Ale!

Äitihaava – tyttären raskas perintö

(9 tuotearviota)

22,02  (sis. alv)

Äitisuhteen ristiriidoista on lupa puhua.

Äitihaava – tyttären raskas perintö kuvaa, miten suhde omaan äitiin voi heijastua tyttären elämässä ikävin tavoin.

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): aitihaava Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Äitihaava – tyttären raskas perintö

Koetko elämässäsi riittämättömyyden tai arvottomuuden tunnetta, jota et ehkä oikein osaa määritellä? Huomaatko, että olet joskus ylikiltti eli pyrit miellyttämään muita jopa itsesi kustannuksella? Syynä voi olla äitihaava, joka juontuu äitisuhteesta ja sen haasteista. Äitihaava voi ilmentyä tyttären elämässä erilaisina kipukohtina, mutta se on myös rajoittavia uskomuksia, jotka ovat periytyneet sukupolvelta toiselle.

Katri Syvärinen auttaa kirjassaan ymmärtämään äitihaavan luonnetta. Hän kertoo omasta äitihaavastaan ja sen paranemisesta mutta kuvaa myös haastattelemiensa naisten äitihaavoja. Kirja muistuttaa, että et ole kokemuksesi kanssa yksin ja että äitihaavasta on lupa puhua. Vaikka kotioloissa olisi ollut paljon hyvää, ei ole väärin tai kiittämätöntä ottaa esiin asioita, jotka ahdistavat. Omien rajojen asettaminen on tärkeää, sillä mitä tahansa ei tarvitse hyväksyä tai sietää. Äitihaavaan tutustumista ei tarvitse pelätä, vaan sen kohtaaminen voi tuoda elämään lisää vapautta ja syventää suhdetta itseen ja omiin juuriin.

 

Tämä kirja on sinulle, joka…

…tiedät, ettei äitisuhteessasi kaikki ole kunnossa, mutta et ymmärrä, mistä ongelmat johtuvat (tai olet saanut niistä syyt niskoillesi).

…olet kokenut äitisi puolelta mitätöintiä, jatkuvaa kritiikkiä, manipulointia tai häpäisemistä.

…tunnet, että suhde äitiin on ristiriitainen, mutta kokemukselle on vaikea löytää sanoja. Sinun on vaikea sallia itsellesi surua, kiukkua tai pettymystä suhteessa äitiin.

…olet perinyt kotoasi rajoittavia uskomuksia: ”Vaikka tekisin mitä, en koskaan ole tarpeeksi.”

…koet syyllisyyttä, jos et toimi äitisi toiveiden mukaan (ja toivot, että tunne voisi vihdoinkin hellittää).

…et ole tullut kotona nähdyksi ja hyväksytyksi. Piilottelet eri puolia itsestäsi saadaksesi äidin, muun perheen tai ympäristön hyväksynnän.

 …haluat oppia elämään vapaammin, asettamaan rajoja ja tekemään itsesi näköisiä valintoja.

…haluat keventää suvussasi kulkevaa henkistä taakkaa etkä halua siirtää tyttärellesi omia epävarmuuksiasi ja tunnekuormiasi.

 

Lataa kirjan lukunäyte tästä.

 

Palautteita ja kokemuksia Äitihaava -kirjasta:

”Ensin en uskaltanut ottaa Äitihaava-kirjaa kuunteluun, mutta sitten rohkaistuin ja onneksi niin. Tajusin, etten ole kokemusteni kanssa yksin. Kokemukseni ja tunteeni suhteesta äitiini saivat sanat, ja ymmärsin tilannetta aivan toisella tavalla. Olen hävennyt tilannetta, enkä ole koskaan puhunut kenellekään äitisuhteeni haasteellisuudesta, koska olin ajatellut, että olen ainut, joka kokee näin. Nyt oloni on jotenkin kevyt ja helpottunut.” – Maarit

 

Katri Syvärinen on valmentaja, tietokirjailija ja uuden ajan hyvinvointivaikuttaja. Katri uskoo, että meissä kaikissa on voimaa, valoa ja taikaa – kun vain uskallamme tuoda sen esiin. Katrilta on aiemmin ilmestynyt kirjat Löydä elämän taika, Vuoden paras päivä, Sinun tarinasi voima ja Löydä elämän taika -tehtäväkirja sekä Taikahetkiä elämään -kortit ja Anna valosi loistaa -kortit. 

 

Kustantaja: Bazar / Hidasta elämää -kirjaperhe

9 arviota tuotteelle Äitihaava – tyttären raskas perintö

 1. Anita (varmistettu kirjoittaja)

  Kirja tuo hyvin konkreettisesti esille äitihaavan vaikutukset naisten elämässä ja sukupolvien ketjussa. Kirja myös rohkaisee ja luo toivoa konkreettisella ja inhimillisellä tavalla . Tunteita, omia toimintatapoja voi kohdata ja löytää väylää avarampaan elämään. Eri naisten kokemukset ja tarinat koin tärkeinä vertaiskokemuksina. Katri on luonut vaikeasta aiheesta lähestyttävän. Kiitos Katri

 2. Riitta Heikkinen (varmistettu kirjoittaja)

  Olen aina tunnistanut elämässäni kirjassa esiin tuovia asioita. Olen niitä myös itselleni nimennyt. Kirja vahvisti myös omia ajatuksiani jos joskus olin niitä kyseenalaistanut. Kirja luo myös toivoa kaikesta huolimatta. Kiitos Katri.

