5 keinoa löytää kadonnut mielenrauha narsistisen suhteen jälkeen

Narsistiset suhteet eivät koskaan pääty sopuun tai yhteisymmärrykseen, rakentavaan keskusteluun tai kumppaneiden molemminpuoliseen tukemiseen. Muun muassa sen vuoksi hyvin epäterveistä narsistisista suhteista jää ilmaan tuhansia kysymyksiä ilman vastauksia, joita mielellä voi olla hyvin vaikea kestää tai hyväksyä.

Jatkuva ylianalysointi ja menneiden, sekä tulevan vatvominen ja murehtiminen on hyvin kuluttavaa ja energiaa vievää.

Jos huomaat, ettei mielesi meinaa rauhoittua tai löytää sellaisia vastauksia, jotka rauhottaisivat ajatuksia ja tunteita suosittelen käyttämään apuna seuraavia keinoja.

Luota omaan totuuteen

Sinä tiedät kyllä mitä olet kokenut ja nähnyt. Tiedät mitä sinulle sanottiin ja tehtiin.

Narsistisissa suhteissa yleensä hyvin vahvasti esiintyvän manipuloinnin vuoksi kaikki tapahtumat voivat kääntyä täysin päälaelleen tai pelkästään sinun syyksesi.

Ota etäisyyttä ja sulje pois sinulle sanotut sanat. Kaikki ne lumoavat lauseet, jotka hiljensivät ja peittosivat järjen äänen. Sen jälkeen: katso pelkästään tekoja, sieltä löydät totuuden.

Etsi tietoa narsismista

Kaikessa yksinkertaisuudessaan: etsi mahdollisimman paljon tietoa narsismista, niin tiedät ja ymmärrät mistä on kyse ja saat nimen ja sanoja sille mitä tapahtui ja miksi.

Tieto antaa vastauksia ja vastaukset rauhoittavat mieltäsi.

Harjoita itsemyötätuntoa

Häpeää ja syyllisyyttä. Itsesyytöksiä. Loputonta pohdintaa siitä, että olisinko voinut tehdä jotain paremmin tai vielä vähän enemmän.

Et olisi. Älä häpeä, se ei ollut sinun syytäsi.

Et olisi voinut tehdä enempää, koska muistathan, ettei mikään kuitenkaan koskaan riittänyt.

Älä jatka enää itsekin itsesi huonoa kohtelua ja moittimista, vaan suhtaudu itseesi lempeydellä ja lämmöllä ja aloita tekemään pieniä hyviä tekoja itsesi vuoksi, ihan jokainen päivä.

Haasta ajatuksiasi

Tiesitkö, että mielemme tuottaa useita kymmeniä tuhansia ajatuksia per päivä? Ja mitä luulet, kuinka moni nuista ajatuksista on 100% totta ja kuinka moni taas jotain ihan ihmeellistä soopaa?

Älä usko kaikkea mitä mielesi keksii ja kehittelee.

Haasta omia ajatuksiasi ja muista olla niillekin lähdekriittinen. Mitä faktoja sinulla on esittää tuon ajatuksesi tueksi vai keksikö mielesi kenties täysin omiaan?

Rajaa huoliaikaa

Huolia saa ja pitääkin käsitellä, mutta niiden jatkuva ja loputon vatvominen on hyvin kuluttavaa ja laskee kenen tahansa mielialaa.

Sovi itsesi kanssa maksimiaika per päivä, jonka käytät huolten käsittelyyn.

Voit ottaa avuksesi vaikka huolipäiväkirjan, johon kirjoitat 20min. ajan päivittäin huoliasi, murheitasi, pelkojasi ja kaikkea sitä negatiivista ja kuluttavaa tarinaa, jota mielesi pyörittää. Kirjoita lopuksi kolme asiaa, joista olet nyt kiitollinen ja jotka ovat nyt hyvin.

Sen jälkeen mene ja tee jotain sellaista, josta nautit. Tekeminen auttaa katkaisemaan murehtimista ja kiinnittämään huomiota toisaalle.


Jenni Kiviniemen uusi tietokirja Toivu satuttavasta suhteesta kertoo epäterveistä parisuhteista ja antaa keinoja sellaisesta toipumiseen. Tutustu kirjaan tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image