassa on oivalluksia tuovia harjoituksia sekä syvää pohdintaa siitä, miten jokainen nainen tekee oman ainutlaatuisen matkansa. Kun nainen synnyttää itsensä uudelleen, nousee hänen sisältään intuitiivista viisautta ja voimaa, jota kukaan tai mikään ei voi pysäyttää.

Eija Hinkkala: Muuta asenteesi - Muuta elämäsi

(Bazar 5/2023)

Oletko ikinä miettinyt, mitä asenne oikeastaan on tai mihin kaikkeen se itse asiassa vaikuttaa? Se määrittelee, millaiseksi koemme elämämme. Tutkimusten mukaan erittäin myönteisellä asenteella voi päästä huippuonnistumisiin, vaikka lähtökohtaiset taidot olisivat keskinkertaisia!

Kirjassa Muuta asenteesi, muuta elämäsi valmentaja Eija Hinkkala purkaa asenteen osasia paloihin: se koostuu muun muassa ajatuksista, uskomuksista ja tunteista. Koska se muodostuu opituista asioista, on täysin mahdollista oppia uudenlainen asenne! Hinkkala kertoo omista kokemuksistaan, valmennettaviensa kokemuksista sekä tutkimustiedosta. Hän antaa muutokseen työkaluja ja huomioi, mitkä tekijät usein haittaavat sitä. Kun asenne muuttuu myönteiseksi ja kasvuun tukeutuvaksi, syntyy tilaa innostukselle, ilolle ja rohkeudelle olla oma aito itsensä.

Katri Syvärinen: Äitihaava - Tyttären raskas perintö

(Bazar 5/2023)

Koetko elämässäsi riittämättömyyden tai arvottomuuden tunnetta, jota et ehkä oikein osaa määritellä? Huomaatko, että olet joskus ylikiltti eli pyrit miellyttämään muita jopa itsesi kustannuksella? Syynä voi olla äitihaava, joka juontuu äitisuhteesta ja sen haasteista. Äitihaava voi ilmentyä tyttären elämässä erilaisina kipukohtina, mutta se on myös rajoittavia uskomuksia, jotka ovat periytyneet sukupolvelta toiselle.

Miia Moisio: Masennus ja tunnelukot

(Otava 10/2022)

Masentuneen mielenmaisemaa leimaavat lähes poikkeuksetta useat, vahvat tunnelukot. Kannustavassa kirjassa kerrotaan ensimmäistä kertaa 18 tunnetusta tunnelukosta masennuksen näkökulmasta.

Kirja kuvaa, miten tunnelukkoihin yleensä reagoidaan ja miten ne näkyvät masentuneen ajattelussa ja toiminnassa. Tunnelukkoihin voi kuitenkin vaikuttaa ja niitä voi lieventää, kun niistä ensin tulee tietoiseksi.

Tunnelukkojen ymmärtäminen voi olla merkittävä askel toipumisen polulla. Kun masentuneessa itsessään herää halua toipua, pystyvät läheiset ja auttajatkin paremmin tukemaan masennuksesta kärsivää.

Kirjan teemoja: masennus, tunnelukot, toipuminen

Marika Vepsäläinen: Irti överiempatiasta

(Otava 10/2022)

Aistitko herkästi toisten tunteita ja eläydytkö niihin voimakkaasti? Jos koet, että joudut sopeutumaan muiden tunteisiin ja ottamaan niistä vastuuta, saatat olla överiempaattinen.

Kun keskittyy jatkuvasti siihen, mitä muissa tapahtuu, omat tunteet ja tarpeet jäävät sivuun. Silloin on vaarana jumiutua kiltin kannattelijan rooliin. Jos elää toisten tunteiden ehdoilla, ennen pitkää yhteys itseen katkeaa ja oma hyvinvointi unohtuu.

Kirjoittajan omakohtaisiin kokemuksiin perustuva opaskirja ohjaa murtamaan överiempaattisen toiminnan kaavan ja suuntaamaan herkkyyden voiman elämään, jossa voi hyvin ja joka tuntuu aidosti omalta.

Kirjan teemoja: överiempatia, empatia, tunteet, vuorovaikutus, ihmissuhteet, itsetuntemus

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Marika Rosenborg: Luopumisen kauneus

(Otava 8/2022)

Elämä on jatkuvaa luopumista, eikä mikään tai kukaan pysy luonamme ikuisesti. Joudumme lopulta päästämään irti jokaisesta asiasta, omasta elämästämmekin. Kun suostumme hyväksymään tämän, meidän on mahdollista elää väkevämmin nykyhetkessä.

Kirja puhuttelee sekä elämän käännekohdissa että tavallisessa arjessa, esimerkiksi yksinäisyyden, sairastumisen, eron, lasten lähdön ja kuoleman hetkillä. Kiitollisuus, hyväksyntä ja myötätunto auttavat silloin eteenpäin.

