Thaibaristan yllättävä kahvivinkki – Helppo kokeilla myös kotona!

Kahvi ei ole ollut Thaimaassa perinteisesti mikään erityinen intohimo. Vanhempi väestö juo edelleen teetä, mutta nuoremmat thaimaalaiset ovat vaihtaneet kahviin. Eivät suodatinkahviin, eivät erikoiskahveihin vaan pikakahviin.

Baristat ovat Thaimaassa siis edelleen harvinaisia, varsinkin suurten kaupunkien ulkopuolella. Toinen harvinaisuus on thaimaalaiset kahvinpavut, joita viljellään niin vähän, ettei niitä riitä vietiin asti.

Tapasin Koh Lantalla baristan, Aribin, joka valmistaa kahvit Thaimaassa viljellyistä ja paahdetuista luomukahvinpavuista. Hän kertoi kehittäneensä oman kahvin, joka kantaa nimeä Black Lime eli musta lime. Black Limen pohjana on espresso, johon puristetaan limesiivusta mehut. Vaikka ei muuten käyttäisi sokeria kahvissa, tähän kahviin sopii hyvin sokerikuorrutus mukin reunaan.

Kahvin ja limen yhdistelmä kieltämättä epäilytti etukäteen, mutta makuelämys oli kerrassaan piristävä ja maukas! Suosittelen ehdottomasti ainakin kokeilemaan kotona, koska idea on simppeli ja riittävän eksoottinen, jotta voi omasta keittiöstä päästä pienelle makumatkalle. Jos kotona ei ole espressokeitintä, testiä voi tehdä esimerkiksi tummaan suodatinkahviin.

Vasemmalla thaibarista Aribi, etualalla niin maukas Black Lime.

Googlaamalla selviää, ettei kahvin ja limen yhdistelmä ole ihan uusi ajatus. Maissa, joissa lime kasvaa, on varmaan käytetty limeä ihan mihin tahansa.

Jäin pohtimaan, mikä voisi olla suomalaisten vastaava kahvi-innovaatio?

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VAIN 24 tunnin AJAN 25.9. klo 10 asti IHANAT UUTUUDET alennuksessa! Etukoodilla JOULU10 Paremman parisuhteen joulukalenteri ja Sielun sopukoita -joulukalenteri 10€ / kpl (norm. 14,90€) 
PUOTIIN
close-image