Paras joululahja?

Joulu lähestyy, joidenkin ollessa asiasta innostuneena, toisten sisimmässä se aiheuttaa kiirettä ja ahdistusta. Joulu on antamisen ja saamisen aikaa, ainakin näin länsimaalaisessa mielessä ja merkityksessä. Ainakin osalle. Mikä olisi paras joululahja, jonka pystyisit antamaan?

Lahjan antaminen ainakin minun maailmassa tarkoittaa lahjan saamista myös antajalleen.

En tarkoita fyysistä takaisin annettua pakettia, vaan sitä antamisesta kumpuavaa iloa ja onnea, jota se lahjan antajalle tuo. Eikö lahjat yleensä anneta täysin omasta päätöksestä ilahduttaa toista, itselle merkityksellistä ihmistä? Eihän meistä kukaan anna lahjoja pelkästään sen takia, että niin kuuluu tehdä? Pyyteetöntä joulua ja sen ilon jakamista, onko se täysin utopiaa nykyaikana?

No voisiko paras joululahja olla sitten se uusin vempele, uusin markkinoilla oleva auto/tietokone/televisio/leikkiauto, tai muu vastaava tuote, jota niin kipeästi kaipaamme, ennenkaikkea haluamme omaan käyttöömme. Vai voisiko olla parhainta riemua antaa toiselle lahjaksi itse tekemä vaate tai leivos, jota olet viimeiset kuukaudet innoissasi väsäillyt? Moni arvostaa yllä olevia, osa materiaa, osa itsetehtyä.

Edelleen voidaan katsoa hieman ajatusta syvemmälle. Miksi annamme lahjan? Minä annan ainakin sen takia, että pyrin kertomaan ihmiselle, kuinka tärkeä ja rakas hän on. Osoittaa, että hei, olet sydämessäni ja tämä kuvastakoon sitä. Ole hyvä, lahja sydämestäni. Lahjan saajan näkövinkkeli voisi olla, ”hei musta välitetään, kiitos että muistit rakas ystävä!

Onko silloin itse lahjalla mitään väliä mikä se on? Joillekin toki on, mutta pieni pointtini on tämä.

Mielestäni paras joululahja, jonka voin antaa, on oma läsnäolo, oma rehellisyys ihmistä kohtaan, ennen kaikkea muistaa kertoa, kuinka rakas ja merkittävä ihminen hän on. Toki sen voi tehdä lahjoilla, mutta ehkäpä myös muilla tavoin. Mitä me ihmiset kaivataan perusarvoissamme? Suurin osa kaipaa rakkautta, huomatuksi tulemista, turvallista ilmapiiriä, jossa voi olla omana itsenään. Ehkäpä voisimme tänä jouluna sellaisen joululahjan antaa rakkaillemme? Paras joululahja, mitä voin antaa, on oma itseni ja rakkaus toista kohtaan.

Välittäväistä joulua, luodaan rakkautta, lahjoin tai ilman, keskittymällä olennaiseen. Rakkauteen.

Muista myös päivitetyt pipariversiot. Terveiset Herttatuvalta!

PIPARIRESEPTI

* 100 g luomuvoita

* 2 dl muscovadosokeria (ruokosokeria)

* 2 luomumunaa

* 1 rkl luomuista inkiväärijauhetta

* 2 rkl piparkaakkumaustesekoitusta

* 1 tl soodaa

* 2 ½ tl tummaa luomukaakaojauhetta

* n. 6dl luomutattarijauhoja

Sekoitetaan lempeästi tulella sulatettuun voihin muscovadosokeria, annetaan jäähtyä hetkinen ja lisätään muut ainekset. Oleutua ollakseen leivottavissa seuraavaan päivään. Leivomma mieleiseen muotoon, paistamma 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image