Kirjan teemoja: luopuminen, muutos, käännekohdat

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Anni Turpeinen: Aina ei tarvitse jaksaa

(Otava 8/2022)

Teos on tarkoitettu vauhtiin väsyneille, jotka eivät tunnista, mikä heidät ajaa uupumuksen partaalle, eivätkä löydä keinoja hidastamiseen. Armollinen kirja auttaa oivaltamaan uusia, omia voimia kunnioittavia tapoja sekä tuomaan niitä arkeen.

Kirjoittajan omakohtaiset tarinat sekä haastateltavien esimerkit tuovat aiheen iholle. Kirjassa sivutaan myös ihmisen biokemiaa: mitä stressi aiheuttaa ja miksi pienetkin muutokset omassa toiminnassa voivat vaikuttaa jaksamiseen?

Kirjan teemoja: kiire, suorittaminen, stressi, jaksaminen, uupumus

Suvi Bowellan: Helpotusta erityisherkän elämään

(Otava 8/2022)

Mikä neuvoksi, kun päivän mittaan tuntuu usein kertyvän liikaa aistiärsykkeitä ja muita virikkeitä?

Erityisherkkä ihminen tarvitsee palautumiseen riittävästi rauhallista aikaa sekä kykyä kuunnella itseään ja tyynnyttää ylikierroksilla käyvät keho ja mieli.

Rohkaiseva kirja käsittelee erityisherkän hyvinvointia henkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta näkökulmasta. Se auttaa tunnistamaan oman herkkyyden erityispiirteet sekä löytämään sopivat vinkit, harjoitukset ja reitit arjen sujuvuuteen, tunteiden käsittelyyn, tasapainoisiin ihmissuhteisiin ja kuormituksen säätelyyn. Kirja kuvaa myös traumojen vaikutusta ihmisen kokemusmaailmaan.

Kirjan teemoja: Herkkyys, erityisherkkyys, tunteet

Meri Mort: Lumoava tyttö

(Otava 7/2022)

Sielukas tehtäväkirja yli 10-vuotiaille tytöille ja tytöiksi itsensä kokeville, joka kannustaa itsetutkiskeluun ja auttaa näkemään tavallisessa elämässä ripauksen taikaa.

Inspiroiva kirja kannustaa nuoria kulkemaan kohti omanlaista, rohkeaa elämää, jossa voi toteuttaa omaa luovuuttaan ja uskoa taianomaisuuteen. Loistava lahjakirja lisäämään kasvavan nuoren itsetuntemusta.

Kirjan kanssa voi viettää aikaa kuun valossa kuunnellen lempimusiikkia ja mietiskellen, mikä juuri nyt on itselle tärkeää. Se rohkaisee hakemaan hyvinvointia luonnosta ja mielikuvituksesta. Kansien väliin voi kätkeä salaisuuksia, mutta kirjaa on hauska täyttää myös ystävän kanssa. Lumoava tyttö -tehtäväkirja on oivallinen matkaseuralainen, täytä junassa, mökkilaiturilla, iltahämärässä.

Tehtäväkirjassa on 7 eri teemaa: itsetuntemus, sydämen tieto, kotona, ihana keho, luonnon voimat, lumoavat tarinat, ystävyys.

Susanna Jussila: Sielun sopukoita

(Otava 4/2022)

Susanna Jussila kutsuu runoillaan ihmisiä pysähtymään hetkeen ja virittäytymään sydämensä taajuudelle. Runot käsittelevät syviä tuntoja ja elämän joskus kipeitäkin asioita myötätunnolla ja toivoa tarjoten. Säröjen lomasta pilkistää aina myös valon säihkettä. Jotain, jota kohti kävellä.

Sielun sopukoita -runokirja on sielukas lahjaidea äidille, tyttärelle, synttärisankarille, nuorelle aikuiselle, vastavalmistuneelle ja jokaiselle runojen ystävälle.

Runoteos sisältää Susannan suosittuja voima- ja lohturunoja kauniisti kuvitettuna. Puhuttelevat runot muistuttavat siitä, että jokainen on arvokas juuri omana itsenään.

Sanna Wikström & Reija Könönen: Lempeästi eroon murehtimisesta

Otava (1/2022)

Päästä irti turhista murheista.

Murheet ja huolet ovat osa jokaisen elämää, mutta toisiin meistä nuo tunteet ikään kuin tarttuvat kiinni – aivan turhaan.

Täytettävä tehtäväkirja tutustuttaa erilaisiin ajattelu-, uskomus- ja toimintamalleihin, jotka ylläpitävät murehtimisen kehää. Kirja antaa välineitä huolten syntysyiden löytämiseen ja murehtimisen vähentämiseen. Tehokkaiden harjoitusten avulla opit laskemaan huolirepun selästäsi. Kun et käytä energiaasi murehtimiseen, voit käyttää sen johonkin, mikä on sinulle hyväksi.

Kirjan teemoja:
lempeys, mindfulness, murehtiminen

Eevi Vuoristo: Tunne itsesi parisuhteessa

(Otava 1/2022)

Inhimillinen opas itsetuntemukseen parisuhteessa.

