Ihastumisen tunne

Anna itsellesi lupa nauttia ihastumisen tunteesta – olitpa sitten sinkku tai suhteessa

Ihastuminen on ihana, kihelmöivä ja hyvän olon hormoneja tuottava tunne. Tunne, jonka herättää toinen ihminen, joka on viehättävä, mielenkiintoinen ja kiehtova. Ihminen, joka saa sinussa aikaan jotain erityistä. Ihastuminen on tunne, jonka saa omistaa, pitää itsellään ja nautiskella sen tarjoamasta mielihyvästä. Ihan ilman lupaa tai sen aiheuttamaa toimintaa.

Nautinnollinen tunteiden tunteminen

Kevät ja kesä usein herättelevät mieltä ja katselemme ympärillemme kiinnostuneina. Muut ihmiset ovat sekä meitä heijastavia peilejä, että ainutkertaisia otuksia, joiden maailmaan voimme upota, niin katsomalla kuin kohtaamalla. Moni hämmästyy itsessään herääviä ihastuksen tunteita ja usein ne sekoittuvat siihen, että tunne vaatisi jonkinlaista jatkoa tekemisen muodossa. Toki ihastuminen voi olla parin valintaakin, mutta se voi olla myös tutkimusmatkaa omaan mieleen. Mikä toisessa kiinnostaa? Houkuttaa? Herättää? Ja mitä se kertoo sinusta?

Ihastumisen tunteen voi omistaa ja nauttia sen tuomasta jopa parhaimmillaan juovuttavan ihanasta olosta. Tunne itsessään saa kehon ja mielen täyttymään energiasta, jolla on jopa itsetuntoa hivelevä vaikutus. Voin tuntea näin ja voin kokea jotain ihanaa. Posket punoittavat, mielen valtaa aurinko ja kehokin ryhdistäytyy parhaimmilleen.

Ihastumisen tunne saa valtavasti hyvää aikaan, kun sen ottaa lempeydellä vastaan.

Ihastus vie mukanaan

Vaikka usein kuvailemmekin, että ihastus vain vei mennessään, on ennen menoa tehty paljon valintaa. On tehty valinta lähtemisestä, askeleen ottamisesta ja ehkä kohtaamisen viemisestä pidemmälle. Rakkautta ensi silmäyksellä -ajatus tukee tätä teemaa. ”Päätä pahkaa” -ihastuminenkin on terminä monille tuttu. Suhtaudumme tuohon nautinnolliseen tunteeseen kuin päätökseen edetä jonnekin, ja siksi sitä usein pelkäämme, olimme sitten suhteessa tai emme ole.

Ihastumisia tapahtuu jo varhaisessa lapsuudessa. Se on ihmiselle hyvin luonnollinen tapa kohdata muita ja kokea siitä voimakkaita tunteita itsestään. Ja pienimmillään tästä on kysymys. Jos ihastumisen tunne saisi olla, sen nautinnollisuus toisi kukoistavan ja kiehtovan olon itselle ja mitään muuta ei olisikaan pakko tapahtua, antaisimmeko sille enemmän lupaa?

Ihastus on ihmiselle voimautta ja virtaava tunne, josta olisi tärkeää olla kiitollinen

Omasta tunteesta nauttiminen

Itsensä kuuntelu, tunteen tuomasta hyvästä olosta nauttiminen ja oma vastuu teoista kantavat. Jos saat itseltäsi luvan nauttia ihastumisesta, siihen suhtautuminenkin muuttuu. Jos toinen ei anna vastakaikua tai ihastumiseen mukaan lähteminen ei osu oman suhteen toimintavapauteen, voi silti saada tunteen tuoman hyvän olon käyttöönsä.

Emme ihastu muita varten, vaan itseämme varten.

Suhteessa on ihastuminen hyvä puhua auki ja saada sitä kautta ymmärrystä ja vapautta tunteiden tuntemiseen. Sinkkunakin vapaus on sitä, että ihastumisen tunteeseen voi lähteä mukaan tai jättää lähtemättä. Itse tunne on vain sisäinen olotila, eikä määritä elämän suuntaa. Tunteen vapauttaminen koettavaksi voi antaa mahdollisuuden katsella ihmisiä ympärillä avoimemmin ja uteliaana. Mitä tuo minussa herättääkään ja miten voisin siitä nauttia?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image