Resepti: Höyrytetty kaalilisuke

Tästä ei ehkä resepti yksinkertaisemmaksi voi mennä, mutta ajattelin sen silti täällä jakaa ja samalla hehkuttaa hiukan höyrytyksen hyötyjä.

Valmistan nykyään lähes kaikki kasvikset höyryttämällä, koska siihen jää koukkuun. Höyryttäminen on helppoa, nopeaa ja siten saat raaka-aineen hyödyt tehokkaimmin käyttöösi. Siinä vitamiinit ei liukene keittoveteen, kun pelkkä vesihöyry kypsentää kasvikset. Höyryttämisen nopeaksi tekee se, että siinä tarvitsee keittää vain pieni määrä vettä. Höyrytyksessä ei tarvitse myöskään käyttää lainkaan rasvaa, jolloin turhat kalorit ja kuumennetun rasvan haitat jää pois. Höyrytettyjen kasvisten ja juuresten maku on myös paljon parempi kuin vedessä keitettyjen ja rakennekin säilyy sellaisena kuin sen kuulu olla.

Höyrytyskattila (sellainen tavallisen kattilan sisään tuleva lisäosa) on hyvä hankinta, varsinkin jos tekee suurempia määriä kasviksia kerrallaan. Mutta pienempiä määriä voi hyvin myös tehdä ihan perinteisellä siivilällä, joka kooltaan istuu hyvin kattilaan. Höyryttämällä voit kypsentää oikeastaan mitä vain; lihaa, kalaa ja kasviksia. Mutta erityisesti juurekset ja erilaiset kaalit saa mielestäni tosi maukkaiksi höyryttämisen avulla. Yleisin ”pikaruokani” on höyrytetty parsa- ja kukkakaalilisuke, makrilli tomaattikastikkeessa ja valkosipulikermaviili. Suosittelen.

Höyrytetty kaalilisuke

Kukkakaalia

Parsakaalia

Emmental juustoa

Ruususuolaa (ei välttämätön)

Laita kattilan pohjalle muutama sentti vettä. Laita sopiva määrä kumpaakin kaalia höyrytyskattilaan tai siivilään. Laita siivilä sopivan kokoisen kattilan sisään siten että kasvikset ei kosketa vettä. Laita päälle kansi ja anna veden kiehua n. 5 – 10 min.   kunnes kaalit on sopivan pehmeitä (varo kuitenkaan kypsentämästä liikaa, jotta jää hieman pureskeltavaakin). Ota kattila pois liedeltä, ripottele kaaleille hiukan juustoraastetta ja anna juuston sulaa kannen alla vielä hetki. Lisää kaaleille halutessasi ruususuolaa ja syö heti.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image