Parisuhde on usein elämämme intiimein suhde, joka suuntaa kohdevalon haavoittuvuuteemme, kipukohtiimme ja tiedostamattomiin toimintamalleihimme niin hyvässä kuin pahassakin. Tuomme suhteisiin pelkomme, ainutlaatuisuutemme, valomme ja lahjamme.

Parisuhteessa on lähes varmuudella hetkiä, jolloin huomaamme toistavamme vanhaa kaavaa. Alitajunnasta nousevat tunteet, roolit ja selviytymiskeinot saattavat silti yllättää meidät itsemmekin. Miten tällä kertaa tehdä asiat toisin?

Kirjan teemoja:
Itsetuntemus, parisuhde, tietoinen parisuhde

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Anna Taipale: Sydänvoimaa muutokseen

(Otava 8/2021)

Kannustava opas henkilökohtaiseen muutokseen ja kasvuun.

Joskus muutos pelottaa yhtä paljon kuin se, että mikään ei koskaan muutu. Kun myötätunto, sisäinen turva ja tunneyhteys löytyvät, ihminen vapautuu kasvamaan uusiin suuntiin ja toteuttamaan sydänjuttujaan. Elämässä on aina vastoinkäymisiä eikä kaikkea voi hallita, mutta itseä voi oppia tukemaan lempeästi elämän myrskyissäkin. Sinulla on lupa elää voimautuneesti ja vapaana siitä, mikä aiemmin on pienentänyt ja lannistanut.

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Pauliina Flang: Rakkaus on tekoja arjessa

(Otava 7/2021)
Kiireinen arki ja elämän eri käänteet saattavat etäännyttää kumppanista ja saada suhteen rakoilemaan. Miten vaalia parisuhdetta, joka on itselle tärkeä? Minkä täytyy muuttua? Miten saada lisää läheisyyttä ja seksiä arkeen?

Rakkaus on tekoja arjessa on parisuhteen hyvinvointia tukeva kirja, joka tarjoaa käytännön läheistä tietoa kommunikaatiosta, tarpeista, tunteista ja seksistä. Kirja kannustaa ottamaan käyttöön parisuhdetekoja, jotka auttavat kohtaamaan toisen arjen keskellä, vahvistavat parin tunneyhteyttä ja saavat yhteisen elämän kukoistamaan.

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Auli Malimaa: Olet kaiken hyvän arvoinen

(Otava 7/2021)

Anna hyvälle mahdollisuus.

Hektisessä kiireen ja vaatimusten täyttämässä elämässä aivomme takertuvat herkästi kielteisyyteen ja estävät meitä havaitsemasta ympärillämme olevaa hyvää. Voimme kuitenkin tietoisesti ohjata itseämme ottamaan enemmän hyvää vastaan ja elämään ilon, mielenrauhan ja rakkauden täyttämää elämää. Samalla saamme yhteyden aitoon, onnelliseen itseemme ja näemme kaiken sen hyvän, joka on jo meissä.

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Johanna Elomaa: Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit

(Otava 5/2021)

Ystävyydessä ja herkkyydessä on suurta voimaa. Ihana satu erilaisuuden kohtaamisesta.

Eräänä aamuna keltaiset kauhukaivajat valtaavat Oliver Orangin kotimetsän. Paetessaan turvaan nuori ja arka Oliver kadottaa äitinsä, mutta löytää yllättävän ystävän: taukoamatta puhuvan Milla-Maria Makakiapinan. Yhdessä he päättävät etsiä Paratiisimetsän, jossa kauhukaivajat eivät uhkaa ja kaikki eläimet voivat elää sovussa. Mutta matkalla saattaa kohdata monia vaaroja – vaikka apinoita syövän pytonin…
Suloisen hauska, hurmaavasti kuvitettu tarina auttaa näkemään jokaisen otuksen ja lapsen erityiset taidot. Ensimmäinen Hidasta elämää -lastenkirja.

Susanna Jussila & Emmi Ohraniemi: Kotona kehossa

(Otava 1/2021)

Tämä kehoyhteyttä vahvistava kirja on jokaiselle, jolle omissa nahoissaan oleminen on joskus vaikeaa. Terve suhde syömiseen ja liikuntaan, myönteinen sisäinen puhe, itsemyötätunto ja sisäisen turvan kokeminen eivät aina tapahdu automaattisesti, mutta kehon tarpeita ja viestejä on kuitenkin mahdollista oppia kuuntelemaan.

Tämä kirja on jokaiselle, jonka on joskus vaikea olla omissa nahoissaan.

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Katri Syvärinen: Sinun tarinasi voima

(Otava 1/2021)

Valjasta tarinasi ja tee siitä voiman lähde

Jokainen meistä on luonut tarinan itsestään ja elämästään. Tarinasi ei ainoastaan kerro, mitä sinulle on tapahtunut, vaan myös sen, miten elämäsi käänteisiin suhtaudut.

Kuormittavat kertomukset ja rajoittavat uskomukset ovat usein syynä riittämättömyyden tunteeseen, ylisuorittamiseen ja uupumiseen. Kirja tarjoaa tukea oman sisäisen maailman ymmärtämiseen sekä tietoa uskomuksista ja niiden muuttamisesta.

