Ruokakirjat: Healthy Kitchen

Mitä saadaan, kun sekoitetaan yhteen annos amerikkalaista rentoutta ja suomalaista täsmällisyyttä? Sara La Fountain on jo pitkään tunnettu sekä tv-kokkina, ruokakolumnistina että –kirjailijana. Hänen uusin keittokirjansa Healthy Kitchen (Tammi 2013) tarjoaa lukijalleen kokonaisvaltaisen opuksen hyvään oloon.

Healthy Kitchen -kirjassa ensimmäiseksi kiinnitin huomiota sen värikkääseen, kauniiseen kuvitukseen ja jäsenneltyyn rakenteeseen. Kirjaan onkin koottu käytännöllisesti vuoden jokaiselle kuukaudelle ja viikonpäivälle erilaisia reseptejä ja kauden raaka-aineet pääsevät tällä tavoin hyvin esiin. Kirjasta selkeästi välittyy niin kuvien kuin reseptien kautta Saran positiivinen energia ja hyvä olo ja kuten Sara itse kirjan alkutekstissä toteaa, terveellisen ruokavalion ei tarvitse olla vakavaa.

Kirja on myös ihan kirjaimellisesti tekijänsä näköinen, New Yorkissa valokuvausta opiskellut Sara on itse ottanut kaikki kirjan ruokakuvat ja ruokien nimissä vilahtaa kaksikielisiä nimiä kuten ”omena-rawpuuro” ja ”flat kana”. Kyseinen omena-rawpuuro testattiin myös meidän kotona ja se sai, kirjan henkeä mukaillen, niin kutsutun BA-merkinnän (”Boyfriend Approved”).

Kuten kirjan nimi antaa ymmärtää, resepteissä käytetään paljon luonnonmukaisia raaka-aineita ja joka kuukauteen mahtuu muun muassa herkullisia smoothie- ja raakaruokareseptejä. Gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattavana ne nousivat itsellä heti suosikeiksi. Kirja ei kuitenkaan pidä sisällään pelkästään näitä, myös erilaisia herkullisia liha- ja kalareseptejä on paljon. Tämä nousee ehdottomasti kirjan vahvuudeksi, sillä se ei orjallisesti ohjaa noudattamaan mitään tiettyä tiukkaa ruokavaliota, vaan sieltä voi jokainen poimia omat suosikit. Naislukijoita miellyttänee jokaisen kuukauden loppuun koottu Beauty-osio, jossa opastetaan tekemään itse luonnonkosmetiikkaa. Ainakin kirjan julkistustilaisuudesta mukaan saatu Mandarin sugar scrub oli lupauksensa mukaisesti virkistävä ja piristävä.

Omena-rawpuuro. Kuva: Sara La Fountain

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image