Thaibaristan yllättävä kahvivinkki – Helppo kokeilla myös kotona!

Kahvi ei ole ollut Thaimaassa perinteisesti mikään erityinen intohimo. Vanhempi väestö juo edelleen teetä, mutta nuoremmat thaimaalaiset ovat vaihtaneet kahviin. Eivät suodatinkahviin, eivät erikoiskahveihin vaan pikakahviin.

Baristat ovat Thaimaassa siis edelleen harvinaisia, varsinkin suurten kaupunkien ulkopuolella. Toinen harvinaisuus on thaimaalaiset kahvinpavut, joita viljellään niin vähän, ettei niitä riitä vietiin asti.

Tapasin Koh Lantalla baristan, Aribin, joka valmistaa kahvit Thaimaassa viljellyistä ja paahdetuista luomukahvinpavuista. Hän kertoi kehittäneensä oman kahvin, joka kantaa nimeä Black Lime eli musta lime. Black Limen pohjana on espresso, johon puristetaan limesiivusta mehut. Vaikka ei muuten käyttäisi sokeria kahvissa, tähän kahviin sopii hyvin sokerikuorrutus mukin reunaan.

Kahvin ja limen yhdistelmä kieltämättä epäilytti etukäteen, mutta makuelämys oli kerrassaan piristävä ja maukas! Suosittelen ehdottomasti ainakin kokeilemaan kotona, koska idea on simppeli ja riittävän eksoottinen, jotta voi omasta keittiöstä päästä pienelle makumatkalle. Jos kotona ei ole espressokeitintä, testiä voi tehdä esimerkiksi tummaan suodatinkahviin.

Vasemmalla thaibarista Aribi, etualalla niin maukas Black Lime.

Googlaamalla selviää, ettei kahvin ja limen yhdistelmä ole ihan uusi ajatus. Maissa, joissa lime kasvaa, on varmaan käytetty limeä ihan mihin tahansa.

Jäin pohtimaan, mikä voisi olla suomalaisten vastaava kahvi-innovaatio?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image