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Sanna Wikström & Miia Sumell: Hyvän mielen villasukat lapsille

(Otava 10/2020)

Neulo veikeitä eläimiä ja lämpimiä ajatuksia lasten sukkiin​! Kirja on jatkoa suositulle Hyvän mielen villasukat -kirjalle.
Lasten hyvän mielen villasukissa on raikkaita värejä, kekseliäitä yksityiskohtia ja hauskoja kuvioita. Eläinhahmosukat ja nokkelat lorut tuovat pienelle ihmiselle lämpöä jalkoihin ja mieleen. ​

Aloittelijallekin sopivassa kirjassa on kymmenen erilaista sukkamallia 3–8-vuotiaille. Kirjassa annetaan myös vinkkejä sukkien neulomiseen aikuisen koossa.

Kirsti Kuosmanen: Hehkuvan naisen salaisuuksia

(Otava 10/2020)

Löydä sisäisen hehkusi, herkkyytesi ja rohkeutesi! Kirsti Kuosmasen Hehkuvan naisen salaisuuksia rohkaisee jokaista naista tulemaan sinuiksi oman kehonsa ja seksuaalisuutensa kanssa.

Kirsti Kuosmasen kiehtova elämäntarina kuljettaa kohti säteilevää naiseutta. Kirjan avulla voit löytää sisäisen hehkusi, herkkyytesi ja rohkeutesi. Kirjan tarinat ja monipuoliset harjoitukset kannustavat naista nauttimaan omasta kehostaan ja aistillisuudestaan.

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Maija Ilmoniemi: Yksinäinen

(Otava 10/2020)

Tunnettu radiotoimittaja ja bloggari Maija Ilmoniemi murtaa yksinäisyyttä koskevia tabuja. Valoisa ja toiveikas kirja yksinäisille

Miksi olemme niin yksinäisiä?

Tunne yksinäisyydestä syntyy inhimillisestä kaipauksesta yhteyteen, tarpeesta kuulua johonkin sekä kosketetuksi tulemisen toiveesta. Kuinka hyvin ihminen lopulta tietää, mistä halu kuulua johonkin kumpuaa? Yksinäisyys on iso ongelma, mutta sen ratkaisemiseksi on tehtävissä paljon.

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Eija Hinkkala: Sinä olet enemmän

(Otava 1/2020)

Kirja on sinulle, joka kaipaat rohkaisua ja matkaeväitä lähteäksesi kohti omaa juttuasi. Sinulle joka tiedät kyllä, mikä oma juttusi on, mutta olet jäänyt jumittamaan mielesi luomiin esteisiin. Sinulle, jolla ei ole vielä hajuakaan siitä, mikä oma juttusi on tai ajatus tuntuu niin mahdottomalta, ettet uskalla sanoa sitä edes ääneen. Sinulle, jolla on liian monta omaa juttua.

Kirjan avulla opit luottamaan sydämesi puheeseen sekä arvojesi ja intohimosi ohjaukseen. Kun luovut mielen rajoittavista uskomuksista, opit tekemään viisaammin, tietoisemmin, yksinkertaisemmin ja vähemmän. Kirjassa tuntuu ja näkyy kirjoittajan elämänkokemus.

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista.

Noora Lintukangas: Selviytymisopas elämän kriiseihin

(Otava 2/2020)

Elämä on valtava lahja, eikä sen tarvitse olla vain helppoa ja mukavaa. Suurin kirkkaus saattaa löytyä syvimmän kriisin keskeltä.

SELVIYTYMISOPAS elämän kriiseihin pohjautuu maailmankatsomukseen, jonka mukaan jokainen meistä on elämän oppilas. Elämä opettaa meitä välillä hellästi silittäen, toisinaan rajusti töytäisten. Suurimpia opinpaikkoja ovat kriisit, joista syntyvien tunteiden kohtaaminen on usein vaikeaa. Hankalien tilanteiden kohtaaminen pystypäin vaatii rohkeutta.

Eevi Minkkinen: Ymmärrä itseäsi ymmärrä suhteitasi

(Otava 1/2020)

Miksi niin moni meistä hukkaa itsensä suhteessa?

Läheisriippuvuus voi ilmetä rakkausaddiktiona ja vahingollisina ihmissuhdekaavoina. Toipuminen läheisriippuvuudesta ei kuitenkaan tapahdu pelkällä tahdonvoimalla, vaan taustalla on usein kipeitä, kiintymykseen liittyviä traumoja. Syvempi itsetuntemus antaakin mahdollisuuden tehdä asiat toisin. Teos auttaa peilaamaan omia kokemuksia ja kertoo, miten tutut toimintamallit voi muuttaa helppojen työkalujen ja vertaistuen kautta.

