3 ylipainon haittoihin vaikuttavaa luonnonainetta: kurkumiini, resveratroli ja seleeni

Mainosyhteistyo_Biomed

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa 35-vuotisjuhliaan viettävä Biomed Oy. Asiantuntijana juttusarjassa toimii fytonomi Birgit Stenroos. 


Kauniin keltainen kurkuma on paitsi oivallinen mauste, myös vuoden 2010 terveyskasvi, jonka sisältämä kurkumiini voi hillitä ylipainon aiheuttamia tulehduksia. Myös viinirypäleistä saatava resveratroli suojaa diabetekselta ja liikapainolta sekä poistaa tulehdustekijöitä, mikä auttaa haimaa toimimaan normaalisti. Molemmat poistavat rasvaa sisäelimistä ja siten edistävät maksan hyvinvointia.

Kurkumiini käy tulehdusten kimppuun

Kurkuma on inkiväärin sukuinen ruohokasvi, jonka juuresta saadaan voimakkaan keltaista, aromaattista maustejauhetta. Kurkumaa on käytetty tuhansia vuosia intialaisessa ja kiinalaisessa lääkintäperinteessä mm. tulehduksia lievittävänä sekä maksaa ja sappea hoitavana. Intialaiset käyttävät kurkumaa jopa 1,5–2 grammaa päivässä. Euroopassa se on lähinnä ruoan lisäaine ja mauste, joka sopii vaikka teen lisukkeeksi.

Tilasto yleisimpien syöpien esiintymisestä Intiassa ja Yhdysvalloissa on hämmentävä. Esimerkkinä amerikkalaismiehet, jotka sairastavat eturauhassyöpää yli 20 kertaa enemmän kuin intialaismiehet. Toki syitä on monia, mutta yksi niistä saattaa olla kurkuman aktiivinen käyttö. Taulukossa esitetyt luvut kuvaavat syöpätapauksien määrää 100 000 asukasta kohden:

Lähde: GLOBOCAN 2000, IARC Press, 2001.

Kurkuman pääasiallinen vaikuttava aine on kurkuminoidit, mm. kurkumiini, joka hillitsee tulehduksia ja kipua sekä suojaa maksaa. Tulehdusten hoidossa kurkumiinia on verrattu mm. kortisoniin.

Metabolisen oireyhtymän ja sitä seuraavan kakkostyypin diabeteksen uhatessa suurta osaa väestöstä, kurkumiini voi olla tärkeä apu diabeteksen hoidossa. Se voi myös estää infarkteja ja tehostaa lihasvaurioiden korjautumista sekä vähentää kolesterolisappikivien esiintymistä.

Kurkumiini suojaa elimistöä

  • myrkkyjen ja lääkevalmisteiden aiheuttamilta sydänlihas- ja keuhkovaurioilta
  • alkoholin aiheuttamilta maksavaurioilta
  • haimatulehduksen aiheuttamilta vaurioilta.

Kurkuman on havaittu myös auttavan elimistöä pääsemään eroon vaarallisista syöpäsoluista. Kurkuma voi lisäksi alentaa veren kolesterolitasoa ja estää hyytymien muodostumista. Se suojaa lihaksia ja niveliä ja mahdollisesti myös Alzheimerin taudilta.

Resveratroli parantaa hoitotuloksia

Resveratroli ja kurkumiini vaikuttavat hyvin samantyyppisesti ja tehostavat toistensa vaikutuksia. Resveratroli on voimakas antioksidantti, jota saadaan pääasiassa punaisista ja sinisistä viinirypäleistä. Rypäleet tuottavat resveratrolia ilmeisesti suojautuakseen sienitaudeilta. Punaviinin runsas juominen aiheuttaa terveysongelmia, joten parempia vaihtoehtoja ovat ravintolisät tai viinirypälemehu.

Uusien tutkimusten mukaan resveratroli saattaa ehkäistä tai jopa parantaa hoitotuloksia useissa sairauksissa, kuten syöpä, sydän- ja verisuonitaudit, ylipaino ja diabetes. Se voi ehkäistä ylipainon aiheuttamia haittoja sekä ikääntymismuutoksia. Resveratrolin on todettu pidentävän tiettyjen solutyyppien elinkaarta jopa 70 %. Resveratroli näyttää kumoavan runsaskalorisen ruokavalion aiheuttamia haittoja.

Tutkimusten mukaan resveratroli mm.:

  • hillitsee haitallisia tulehdusentsyymejä sekä verensokerin ja insuliinitasojen nousua
  • ehkäisee ja korjaa runsaskalorisen ja -rasvaisen ruokavalion sekä ylipainoisuuden terveyshaittoja
  • normalisoi liian korkeita kolesterolitasoja
  • säätelee verenpainetta ja ehkäisee kohonneen verenpaineen haittoja
  • suojelee maksaa alkoholin, kemiallisten aineiden ja lääkkeiden haittavaikutuksilta
  • tehostaa solujen energia-aineenvaihduntaa.

Biomedin Sekure yhdistää kolme tärkeää soluja suojaavaa ja ylipainon haittoihin vaikuttavaa luonnonainetta: kurkumiinin, resveratrolin ja seleenin. Vuorokausiannos 2 tablettia sisältää resveratrolia 100 mg, kurkumiinia 400 mg ja seleeniä 100 μg .

Seleeni mm. suojaa kehon soluja hapetusstressiltä. Se aktivoi vastustuskykyä, edistää hapen aineenvaihduntaa ja suojaa sydäntä.

Sekurea myyvät asiantuntevat luontaistuotekaupat.

Jos olet kiinnostunut kurkumasta, lataa ilmainen opas 50 + 1 helppoa vinkkiä kurkuman käyttöön.


Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.biomed-logo-2013

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image