“Mitä syvempi haava on ollut, sitä vahvempi minusta on tullut” – 9 ajatusta vaikeiden tunteiden kohtaamisesta

Kysyimme teiltä lukijoilta Facebookissa, millaiset tunteet ovat vaikeimpia kohdata ja miksi. Vaihtoehdot olivat yksin jääminen, läheisen menettäminen, huolet, kiusaaminen tai pelko ja sen kohtaaminen.

Tällaisia vastauksia annoitte:

  1. “Huolet. Niitä tuntuu tulevan välillä ovista ja ikkunoista, ja ne seuraa jatkuvasti mukana. Vaikka kuinka koittais itelleen selittää, että kaikki järjestyy taas varmasti parhain päin. Onneks on myös hetkiä, jollon huolista pääsee ees hetkellisesti eroon ja irti, ja voi todeta, että tästäkin selvisin hengissä, jälleen kerran .”
  2. “Yksin jääminen. Vaikka entisenä koulukiusattuna pitäisi varmaan valita kiusaaminen, niin pahempaa kuin itse ”kiusaaminen” oli siihen liittyvä yksin jääminen, eristäminen muista ja porukasta ulos sulkeminen. Toivoisi, että siinäkin tilanteessa jokaisella olisi joku ystävä, jonka kanssa voisi aikaansa ja ajatuksiaan jakaa. Kaikki apukeinot kouluissa ja perheissä näiden asioiden käsittelyyn on tarpeen!”
  3. “Läheisen menettäminen. Se tuntuu lohduttomimmalta, tunteeseen kietoutuu lähimmäisen rakkautta, ikävää ja tunne siitä, että joutuu turvautumaan muistoihin, joissa ei voi enää elää. Onneksi muistoihin voi palata ja kantaa lähimmäistä sydämessään ja sielussaan, kuin pienen pientä timanttia.”
  4. “Pelko on ollut itselleni vaikein kohdata. Usein asioita pelkää kun on epätietoinen mitä tuleman pitää. Myöhemmin huomaat pelot kuitenkin turhiksi, koska elämällä on tapana mitä vaikeimmassakin tilanteessa selvittää asiat parhain päin. Ei ehkä silloin tai niin kuin itse ne haluaa, mutta asiat selvää lopulta kuitenkin.”
  5. “En koskaan ole edes jäänyt yksin, mutta pelko siitä on aina ollut kova – vasta aikuisena tunteen kanssa on alkanut päästä sinuiksi. Yksin oleminen (itse valittu sellainen) on puolestaan varsinkin nykyään täyttä luksusta!”
  6. “Pelko ja sen kohtaaminen. Se jäi lapsuudesta asti kaveriksi eri valepuvuissa ja vuodesta toiseen se muuttui tutummaksi, eikä se niin kauhea kaveri enää olekaan.”
  7. “Yksin jääminen. Mitä syvempi haava on ollut, sitä vahvempi minusta on tullut.”
  8. “Ajattelen niin, että kaikki nämä mainitut ikävät asiat kohtaamme jossain vaiheessa elämäämme ja jokainen ”hoitaa” nämä omalla tavallaan. Toiset joutuvat ponnistelemaan ”kovemmin” kuin toiset. Toivon kaikille rohkeutta ja voimaa ottaa apua vastaan jos ja kun sitä on saatavilla.”
  9. “Läheisten menettäminen on haastavinta. Elämä on joskus epäreilua. Sen vuoksi on muistettava rakastaa ja olla läsnä joka päivä.”

Millaisia tunteita sinun on vaikeaa kohdata? Voit osallistua keskusteluun jakamalla tunteesi keskustelualueellamme TÄÄLLÄ.

Lue myös: Lasten tunteet ovat yhtä isoja kuin aikuisen – ota todesta nämä 5 lapselle vaikeaa kokemusta

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image