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Sanna Wikström & Mia Sumell: Hyvän mielen villasukat

(Otava 8/2019)

Kietoudu hyviin ajatuksiin neulomalla

Nyt sukkiin neulotaan mukaan lempeyttä, unelmia, rohkeutta, rakkautta, iloa, tsemppiä ja paljon hyviä ajatuksia. Kun kaikki tuntuu kaatuvan päälle, jalkaansa voi vetää esimerkiksi Huolettomuus-villasukat. Kirjasta saa inspiraatiota hyvän mielen neulomiseen, värien valintaan ja hyvien tunteiden ja ajatusten välittämiseen.

Kirja sisältää 12 ihanaa sukkamallia. Jokaisesta mallista löydät ihanan inspiraatiotekstin ja ohjeet, miten valitset värit ja sanat juuri saajalleen sopivaksi. Kirja sisältää myös viestejä, joita voit liittää mukaan sukkien saajalle.

Kirjan teemoja:
neulominen, kutominen, villasukat, käsityöt

Suvi Bowellan: Erityisherkän päiväkirja

(Otava 8/2019)

Erityisherkillä on luontainen kyky pohdiskella asioita syvällisesti. Tämä tehtäväkirja toimii itsetutkiskelun apuvälineenä, kannustajana ja tarvittaessa lohduttajanakin. Sen sivuille voi purkaa tuntemuksiaan ja saada samalla lempeitä muistutuksia omista hienoista ominaisuuksista. Kannustavien tekstien ja omaa voimaa lisäävien harjoitusten avulla erityisherkkä voi muistaa joka päivä, että hänellä on supervoima käytössään.

Kirjan teemoja:
erityisherkkyys, HSP, päiväkirja, herkkyys

Tara Lange: Ilman sinua ei olisi minua

(Otava 8/2019)

Parisuhteen vetovoima

Luo tilaa rakkaudelle, ilolle ja tasapainoiselle perhe-elämälle

Parisuhteessa elää kaksi ihmistä, joilla molemmilla on omat tarpeensa. On tärkeää oppia ymmärtämään paitsi omat myös puolison keskeisimmät tarpeet ja niitä peilaavat tunteet. Kirja tarjoaa arkea helpottavia, testattuja ja toimivia tapoja ylläpitää yhteyttä parisuhteessa.

Tara Lange on kirjailija, retriittien pitäjä, suosittu luennoitsija ja podcastaaja. Hänet tunnetaan erityisesti perheiden henkisen hyvinvoinnin ja luonnollisen elämäntavan puolestapuhujana.

Kirjan teemoja:
parisuhde, rakkaus, tasapaino, vetovoima

Johanna Elomaa: Suuria hetkiä

(Otava 5/2019)

Viisautta ja voimaa elämän taitekohtiin

Elämän käänteissä käymme läpi rakkauden, surun ja ilon tunteita, jotta voimme löytää sisäisen voimamme.

Lohdullisia ja avartavia sanoja elämän tienristeyksiin: rakkauden löytämiseen, läheisen menettämiseen, uuden elämänvaiheen aloittamiseen. Täydellinen lahjakirja esimerkiksi hääparille, valmistuvalle tai tukea ja inspiraatiota kaipaavalle.

Kirjan teemoja: sisäinen voima, rakkaus, ilo, suru

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Riikka Pajunen : Omaa tehtävää etsimässä

(Otava 5/2019)

Löydä vahvuutesi ja intohimosi

Voimakirja omannäköiseen työelämään.

Haluatko löytää merkityksellisen ja sinulle tarkoitetun työn? Seitsemän käytännön askeleen avulla tunnistat vahvuutesi, intohimosi ja saat työelämällesi uuden suunnan kokeneen uravalmentajan opastamana. Tosielämän inspiroivat tarinat näyttävät, miten erilaisilla tavoilla voi löytää oman ainutlaatuisen tehtävänsä maailmassa.

Kirjan teemoja: elämäntehtävä, missio, intohimo

Jarko Taivasmaa: Metsässä

(Otava 3/2019)

Löydä rauha ja voima metsästä. Metsä on täynnä ikiaikaista voimaa, josta ihminen voi ammentaa ja kasvattaa hyvinvointiaan. Kirja kertoo metsään uppoutumisen menetelmästä, jossa läsnäolon ja luontoyhteyden kautta voi purkaa stressitilaansa ja löytää elämään uutta energiaa.

Jarko Taivasmaa on toimintaterapeutti ja meditaatio- ja chi kung -opettaja. Metsään uppoutuminen on hänen kehittämänsä menetelmä, jossa yhdistetään tekniikoita meditaatiosta, mindfulnessista, chi kungista ja kehotietoisuusharjoituksista.

Kirjan teemoja: Luonto, metsä, läsnäolo

Keiju Vihreäsalo: Jotta voisin rakastaa

(Otava 9/2018)

Rakkauden anatomia

Kohtaamisen pelosta rakkauden valitsemiseen.

Jokainen haluaa rakastaa ja olla rakastettu, mutta miksi toisen kohtaaminen on toisinaan elämän suurin haaste? Kirjassa tarkastellaan lämpimällä analyyttisella otteella rakkautta ja pelkoamme rakastaa. Tuntemalla pelkomme voimme valita rakkauden.

