Kesäinen katkarapu-tonnikalasalaatti

Kesä ja salaatit tulevat. Teen paljon erilaisia salaatteja, joiden täytteenä käytän eri tavoin kypsennettyjä kasviksia. Näin kylmänkin täytteen salaatista saa ruokaisamman, lämpimän ruoan. Tässä resepti helppoon ja hyvään katkarapu-tonnikalasalaattiin. Jos et käytä tonnikalaa tai se ei muuten vain maistu, sen voi hyvin jättää myös pois. Täyte toimii taatusti myös pelkän katkarapujen ja avocadon voimin. Tässä salaattipedin lisäksi pohjana käytin höyrytettyä parsaa, sekä parsa- ja kukkakaalia. Kastikkeena on simppeli, mutta hyvin monikäyttöinen dijon kastike. Sitä voi hyvin tehdä jääkaappiin suuremman määrän kerrallaan, koska se säilyy hyvin vaikka useita viikkoja. Samaa salaattitäytettä voit käyttää myös esim. uuniperunan täytteenä ja testailla sitä myös muihin salaatteihin, yksi hyvä variaatio löytyy täältä.

Katkarapu-tonnikala salaatti

Täyte (2:lle hengelle):

200 g katkarapuja

1 purkki vaaleaa tonnikalaa

1 iso avocado (tai kaksi pientä)

1/2 – 1 sitruunan mehu (maun mukaan, käytä aluksi vain puolikas sitruuna)

1 – 2 rkl majoneesia

ripaus mustapippuria

Kastike:

3 osaa oliiviöljyä

1 osa balsamicoa

dijon sinappia

hunajaa

ruususuolaa

mustapippuria

Salaattipohja:

vihreää salaattia

kurkkua

Höyrytettäväksi:

kukkakaalia

parsakaalia (luomua kannattaa suosia, jotta maistuu edes joltain)

vihreää tankoparsaa

ripaus ruususuolaa

Tee näin: Sulata katkaravut (nopeasti sen voi tehdä huuhtomalla ne haalealla vedellä). Muussaa avocado haarukalla ja lisää sitruunan mehu. Sekoita joukkoon tonnikala, katkaravut ja majoneesi.

Tee sen jälkeen salaatin kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Dijon sinapin, suolan ja hunajan määrä en tähän määrittänyt, vaan parhaan tuloksen saa itse maistamalla.

Kuori tämän jälkeen parsat. Laita ensiksi pelkät kaalit höyrystymään muutamaksi minuutiksi ja lisää sitten vasta tankoparsat (kypsyvät nopeammin) ja ripottele samalla kasviksille hiukan ruususuolaa. Kun kasvikset ovat sopivasti pehmenneet, ota kattila pois liedeltä.

Pilko sallaatti ja kurkku suoraan lautaselle. Lisää kastiketta mieleisesi määrä ja lisää lopuksi täyte ja höyrytetyt kasvikset. Syö heti, vaikka keitetyn luomukananmunan kera.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image