Resepti: Super-hedelmäsalaatti

Kevääseen ja kesään sopii hedelmät. Niistä saa lämpimällä säällä nesteitä sekä paljon vitamiineja. Hedelmien sisältämä hedelmäsokeri eli fruktoosi, on paljon parempi vaihtoehto jäätelön, suklaan tai muun makean herkun sisältämälle sokerille. Hedelmät eivät nimittäin tee niin suuria piikkejä verensokerin heittelyssä, vaan se pitää veren insuliini- ja glukoositason kohtuullisena.

Olen ollu aina hiukan huono syömään hedelmiä, sillä ruoan jälkeen tai kanssa en niitä kaipaa ja välipaloja syön harvoin. Olen ostanut niitä aina kotiin paljon erilaisia ja viikon päästä huomaankin poimivani päivittäin pehmenneitä hedelmiä hedelmävadista kanojemme ruokakuppiin. Kanat kyllä tykkää, mutta hedelmien hyödyt muuttavat ehkä hiukan muotoaan kananmunissa nautittuna.

Suomalainen ravitsemussuositus on 500g kasviksia ja hedelmiä päivässä, mutta niitä olisi hyvä syödä jopa kilo päivässä. Kuitenkin on syytä muistaa, että suurin osa päivän kasvis/hedelmämäärästä olisi hyvä koostua kasviksista ja hedelmien osuus voisi olla puolestaan muutama annos päivässä. Olen nyt vatsani vuoksi koettanut syödä kasviksia ja hedelmiä päivittäin tuon 500-1000g ja vaikutuksen huomaa olotilassa kyllä heti.

Tein jokin aika sitten hedelmäsalaattia josta tuli todella koukuttavaa. Ihanan raikas vitamiinipommi, jota olenkin syönyt kulhollisen lähes joka aamu. Granaattiomena tuo superhedelmänä tähän lähes kaiken tarvittavan, passionhedelmä antaa ihanan kirpeyden ja avocado taas antaa hyvää rasvaa ja pehmeyttä makuun. Vaihtelua herkkuun saat testailemalla eri hedelmiä, mutta granaattiomena ja passionhedelmä on tässä kuitenkin “se juttu”. Suosittelen!

Super hedelmäsalaatti

1 granaattiomena

1 omena

1 avocado

1 passionhedelmä

1 appelsiini, päärynä tai banaani (tai vaikka kaikkia)

halkaise granaattiomena ja puristele  siemenet kulhoon. halkaise passionhedelmä ja kovera sisälmys kulhoon. Pilko loput hedelmät joukkoon, sekoita ja nauti vaikka tuoreen basilikan kera.

Toimivia hedelmiä joukkoon olisi varmasti myös erilaiset melonit, kiwi ja ananas.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image