Kuusenkerkkäsmoothie on ihana kesäherkku! – Nappaa resepti talteen

Mainosyhteistyö Kustannusosakeyhtiö Otavan kanssa.

Kuusenkerkät ovat kuusen vaaleanvihreitä versoja eli vuosikasvaimia, jotka ovat parhaimmillaan kesäkuussa ennen kuin neulaset muuttuvat tummemmiksi ja kovemmiksi. Tämä herkullisen raikas ja terveellinen smoothieresepti löytyy Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää kesää.

Kuusenkerkkäsmoothie

2 rkl kuusenkerkkiä (noin 30 kpl)

2 omenaa

1 avocado

1 limen mehu

4-5 dl kauramaitoa

jääpaloja

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi smoothieksi. Tarjoa jääpalojen kanssa tai hienonna jääpalat smoothien joukkoon, jotta saat juomasta kylmää ja raikasta.

Villiyrttivinkki! Kuusenkerkät ovat kevään lempparini villiyrttien saralla. Kuusen vaaleanvihreitä vuosikasvuja voi poimia keväästä alkukesään. Pehmoiset kerkät ovat mahtavan ravinteikas lisä smoothien sekaan ja sopivat myös salaatteihin, muhennoksiin ja teehen. Itse napsin niitä useimmiten sellaisenaan ja pakastan tuoreita kerkkiä talven varalle. Muista että kuusenkerkkien poimimiseen tarvitsee maanomistajan luvan. – Virpi Mikkonen

PS. Kuusenkerkkä on todellinen vitamiinipommi. Siinä on runsaasti C-, K1- ja A-vitamiinia. Monet kuusenkerkkää nauttineet ovat kokeneet saavan apua mm. väsymykseen, yleiskunnon parantamiseen, hengitystievaivoihin ja suun hyvinvointiin. (Lähde: Luonnonvarakeskus LUKE). Kuusenkerkkä on myös valittu vuoden 2021 rohdoskasviksi.

Lisää helppoja ja hyvää tekeviä reseptejä löydät kirjasta Kiitos hyvää kesää 💛☀️

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image