 3. Erja Tikkanen (varmistettu kirjoittaja)

  Ei tarvitse olla samanlaisia kokemuksia oman äidin kanssa kuin tässä kirjassa, mutta hyödyllistä ja parantavaa on tutkia omaa äiti-tytär suhdettaan tämän kirjan harjoitusten avulla. Kirja avaa ymmärrystä mikä vaikutus lapsuuden kokemuksilla on nykyiseen näkemykseen omasta itsestään ja miten sisäistä lastaan voi auttaa. Auttaa tarkastelemaan syvemmin omia uskomuksia ja omia rajoittavia uskomuksia itsestään.

 4. Kirsi Urmson (varmistettu kirjoittaja)

  Sukupolvien yli vaikuttavia asioita ei aina huomaa näin tyttären näkökulmasta. Kirjassa sanallistetaan hyvin kokemuksia ja tuntoja. Hyvää luettavaa!

 5. Karoliina (varmistettu kirjoittaja)

  Todella hyvä kirja. Saa vertaistukea muuhunkin kuin ääritapauksiin esim. fyysisesti väkivaltaisista alkoholisti vanhemmista.
  Kirja sanoittaa todella hyvin erilaisia äiti-tytär suhteita sekä käyttäytymismalleja. Helpompi jäsentää ja nimetä omien vaikeiden tunteiden taustalla olevat tekijät. Kirjasta saa myös vertaistukea sekä helpotusta itsensä syyttelyyn. Suosittelen! Harmillisen monella näitä ongelmia kun on. Onneksi aihetta aletaan käsitellä enemmän julkisesti

 6. Karin

  Kirja on huikea. Olen useita vuosikymmeniä kamppaillut haastavan äitisuhteen kanssa. Kolme vuotta sitten äitini joutui ympärivuorokautiseen hoitoon, jossa hän sitkeänä sissinä edelleen on. Vaikka ole tehnyt äidistä luopumistyötä yli 10 vuotta, hänen diagnoosistaan lähtien viimeiset kolme vuotta ovat olleet merkittävimmät: olen noussut perheeni matriarkaksi. Nyt on minun vuoroni. Suhde äitiini on helpottunut suuresti. Näen hänen vaikutuksessaan itseeni ne molemmat puolet: sekä hyvän että pahan. Hyvät ominaisuudet ovat korostuneet kyllä. Olen kolmekymppisen tytön äiti myös.

 7. Elisabeth (varmistettu kirjoittaja)

  Kirja tarjoaa mahdollisuuden laajempaan ymmärrykseen aiheesta, joka varmasti koskettaa monia.Vertaistuki on mittava kirjassa, joka tarkoittaa Syvärisen hienoa taustatyötä/haastatteluita käytännössä.Uskon, että kirjaa voi lukea monella tavalla ja monesta lähestymiskulmasta. Omalla kohdalla on ollut hyvä pitää välistä taukoja aiheen purutuessa nks. ‘ Ihon alle ‘. Me 1970-luvulla syntyneet tyttäret olemme monesti melko kilttejä autoritääristen äitien tyttäriä täällä Länsimaissa.Tuttavapiirissä kirja on monella luvun alla.Suosittelen !

 8. Marja-Liisa (varmistettu kirjoittaja)

  Olen vasta hiukan lukenut kirjaa. Minulla itsellä on tämmöinen äitihaava juttu. Mielenkiinnolla luen muita kokemuksia. Muutamat jutut ovat jo kolahtaneet.

 9. Pia (varmistettu kirjoittaja)

  Kirja on käsittämättömän hyvin kirjoitettu, minä en ole koskaan ollut kirjaihmisiä, en yksinkertaisesti ole jaksanut keskittyä lukemaan. Äitihaava kirja sai minut lukemaan ja “ahmimaan” tekstiä, puolessa välissä kirjaa sain monta tajunnan räjäyttävää oivallusta että vika ei olekkaan minussa, vaikka niin äitini uskotteli minulle vuosia, joista kannoin syyllisyyttä, vihaa, katkeruutta ja aivan turhaan!!! Suosittelen lämpimästi kirjan lukemista, voin sanoa että kirja auttoi minun kohdalla suunnattomasti, ja se että sain huomata että hirviöäitejä on muillakin, etten ole asian kanssa yksin. Oloni on nyt paljon helpottuneempi, kun ei tarvise enää itseään syyllistää, olen kirjaimellisesti kääntänyt uuden sivun elämässäni.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tätä sivustoa suojaa: reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saatat myös pitää...