Kirjan teemoja: rakkaus, pelko, kohtaamisen voima, parisuhde, itsetuntemus

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Suvi Bowellan: Ihana herkkyys

(Otava 8/2018)

Rikasta elämää kaikilla aisteilla

Erityisherkkyys voi olla supervoima!

Erityisherkkä ihminen kokee ja aistii maailman voimakkaasti. Kirja valottaa erityisherkän ihmisen ominaispiirteitä, haasteita ja osoittaa kasvun mahdollisuudet. Se osoittaa, kuinka piirteen voi valjastaa parhaalla mahdollisella tavalla käyttöönsä, jotta elämä on rikasta ja tasapainoista.

Kirjan teemoja: herkkyys, supervoima, voimavara, rikas ja tasapainoinen elämä

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Karita Palomäki: Elämää voi aina parantaa

(Otava 8/2018)

Sairastumiseen ei aina voi vaikuttaa, mutta elämään suhtautumistaan voi muuttaa.

Sairaus on samaan aikaan sekä jonkin elämänvaiheen loppu että paranemisen alku. Se on aina myös elämänkriisi. Kirja opastaa katsomaan koko elämää paranemisprosessina. Näin voi irtautua taistelijan tai uhrin roolista ja kääntyä kohti turvan tunnetta omassa kehossa.

Kirjan teemoja: paraneminen, elämän laatu, keho, mieli, itse myötätunto

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Katri Syvärinen: Vuoden paras päivä

(Otava 8/2018)

Pieniä (suuria) taikahetkiä arkeen

Vuoden paras päivä on tänään.

Arki on kaukana hyvinvointikuplasta. Henkisen hyvinvoinnin valmentaja Katri Syvärinen kannustaa ottamaan kiireiden keskelle omaa taika-aikaa. Katrin helpot jooga-, meditaatio- ja kirjoitusharjoitukset opettavat vaalimaan arjen pieniä ja suuria hetkiä. Elämän pyörteiden läpi voi kulkea lempeästi, henkisen kasvun vaiheita ymmärtäen. Inspiraatiota löytyy niin uupuneelle ja stressaantuneelle kuin myös intohimoiselle itsensä kehittäjälle.

Kirjan teemoja: palautuminen, oma voima, hyvä arki,
henkinen kasvu, taikahetket

Kirjan painos on loppunut.

Ken Mogi: LÖYDÄ OMA IKIGAI – Japanilainen tie elämän voimaan

(Otava 8/2018)

Japanilaisten pitkäikäisyyden, herkkyyden ja mielenrauhan takana on ajattelutapa nimeltä ikigai. Viisas ja myötätuntoinen opas vie olemassaolon kiehtovalle polulle, jonka määränpäänä on merkityksellinen ja terveellinen elämä. Ikigain opit voi ottaa käyttöön työssä ja vapaa-ajalla

Kirjan teemoja: elinvoima, merkityksellinen elämä, pitkäikäisyys, mielen rauha

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Marika Rosenborg: Sinä selviät kyllä

(Otava 5/2018)

Ero ei ole vain yhden aikakauden loppu, se on samalla uuden ajan alku. Kun suhde loppuu, tärkeintä on tarkastella mennyttä rehellisesti, käydä läpi tunteet hyväksyvästi sekä välttää katkeroituminen. Opas tarjoaa vahvistavia työkaluja tilanteeseen, jossa elämästä on kadonnut tarkoitus.

Kirjan teemoja: ero, toipuminen, parisuhde, uusi alku, hyväksyminen, irtipäästäminen

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Eri kirjoittajia: Lasten oppeja äideille

(Otava 4/2018)

Äitiys ei ole pelkkää ihanuutta eikä myöskään pelkkää kamaluutta. Äitiyteen mahtuu monia tunteita. 28 lasta on opettanut 11 äidille merkittäviä asioita elämästä, ihmisyydestä ja olemisesta. Tässä kirjassa suositut bloggarit jakavat järisyttävimmät oppinsa, jotta kukaan äiti ei olisi yksin. Mukana muun muassa Sanna Wikström, Noora Lintukangas ja Tara Lange.

Kirjan teemoja: äitiys, lapset, perhe-elämä, inhimilisyys, vertaistuki

Eevi Minkkinen: Ole itsellesi armollinen

(Otava 1/2018)

Kirja hellittämisestä ja riittävyydestä.
Toipuessaan syömishäiriöstä Eevi Minkkinen jäi koukkuun terveellisiin asioihin: itsensä kehittämiseen, ruokavalion tarkkailuun ja liikuntaan. Asiat, joiden tarkoitus oli tuoda elämään hyvinvointia ja onnea, muuttuivatkin pakkomielteiksi. Omakohtainen opaskirja tarjoaa vertaistukea ja työkaluja vaikeiden tunteiden ja ajatusmallien kohtaamiseen.

Kirjan teemoja: riittämättömyys, addiktiot, hellittäminen, itsemyötätunto, armollisuus

Kirjan painos on loppunut Löydät kirjan äänikirjapalveluista.

