Parhaita lomamuistoja ei voi mitata rahassa – Ikimuistoiset hetket kumpuavat läsnäolon tunteesta

Kesäloma on monelle aikuiselle ja lapselle vuoden kohokohta. Silloin saa olla luvan kanssa tekemättä mitään. Parhaassa tapauksessa kalenteri on tyhjä ja aamulla voi miettiä rauhassa, mitä kaikkea päivän aikana haluaa tehdä.

Lapsilla on kesäleirejä, perheen kanssa lähdetään ulkomaille tai ainakin käydään useammassa Suomen huvipuistossa. Monessa perheessä joudutaan kuitenkin laskemaan tarkkaan, mihin kaikkeen raha riittää. Kun internet täyttyy muiden lomakuvista ja lapset harmittelevat, että kaikki kaverit tekevät lomalla jotain siistiä, voi oman lomatunnelman ylläpitäminen olla vaikeaa.

Kaikista parhaimpia lomamuistoja ei kuitenkaan voi aina mitata rahassa. Harva aikuinen muistelee, että kesäloman paras hetki olisi ollut kallis jäätelöannos.

Mitä sinä muistat, kun ajattelet lapsuuden pitkiä kesälomia?

Mitkä asiat, tuoksut, tunteet ja muistot ovat jääneet parhaiten mieleen?

Itse muistan sen tunteen, kun sai kuumana kesäpäivänä ajaa pyörällä uimarannalle ja viettää koko päivän aikaa rannalla ystävien kanssa. Silloin tuntui, että koko maailma on avoinna. Muistan kuinka hauskaa oli pystyttää teltta omalle kotipihalle ja yöpyä siellä siskojen kanssa. Samalla sai arvuutella, minkä ötökän varjo näkyi telttakankaan läpi. Mattojen peseminen ja mäntysuovan tuoksu tuovat mieleeni kesän.

Parhaimmat muistot liittyvät usein muiden ihmisten kanssa vietettyihin hetkiin.

Kiireisen arjen keskellä keskitymme usein liikaa suorittamiseen ja siihen, että ehdimme tekemään kaiken, mitä muut meiltä vaativat työelämässä tai arjessa. Täytämme päivämme arkisilla askareilla ja töillä niin, että meillä ei jää aikaa vaalia parisuhdetta tai olla aidosti läsnä lasten kanssa.

Kesällä meillä on aikaa pysähtyä. Anna siis itsellesi lupa juoda aamukahvi rauhassa. Lähde metsään tutkimaan lasten kanssa, missä kulkee muurahaisten lenkkipolut. Vietä aikaa perheen kanssa esimerkiksi lautapelejä pelaillen tai pihalla vesisotaa leikkien.

Tärkeintä ei ole se, mitä teette yhdessä. Kunhan elätte hetkessä ja olette aidosti läsnä. Silloin keräätte reppuun kultaakin arvokkaampia lomamuistoja.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image