Ruokakirjat: The Paleo Chocolate Lovers’ Cookbook

RIIKKA_BLOGI

Puoli tuntia on kulunut kirjan avaamisesta ja löydän itseni hellan äärestä. Tunnustan kyllä olevani erityisesti raakasuklaan, kookoksen ja mantelin ystävä, mutta yksikään kirja ei ensiavaamisen jälkeen ole aiheuttanut näin akuuttia tarvetta leipoa jotain! Vai miltä kuulostavat sellaiset herkut, kuten valkosuklaaseen dipattu minttusuklaabiscotti, suklaahippu-muffinsit tai kesäkurpitsa-suklaaleipä?

Tutustuin The Spunky Coconut –blogia pitävän Kellyn ohjeisiin noin vuosi sitten, kun etsin täydellistä vaaleaa sokerikakkumaista reseptiä, jossa ei olisi viljatuotteita, maitoa tai valkoista sokeria. Kokeiltuani hänen vaniljaista papukakkua olin vakuuttunut: tätä naista kannattaa seurata! Lokakuussa 2013 neljännen keittokirjansa The Paleo Chocolate Lovers’ Cookbook (Victory Belt Publishing 2013) julkaissut Kelly opastaa nyt, miten suklaisista jälkiruoista voi nauttia terveellisyyttä silmällä pitäen.

Kaikki kirjassa olevat 80 reseptiä noudattavat paleo-ruokavalion pääpiirteitä ja raaka-aineina käytetään paljon muun muassa kookos- ja mantelijauhoja, erilaisia pähkinävoita, kookosmaitoa ja – öljyä sekä tietenkin raakakaakaojauhetta. Myös kymmenissä eri blogeissa tänä vuonna hehkutetut banaanipannukakut saavat haastajakseen tässä kirjassa esitellyt suklaiset versiot, jotka osoittautuivat erittäin herkullisiksi.

Ottaen huomioon resepteissä käytettävien raaka-aineiden sisällön ja koostumuksen, mistään kevytleivonnaisista ei ole kyse. Toisaalta makeutuksena monessa reseptissä käytetään joko hunajaa, kookossokeria, taateleita tai nestemäistä steviaa, joten vaikutukset verensokeriin ovat maltillisemmat kuin valkoisen sokerin kanssa pelattaessa. Pieni varoituksen sana kuitenkin on paikallaan: kirjan annoskoot ovat amerikkalaisuudessaan näin suomalaiselle vähän turhan tuhteja. Vai mitä sanotte pirtelöstä, jossa on kokonainen tölkillinen täysirasvaista kookosmaitoa? Vähemmän on enemmän, myös tässä tapauksessa.

Jos viljaton ja maidoton leivonta ei ole tuttua, kirjan alussa esitellään hyvin selkeästi kaikki tarvittavat raaka-aineet sekä käydään lyhyesti läpi kaakaon historiaa, viljelyä ja terveysvaikutuksia. Itse reseptit ovat hyvin selkeästi ohjeistettu ja mikä positiivista, monessa niissä raaka-aine luettelo ei ole turhan pitkä. Lopussa esitellyt kymmenkunta suolaista reseptiä vaatinevat vähän enemmän paneutumista.

Chocolate Banana Pancakes. Kuva: Kelly V. Brozyna

 

Suklaa-banaani letut (gluteeniton ja maidoton)

4 kananmunaa

1/2 kuppi kookosmaitoa (1,2dl)

puolikas banaani

1/4 kuppia mantelivoita (0,5dl)

1/4 kuppia kookosjauhoa (0,5 dl)

1/4 kuppia raakakaakaojauhetta (0,5dl)

1 tl vaniljauutetta

1/4 tl suolaa

1/4 tl nestemäistä vaniljasteviaa

2 rkl kookosöljyä

Kaikki ainekset blendataan sekaisin, kookosöljy lisätään viimeisenä. Paistetaan kookosöljyssä pannulla pienissä erissä.

Lähde: The Paleo Chocolate Lovers’ Cookbook

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image