Meri Mort: Lumoava nainen

Otava (2/2018)

Lumoudu kehostasi ja villistä voimastasi! Kirja rohkaisee jokaista naista tutustumaan itseensä syvemmin. Se on samalla kiehtova tarina naiseksi kasvamisen kipukohdista, sisaruuden voimasta ja siitä, kuinka nautinto sai jalansijaa arjessa.Kirja tarjoaa tietoa kuun kierron vaikutuksesta omaan hyvinvointiin sekä ymmärrystä ja viisautta nauttia naiseudesta eri elämänvaiheissa.

Kirjan teemoja: keho, kuun kierto, sisaruus, naiseus, sisäinen voima

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Petri Hiissa: Täydellinen kirja

(Otava 2/2018)

Tehtäväkirja elämää suorittaville ja täydellisyyden tavoittelijoille. Perfektionistiset ajatusmallit kuten kohtuuton kontrollin tarve, epäonnistumisen pelko, ehdottomuus ja kovat vaatimukset itseä kohtaan aiheuttavat riittämättömyyden tunteita. Ytimekkäät tekstit haastavat lukijaa ajattelemaan uudella tavalla. Tehtävät auttavat askel askeleelta päästämään irti haitallisista ajatusmalleista ja uskomuksista. Hyväksy itsesi, nauti elämästä, saa aikaan enemmän ja stressaa vähemmän!

Kirjan teemoja: perfektionisti, riittämättömyys, irti päästäminen, hellittäminen, armollisuus

Anna Taipale: Sydänjuttu -tehtäväkirja

(Otava 1/2018)

Millaista olisi ystävystyä itsesi kanssa? Kun itsensä kanssa on hyvä olla, elämän hyvät jutut virtaavat ja haasteet muuntuvat sydämen käyttövoimaksi. Voimaannuttavat harjoitukset auttavat tutkimaan suhdetta itseensä ja vapauttamaan sydämen voimavarat. Tehtäväkirja elokuussa 2017 julkaistulle kirjalle Sydänjuttu - Olet parasta mitä sinulle on tapahtunut.

Kirjan teemoja: itsetunto, itsensä arvostaminen, voimaantuminen, sydämen ääni

Susanna Erätuli: Etsijän kirja

(Otava 10/2017)

Kuka olen? Mitä teen täällä ja kenen kanssa? Etsijän kirja kertoo paikkansa löytämisestä ja kysymyksistä, joita jokainen ihminen kysyy joskus itseltään. Etsijän kirja avartaa etsijän tietä eri elämänalueille ja on mukana sydämen tykytyksissä - metelissä ja hiljaisuudessa. Mitä on olla ihminen? Mitä on rakastaa, luoda uutta, syntyä, eksyä, kuolla ja elää?

Kirjan teemoja: elämän tarkoitus, ihmisyys, henkisyys, elämä

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Sanna Wikström & Jutta Gustafsberg: Tsemppikirja

(Otava 10/2017)

Tsemppikirja on kuin ystävä, joka muistuttaa lukijaansa elämän valoisammasta puolesta. Se tsemppaa, antaa voimaa ja kannattelee niinä hetkinä, kun oma usko meinaa loppua. Suomi100-hengessä kaksi suomalaista hyvinvointivaikuttajaa laittavat hynttyyt yhteen ja jakavat omat elämänoppinsa paremman elämänkokemuksen puolesta.

Kirjan teemoja: arki, lohtu, jaksaminen, voimaantuminen, rohkeus

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Teemu Syrjälä: Elinvoimaisen miehen kirja

(Otava 10/2017)

Kirja kertoo kaiken oleellisen siitä, kuinka tulla elinvoimaiseksi mieheksi. Matkakertomus miehen terveyteen, rakkauteen ja seksuaalisuuden ihmeelliseen maailmaan. Kuinka tuoda näihin asioihin enemmän tietoisuutta ja ymmärrystä, ja sitä kautta kasvaa vahvemmaksi mieheksi, tasapainoisemmaksi isäksi, sekä rakkaudellisemmaksi kumppaniksi.

Kirjan teemoja: mies, elinvoima, rakkaus, tietoisuus, miehen maailma, hyvinvointi

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Tara Lange: Tikapuut rakkauteen -tehtäväkirja

(Otava 9/2017)

Harjoittele tehtävien avulla tunteiden tikapuilla kiipeämistä.

Usein ajatellaan, että raskas elämä ja eteenpäin puskeminen on normaalia, ja liian usein tyydymme tähän. Kirjassa kiivetään tunteiden tikapuita pitkin ja muistellaan oman elämän opetuksia ja kokemuksia. Kulkemalla tikkaita tunnistetaan tukahdutettuja tunteita, uskomuksia ja egon valheita – ja päästetään niistä irti, jotta saadaan tilaa keveydelle ja rakkaudelle.

