Isänpäivä on iloinen ja surullinen päivä

Onnea on isä ja ihana isäsuhde. Isänpäivänä juhlitaan isiä ja isoisiä koko Suomessa. Annetaan lahjoja ja itse askarreltuja kortteja. Keitetään isille aamukahvi ja käydään katsomassa isää hänen kotonaan, sairaalassa, hoivakodissa.

On ihanaa, kun on isä, joka on kuin kallio. Isä jolta saa tukea, kun elämä heittelee. Ja sitä joka sanoo aina oikeat sanat silloin, kun niitä tarvitaan. Isä jonka kanssa voi tai on voinut tehdä kivoja asioita ja jolle tekee tänään mieli sanoa: Kiitos, olet (tai olit) maailman ihanin isä.

Isänpäivä ei ole pelkästään iloinen päivä, monille se merkitsee isän ikävää ja isoa surua. Näin on tietysti monen muunkin juhlapäivän laita: aina päivä ei ole iloinen vaan se tuo esiin kaikenlaisia kipuja.

Isän ikävä voi tarkoittaa sitä, että isä ikävöi lapsiaan. Tässäkin maassa on paljon isiä, jotka on vieraannutettu lapsistaan siitä huolimatta, että olisivat ihan hyviä isiä, jos heille annettaisiin mahdollisuus olla sitä. Erovihan seurauksena moni isä ja hänen lapsensa tuntevat tänään ikävää. Onpa monta muutakin syytä, miksi isä saattaa ikävöidä lapsiaan. Meillä on lukemattomia parisuhde-eron erottamia isiä ja lapsia.

Isän ikävä on myös sitä, että lapsi ikävöi, on haavoittunut isäsuhteessaan ja jäänyt ihan kokonaan isää vaille. Näitä haavoja joudutaan usein paikkaamaan, suremaan, antamaan anteeksi vasta paljon myöhemmin.

Miltä mahtaa tuntua siitä lapsesta, jonka isälle alkoholi tai työ on tai oli tärkeämpi kuin hän itse?

Miltä tuntuu lapsesta silloin, kun kaikki muut askartelevat isänpäiväkortteja eikä hänellä ole ketään, jolle korttinsa osoittaa?

Miltä tuntuu viedä kynttilä kuolleen isän haudalle? Millainen isä haudassa lepää?

Tai miltä tuntuu miehestä, joka ei ole toiveestaan huolimatta saanut lapsia eikä saa tilaisuutta viettää isänpäivää?

Elämä on joskus niin älyttömän iloista ja älyttömän surullista. Kipuja ja kiitoksen aiheita on vaikka kuinka paljon. Isähaavaakin on hyvä helliä ja hoivata.

Juhlitaan isänpäivänä niitä isiä, joita on mahdollisuus juhlia. Halitaan lujaa ja kiitetään. Omalle isälleni haluan sanoa: Kiitos siitä, että olet maailman paras isä.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image