Parhaita lomamuistoja ei voi mitata rahassa – Ikimuistoiset hetket kumpuavat läsnäolon tunteesta

Kesäloma on monelle aikuiselle ja lapselle vuoden kohokohta. Silloin saa olla luvan kanssa tekemättä mitään. Parhaassa tapauksessa kalenteri on tyhjä ja aamulla voi miettiä rauhassa, mitä kaikkea päivän aikana haluaa tehdä.

Lapsilla on kesäleirejä, perheen kanssa lähdetään ulkomaille tai ainakin käydään useammassa Suomen huvipuistossa. Monessa perheessä joudutaan kuitenkin laskemaan tarkkaan, mihin kaikkeen raha riittää. Kun internet täyttyy muiden lomakuvista ja lapset harmittelevat, että kaikki kaverit tekevät lomalla jotain siistiä, voi oman lomatunnelman ylläpitäminen olla vaikeaa.

Kaikista parhaimpia lomamuistoja ei kuitenkaan voi aina mitata rahassa. Harva aikuinen muistelee, että kesäloman paras hetki olisi ollut kallis jäätelöannos.

Mitä sinä muistat, kun ajattelet lapsuuden pitkiä kesälomia?

Mitkä asiat, tuoksut, tunteet ja muistot ovat jääneet parhaiten mieleen?

Itse muistan sen tunteen, kun sai kuumana kesäpäivänä ajaa pyörällä uimarannalle ja viettää koko päivän aikaa rannalla ystävien kanssa. Silloin tuntui, että koko maailma on avoinna. Muistan kuinka hauskaa oli pystyttää teltta omalle kotipihalle ja yöpyä siellä siskojen kanssa. Samalla sai arvuutella, minkä ötökän varjo näkyi telttakankaan läpi. Mattojen peseminen ja mäntysuovan tuoksu tuovat mieleeni kesän.

Parhaimmat muistot liittyvät usein muiden ihmisten kanssa vietettyihin hetkiin.

Kiireisen arjen keskellä keskitymme usein liikaa suorittamiseen ja siihen, että ehdimme tekemään kaiken, mitä muut meiltä vaativat työelämässä tai arjessa. Täytämme päivämme arkisilla askareilla ja töillä niin, että meillä ei jää aikaa vaalia parisuhdetta tai olla aidosti läsnä lasten kanssa.

Kesällä meillä on aikaa pysähtyä. Anna siis itsellesi lupa juoda aamukahvi rauhassa. Lähde metsään tutkimaan lasten kanssa, missä kulkee muurahaisten lenkkipolut. Vietä aikaa perheen kanssa esimerkiksi lautapelejä pelaillen tai pihalla vesisotaa leikkien.

Tärkeintä ei ole se, mitä teette yhdessä. Kunhan elätte hetkessä ja olette aidosti läsnä. Silloin keräätte reppuun kultaakin arvokkaampia lomamuistoja.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image