Ruokakirjat: Healthy Kitchen

Mitä saadaan, kun sekoitetaan yhteen annos amerikkalaista rentoutta ja suomalaista täsmällisyyttä? Sara La Fountain on jo pitkään tunnettu sekä tv-kokkina, ruokakolumnistina että –kirjailijana. Hänen uusin keittokirjansa Healthy Kitchen (Tammi 2013) tarjoaa lukijalleen kokonaisvaltaisen opuksen hyvään oloon.

Healthy Kitchen -kirjassa ensimmäiseksi kiinnitin huomiota sen värikkääseen, kauniiseen kuvitukseen ja jäsenneltyyn rakenteeseen. Kirjaan onkin koottu käytännöllisesti vuoden jokaiselle kuukaudelle ja viikonpäivälle erilaisia reseptejä ja kauden raaka-aineet pääsevät tällä tavoin hyvin esiin. Kirjasta selkeästi välittyy niin kuvien kuin reseptien kautta Saran positiivinen energia ja hyvä olo ja kuten Sara itse kirjan alkutekstissä toteaa, terveellisen ruokavalion ei tarvitse olla vakavaa.

Kirja on myös ihan kirjaimellisesti tekijänsä näköinen, New Yorkissa valokuvausta opiskellut Sara on itse ottanut kaikki kirjan ruokakuvat ja ruokien nimissä vilahtaa kaksikielisiä nimiä kuten ”omena-rawpuuro” ja ”flat kana”. Kyseinen omena-rawpuuro testattiin myös meidän kotona ja se sai, kirjan henkeä mukaillen, niin kutsutun BA-merkinnän (”Boyfriend Approved”).

Kuten kirjan nimi antaa ymmärtää, resepteissä käytetään paljon luonnonmukaisia raaka-aineita ja joka kuukauteen mahtuu muun muassa herkullisia smoothie- ja raakaruokareseptejä. Gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattavana ne nousivat itsellä heti suosikeiksi. Kirja ei kuitenkaan pidä sisällään pelkästään näitä, myös erilaisia herkullisia liha- ja kalareseptejä on paljon. Tämä nousee ehdottomasti kirjan vahvuudeksi, sillä se ei orjallisesti ohjaa noudattamaan mitään tiettyä tiukkaa ruokavaliota, vaan sieltä voi jokainen poimia omat suosikit. Naislukijoita miellyttänee jokaisen kuukauden loppuun koottu Beauty-osio, jossa opastetaan tekemään itse luonnonkosmetiikkaa. Ainakin kirjan julkistustilaisuudesta mukaan saatu Mandarin sugar scrub oli lupauksensa mukaisesti virkistävä ja piristävä.

Omena-rawpuuro. Kuva: Sara La Fountain

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image