Resepti: Höyrytetty kaalilisuke

Tästä ei ehkä resepti yksinkertaisemmaksi voi mennä, mutta ajattelin sen silti täällä jakaa ja samalla hehkuttaa hiukan höyrytyksen hyötyjä.

Valmistan nykyään lähes kaikki kasvikset höyryttämällä, koska siihen jää koukkuun. Höyryttäminen on helppoa, nopeaa ja siten saat raaka-aineen hyödyt tehokkaimmin käyttöösi. Siinä vitamiinit ei liukene keittoveteen, kun pelkkä vesihöyry kypsentää kasvikset. Höyryttämisen nopeaksi tekee se, että siinä tarvitsee keittää vain pieni määrä vettä. Höyrytyksessä ei tarvitse myöskään käyttää lainkaan rasvaa, jolloin turhat kalorit ja kuumennetun rasvan haitat jää pois. Höyrytettyjen kasvisten ja juuresten maku on myös paljon parempi kuin vedessä keitettyjen ja rakennekin säilyy sellaisena kuin sen kuulu olla.

Höyrytyskattila (sellainen tavallisen kattilan sisään tuleva lisäosa) on hyvä hankinta, varsinkin jos tekee suurempia määriä kasviksia kerrallaan. Mutta pienempiä määriä voi hyvin myös tehdä ihan perinteisellä siivilällä, joka kooltaan istuu hyvin kattilaan. Höyryttämällä voit kypsentää oikeastaan mitä vain; lihaa, kalaa ja kasviksia. Mutta erityisesti juurekset ja erilaiset kaalit saa mielestäni tosi maukkaiksi höyryttämisen avulla. Yleisin ”pikaruokani” on höyrytetty parsa- ja kukkakaalilisuke, makrilli tomaattikastikkeessa ja valkosipulikermaviili. Suosittelen.

Höyrytetty kaalilisuke

Kukkakaalia

Parsakaalia

Emmental juustoa

Ruususuolaa (ei välttämätön)

Laita kattilan pohjalle muutama sentti vettä. Laita sopiva määrä kumpaakin kaalia höyrytyskattilaan tai siivilään. Laita siivilä sopivan kokoisen kattilan sisään siten että kasvikset ei kosketa vettä. Laita päälle kansi ja anna veden kiehua n. 5 – 10 min.   kunnes kaalit on sopivan pehmeitä (varo kuitenkaan kypsentämästä liikaa, jotta jää hieman pureskeltavaakin). Ota kattila pois liedeltä, ripottele kaaleille hiukan juustoraastetta ja anna juuston sulaa kannen alla vielä hetki. Lisää kaaleille halutessasi ruususuolaa ja syö heti.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image