Kirjan teemoja: tunteet, tunteiden, kohtaaminen, irti päästäminen, itsetuntemus, rakkaus

Anna Taipale: Sydänjuttu

(Otava 8/2017)

Kuinka rakastaa itseään? Elämäämme määrittää eniten se, millainen suhde meillä on itseemme. Kirja auttaa löytämään oman sydämen voiman: valon, rakkauden ja viisauden, joka meissä jo on. Silloin avautuu Sydänjuttu - omin minä ja itselle lempeä elämä. Luo lempeä suhde itseesi <3

Anna Taipaleen esikoiskirja voimautumisen ja itsensä rakastamisen löytämiseksi, tueksi ja syventämiseksi.

Kirjassa Paula Ojansuun upeat valokuvat ja lisäksi kuvituksena Manuela Boscon koskettavia maalauksia.

Kirjan teemoja: itsetuntemus, voimaantuminen, itsensä arvostaminen, sydämen ääni, lempeys,

Noora Lintukangas: Viihdy omassa arjessasi

(Otava 4/2017)

Mielen ja kehon harjoituksia kaaoksen keskelle. Noora Lintukankaan uutuuskirjassa pohditaan arkielämässä kohtaamiamme haasteita, ajatuksia ja tunteita. Kirja antaa välineitä nähdä, sietää ja hyväksyä omaa arkeaan ja arjen askareita uudella, lempeämmällä tavalla. Elämään kuuluu kaatumisia, mutta pystyyn nousemista on mahdollista opetella. Kirja koostuu kahdesta osasta: arkipohdinnoista ja -oivalluksista sekä kirjan loppuun koostetuista helpoista kundaliinijoogaharjoituksista, jotka auttavat viihtymään omassa arjessa.

Kirjan teemoja: keho, mieli, arkielämä, kundaliinijooga, ruuhkavuodet

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Tara Lange: Tikapuut rakkauteen

(Otava 4/2017)

Kun oppii tunnistamaan eri tunnetasoja, ymmärrys itseä ja muita kohtaan kasvaa. Elämän voi nähdä tunteiden tikapuina, joita kiipeämme ylös ja alas häpeästä rakkauteen. Kulkemalla tikapuita pitkin tunnistetaan tukahdutettuja tunteita, uskomuksia ja egon valheita – ja päästetään niistä irti. Silloin saa tilaa innostukselle, keveydelle ja rakkaudelle. Tara Langen omakohtaiset kokemukset tikapuiden eri tasoilta kutsuvat tarkastelemaan omaa tunne-elämää rehellisesti. "On rohkeaa tuntea, helpompaa on tukahduttaa ja vältellä tunteitaan."

Kirjan teemoja: tunteet, tunteiden kohtaaminen, itsetuntemus, irti päästäminen, rakkaus

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Katri Syvärinen: Löydä elämän taika

(Otava 1/2017)

Sisäinen matka suorittamisesta iloon. Kirja kertoo Katri Syvärisen tarinan: kuinka uupuneesta ylisuorittajasta tuli rento elämässä seikkailija, joka ravisteli itsensä eroon rajoittavista uskomuksista, päästi irti stressaamisesta sekä saavuttamisen tarpeesta ja ryhtyi seuraamaan sydäntään. Tarina alkaa hetkestä, jolloin Katri havahtui uupumuksen tilaansa, ja kuvaa, kuinka hän lähti purkamaan vuosien aikana kertynyttä uskomusten vyyhtiä ja tunnekuormaa. Kirjaa rytmittävät lukijalle suunnatut helppolukuiset ohjeet ja vinkit.

Kirjan teemoja: uupumus, stressi, suorittaminen, läsnäolo, luovuus, oma voima

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!

Sanna Wikström: Unelmakarttakirja

(Otava 1/2017)

Oman voiman tehtäväkirja herättelee uskallusta omien unelmien äärelle, poistaa esteitä unelmien toteuttamisen tieltä sekä lisää luovuutta ja mielikuvitusta. Tehtäväkirja kutkuttelee hyviä tunteita tässä hetkessä ja auttaa sallimaan sen, että elämällä on omat tapansa tuoda unelmat todeksi. Tehtäväkirjan avulla jokainen voi luoda oman voimakirjan, joka vahvistaa nyt ja tulevaisuudessa. Kirja koostuu lyhyistä teksteistä sekä tyhjistä sivuista, joihin voi itse kirjoitella, leikkailla, liimailla, maalailla ja piirtää ohjeistuksen mukaan.

Kirjan teemoja: unelmat, unelmointi, luovuus, rohkeus, mielikuvitus

Sanna Wikström: Hyvän elämän reseptit

(Readme 4/2016)

Kirja sisältää kirjoituksia tavallisesta arjesta ja sen oivalluksista, jotka ottavat lukijansa lempeästi mukaan makustelemaan omaa elämää, sen karvaita kohtia ja makeimpia hetkiä. Kirjan hehkuvat, värikkäät ja voimauttavat kuvat kannustavine resepteineen antavat uskoa, toivoa, tsemppiä ja energiaa. Kirjoitukset ja reseptit auttavat suhtautumaan lempeästi itseen, muihin ja omaan elämään.

Kirjan teemoja: hyvä arki, oma voima, pienet hetket, kiitollisuus

Kirjan painos on loppunut. Löydät kirjan äänikirjapalveluista!
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image