joutsenet

Onko kumppanisi se oikea? – 5 tärkeää asiaa suhteessa, joista yksikään ei saisi puuttua

Ensihenkäyksellä 5 asian vaatimuslista suhteelle saattaa kuulostaa jotenkin – epärakkaudelliselta? Mutta luettuasi sen voitko sittenkään olla näistä asioista eri mieltä?

Jokainen ihminen on oma persoonansa eikä täydellisyyttä ole olemassakaan – silti kun puhutaan suhteesta ja sen mahdollisuuksista, jotkin asiat ovat vain sellaisia, ettei ilman niitä voi tulla kesää.

5 asiaa, jotka koen suhteessa kaikkein tärkeimmiksi:

1) Vetovoima

Vetovoimalla en tarkoita pelkkää fyysistä vetovoimaa. Vaan suurempaa kokonaisuutta, vetovoimaa toisen persoonaa kohtaan, toisen piirteitä, ominaisuuksia kohtaan. Vetovoima on usein myös energeettistä – jonkun seurassa on vain jumalattoman hyvä olla, vaikkei hän olisi tyylitietoinen tai harrastaisi samoja asioita kuin sinä. Paperilla hän ei ehkä olisi unelmapuolisosi, mutta kun oleilette yhdessä, tunnet saapuneesi kotiin. Pidä sellaisesta ihmisestä kiinni!

Kun suhteessa on vetovoimaa toisen persoonaa ja erilaisuutta kohtaan, sen ei tarvitse koskaan poistua kokonaan. Polariteetit janoavat toisiaan aina ja aina vaan, vaikka se (yleensä) muuttaa ajan myötä muotoaan.

2) Toverillisuus

Ensin pitää olla vetovoimainen ja samaan hengenvetoon toverillinen? Kyllä vain! Nämä kaksi asiaa eivät nimittäin kumoa toisiaan, vaan kumpikin niistä on elintärkeitä asioita ravitsevalle suhteelle. Toverillisuus on sitä, ettei ihanan kiehtovat ja kipinöivät roolit vahingossa paina liikaa, vaan asetelman yläpuolella kumppani pitää sinua täsmälleen samanarvoisena, ystävänä ja parhaana toverina. Ja sinä häntä.

Toverina, jonka kanssa vaikeudet kohdataan rinta rinnan eikä kääntyen syyttämään yksin toista. Toveri, jota kohtaan huokuu aitoa kunnioitusta ja lempeyttä. Toveri, joka halaa ja tukee yli vaikean hetken odottamatta mitään vastineeksi. On paljon suhteita, joissa toteutuu joko pelkkä toveruus tai vetovoima, eikä kumpikaan niistä tule kestämään pitkän päälle. Kumpikaan ei riitä ilman toista.

3) Luottamus

Luottamus rakentaa näkymättömän sillan kahden ihmisen ihmisten välille ja luo turvan ja pysyvyyden tuntua. Ilman sitä, mitä suhteesta voi tulla? Kun luottamus on mennyt, sitä on haastava muttei kuitenkaan mahdoton palauttaa. Tärkeintä on saada uusia hyviä kokemuksia sen asian suhteen, jota luottamattomuus koskee. Mitä enemmän, sen parempi. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, ja silloin meidän on hyväksyttävä seinän tulleen vastaan.

4) Huumori

Huumori kuvastaa sitä, että suhteessa voi rentoutua ja heittäytyä. Ettei se ole vakavaa ja suorittavaa vaan kutkuttelevan hauskaa. Parhaimmillaan kumppanit inspiroivat toisiaan heittäytymään hassuiksi. Välillä huumori voi kadota, mutta olisi tärkeää, että se vielä palaa takaisin. Se, onko huumorille tilaa, kuvastaa suhteen tilannetta melkoisesti. Huumorin tasolla ei ole väliä: myös huono huumori on hyvää huumoria. Parasta on tilannekomiikka ja se kun molemmat osaa nauraa myös itselleen.

5) Vastavuoroisuus

Vaikka kaikki muut aspektit osuisivat kohdilleen, voi olla, että toista kiinnostaa paljon enemmän muut asiat kuin sinä. Ettei hän tarvitse sinua, tai sinä häntä. Toisille riittää vähempikin. Jotkin ihmiset ovat jo täysiä itsessään, ja vaikka he olisivat sosiaalisesti lahjakkaita, tunneälykkäitä ja pitäisivät ihmisistä, eivät he silti välttämättä tarvitse ketään omakseen.

Suhde kuitenkin vaatii jonkinlaista molemminpuolisuutta ja vastavuoroisuutta. Kummallakin on oltava halu olla yhdessä, antaa ja saada. Usein vastavuoroisuus on vahvasti läsnä suhteen alkuaikoina, mutta hämärtyy sitten myöhemmin toisen osapuolen tai molempien osalta. Silloin on keskustelun paikka – mutta vaikka tuota keskustelua ei koskaan saataisi aikaiseksi, se jokin on jo tapahtunut. Se jokin, joka laittaa niin suuren osan suhteista päättymään ja palauttaa jälleen kerran yksin omalle polulle.

Rakkaus on kuin luonnonvoima, jonka edessä olemme usein aseettomia. Toisaalta se voi myös yllättää meidät ihanilla tavoilla joita emme mitenkään osaisi arvata. Jos sinulla on joku, jota rakastat, vetovoimaisen toverillisesti, johon luotat ja jonka kanssa viihdyt ja hänkin viihtyy kanssasi, niin muistathan häntä tänään jotenkin erityisesti.

❤️:lla Riikka


Lisää minusta, taideterapiasta ja taiteestani löydät täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image