Meidän yhteiskunnassamme vallitseva rasvakammo on alkanut pikkuhiljaa onneksi väistyä pois. Miksi onneksi? Monestakin syystä, vähimmäisenä ei varmastikaan se, että kudoksemme ja hormonimme tarvitsevat rasvaa toimiakseen täydellä teholla. Unohtamatta aivojen hyvinvointia, lisääntymiskykyä, rasvojen … Lue lisää
Aihe: Keittiö
Keittiössä kokataan luomu-, lähi- ja villiruokaa ajatuksella. Täältä löydät reseptien lisäksi vinkkejä kuinka tasapainotat elämääsi terveellisemmällä ravinnolla.
Resepti: Gluteeniton yrttileipä
Uusi vuosi tuo mukanaan lupauksia terveellisemmästä elämästä ja hyvä niin. Monet varmasti tekivät lupauksia ruokavalionsa suhteen tälle vuodelle ja siihen liittyen lupaanpa minäkin jotain. Lupaan keksiä tänä vuonna mahdollisimman herkullisia, mutta terveellisiä … Lue lisää
Ruokakirjat: The Paleo Chocolate Lovers’ Cookbook
Puoli tuntia on kulunut kirjan avaamisesta ja löydän itseni hellan äärestä. Tunnustan kyllä olevani erityisesti raakasuklaan, kookoksen ja mantelin ystävä, mutta yksikään kirja ei ensiavaamisen jälkeen ole aiheuttanut näin akuuttia tarvetta leipoa … Lue lisää
Paras joululahja?
Joulu lähestyy, joidenkin ollessa asiasta innostuneena, toisten sisimmässä se aiheuttaa kiirettä ja ahdistusta. Joulu on antamisen ja saamisen aikaa, ainakin näin länsimaalaisessa mielessä ja merkityksessä. Ainakin osalle. Mikä olisi paras joululahja, jonka … Lue lisää
Ruokakirjat: Healthy Kitchen
Mitä saadaan, kun sekoitetaan yhteen annos amerikkalaista rentoutta ja suomalaista täsmällisyyttä? Sara La Fountain on jo pitkään tunnettu sekä tv-kokkina, ruokakolumnistina että –kirjailijana. Hänen uusin keittokirjansa Healthy Kitchen (Tammi 2013) tarjoaa lukijalleen … Lue lisää
Resepti: Kanttarelli-parsarisotto
Sienestys on mahtavaa, sillä siinä yhdistyy raitis ilma, oikeanlainen fyysinen rasitus ja luonto. Lisäksi sienet on hyviä. Itse en uskalla kovinkaan montaa sientä poimia, koska sienten tunnistamisessa ei riitä ns. mutu-tuntuma. Mutta … Lue lisää
Resepti: Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto
Loppukesä on kyllä raaka-aineiden suhteen niin ihanaa aikaa. Mulla kasvimaa notkuu toinen toistaan maukkaampia herkkuja ja harmittaa kun aika ei meinaa riittää niiden keräämiseen, säilömiseen ja syömiseen. Yksi helpommista terveyspommeista on lehtikaali. … Lue lisää
Voikukka hellii maksaa ja munuaisia
Voikukka herättää intohimoja. Toiset rakastavat sitä, toiset vihaavat. Viehätys voikukkaan yhdistää kuitenkin kaikkien kansakuntien hortoilijat. Etenkin Ranskassa, Italiassa ja Kreetalla sitä rakastetaan gourmet’na. Voikukka on monipuolinen kasvi. Sen voi syödä kokonaan. Villivihanneskäyttöön … Lue lisää
Kesäinen katkarapu-tonnikalasalaatti
Kesä ja salaatit tulevat. Teen paljon erilaisia salaatteja, joiden täytteenä käytän eri tavoin kypsennettyjä kasviksia. Näin kylmänkin täytteen salaatista saa ruokaisamman, lämpimän ruoan. Tässä resepti helppoon ja hyvään katkarapu-tonnikalasalaattiin. Jos et käytä … Lue lisää
Resepti: Super-hedelmäsalaatti
Kevääseen ja kesään sopii hedelmät. Niistä saa lämpimällä säällä nesteitä sekä paljon vitamiineja. Hedelmien sisältämä hedelmäsokeri eli fruktoosi, on paljon parempi vaihtoehto jäätelön, suklaan tai muun makean herkun sisältämälle sokerille. Hedelmät eivät … Lue lisää
Resepti: Viljattomat tuulihatut
Lapsena suosikkiherkkuni oli tuulihatut. Mielestäni ne oli todella helppo tehdä ja kivaa niissä oli myös se että niistä voi tehdä sekä makeita, että suolaisia versioita. En tosiaan ole mikään sokerileipuri, koska en … Lue lisää
Hirssilaatikko
Kiinalaisessa lääketieteessä ajatellaan, että ihminen on kuin puu; jos juuret eivät ole kunnossa, ei mikään kehossa toimi niin kuin pitää. Suolistossa syömämme ravinto virtaa samalla tavoin kuin vesi ja ravinteet puun juurissa. … Lue lisää