Oletko loman tarpeessa? 5 keinoa, joiden avulla voit välttää lomastressin ja auttaa kehoa ja mieltä palautumaan

Kesälomaan kohdistuu usein kohtuuttomia odotuksia. Pitäisi ehtiä tavata ystäviä, viettää aikaa mökillä, matkustaa kotimaassa, juhlia polttareita, häitä ja synttäreitä, lukea pino kirjoja, tehdä viimein ne koti- tai pihatyöt, joita on siirtänyt kuukausikaupalla. Ja jossain välissä pitäisi ehtiä palautuakin.

Moni saattaakin kesäloman päätteeksi olla uuden loman tarpeessa. Jotta loma aidosti elvyttäisi ja auttaisi lataamaan akkuja tulevaa syksyä varten, on siihen hyvä varautua ennalta.

Tässä 5 keinoa, joiden avulla voit välttää lomastressin ja auttaa kehoa ja mieltä palautumaan:

1. Varaa aikaa menojen, perheen, ystävien ja sukulaisten lisäksi myös itsellesi. Mikä on sinulle mieluista ja palauttavaa tekemistä? Minkä asian äärellä tunnet rentoutuvasi niin, että myös jälkikäteen olo on levännyt ja energisoitunut? Pidä huolta, että oma aika on loman prioriteettilistan kärjessä.

2. Vietä mahdollisimman paljon aikaa luonnossa. Luonto auttaa tutkitusti rauhoittumaan. Metsässä syke laskee ja mieli maadoittuu tähän hetkeen. Monelle meri- tai järvimaisema ajaa saman asian. Jos haluat olla varma loman palauttavasta vaikutuksesta, vietä mahdollisimman paljon kiireetöntä aikaa luonnon helmassa.

 3. Elvytä kehoasi liikkumalla sinulle mieluisilla tavoilla. Muista, että liikunnan ei tarvitse olla raskasta suorittamista. Parhaiten palauttaa lempeä, matalasykkeinen liikunta. Keho tykkää myös monipuolisuudesta. Huomaa, mistä kohtaa kehosi tuntuu ehkä kireältä tai jäykältä. Miten voisit antaa erityishuomioita näille kehosi osille?

4. Herkuttele ravitsevalla ruualla. Jos johonkin on lomalla enemmän aikaa kuin arjessa, niin se on ruuanlaitto. Ravinnolla on suuri merkitys palautumiseen, energiatasoihin, terveyteen ja hyvään oloon. Yhdessä syöminen hellii myös sosiaalista puoltamme tehden ruokailusta merkityksellisen hetken. Nauti siis lomalla ravitsevasta, monipuolisesta ja värikkäästä ruuasta hyvässä seurassa.

5. Jätä aikaa tyhjälle tilalle. Kun kalenteri ei ole tupaten täynnä, jää aikaa myös spontaaniudelle ja luovuudelle. Tyhjyys auttaa tekemään tilaa myös tunteille ja tarpeille, jotka arjen tiimellyksessä on ehkä tullut sivuutettua. Mielen tukosten ja tunnetaakkojen karistaminen auttaa kehoasi hellittämään sisältä käsin.

Huom. Vaikka sinulla ei olisi lomaa tänä kesänä, voit soveltaa samoja periaatteita pienemmin myös ihan tavalliseen arkeen. Paras arki on sellaista, missä on ripaus lomantuntua mukana.

 

Kurkkaa Sielun sopukoita -runokirja:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image