Miksi lomalla alkaa ahdistaa, vaikka kaikki olisikin ihan hyvin?

Mitä hitsiä? Juuri, kun kaikki on niin mukavasti; riippumatto paikoillaan, kirjapino vinksallaan, lasissa kylmää juomaa ja puissa huojuva humina, joku ihme shitti tärähtää tuulettimeen.

Kun pysähtyy, avautuu tilaa kaikelle arjen tohinan alle jääneelle. Hermosto alkaa rauhoittua ja sisäisyys saa viestin: “kaikki on ihan jees. Ei tarvitse paeta, taistella, hyytyä eikä mitään muutakaan. Nyt on tilaa itselle. Mitäs mulle oikein kuuluukaan?”

Kun alkaa ahdistaa, pelottaa, surettaa, ottaa pannuun tai kaivella se ei tarkoita, että mikään on välttämättä pielessä. Eivätkä noiden tunteiden tuottamat ajatuksetkaan välttämättä ole totta. Et kenties sittenkään ole tehnyt jäätävää virhettä, eikä haittaa jos surettaa. Raivosi ei tarkoita, että kumppanisi on hanurista vaan kenties jotakin on jäänyt rajaamatta, selvittämättä, sanomatta, pyytämättä.

Jeesaa itseäsi ahdistuksen keskellä. Hoivaa itseäsi, rauhoita hermostoa.

Kuulostele ja kannattele tunteitasi ihan rauhassa. Ehkä lomasi antaa sinulle juuri sitä mitä tarvitset eniten: syvempää, hoivaavampaa yhteyttä itseesi. Paluuta sen äärelle, kuka sinä olet ja mitä sinulle kuuluu nyt. Joskus tie kulkee ahdistusten ja tunnekärvistysten kautta, mutta syvä sydänpöhinä itsen kanssa avautuu, kun antaa itsensä olla sen kanssa, mitä nyt on.

 

Kuva:Unsplash


Voimauttavat kurssini ja terapeuttisen valmennukseni löydät TÄÄLTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image