Ansaitseeko jokainen toisen mahdollisuuden?

Mitä tärkeämpi ihmissuhde on kyseessä, sitä enemmän koskee, kun joutuu siinä pettymään. Jos luottamustasi käytetään väärin tai sinua satutetaan tavalla, johon et osannut varautua, voi toipumiseen mennä pitkä aika. Rikottua ei saa enää ehjäksi, mutta sirpaleista voi rakentaa uutta, joskus parempaakin. Ennen kaikkea särkynyt ystävyys tai parisuhde auttaa sinua tulemaan läheisemmäksi itsesi kanssa. Se avaa mahdollisuuden tutkia omaa kaikupohjaa.

Kun sisimpään koskee, on kysymys aina jollain tavoin hylkäämiseen, eristämiseen, häpeään tai alistamiseen liittyvistä tunteista. Kun sinua satutetaan, koet helposti olleesi vastuussa toisen käyttäytymisestä. Niin ei kuitenkaan ole, ihminen on aina vastuussa itse siitä, kuinka toimii toista kohtaan.

Ystävyyden päättyminen voi olla yhtä tuskallista, kuin parisuhteenkin loppuminen. Mitä yllättävämmin se käy, sitä traumaattisempi kokemus voi olla. Sanotaan, että oikea ystävyys kestää myös hankalien asioiden ilmaisemisen, mutta voisiko ajatella, että kaikki asiat voivat tulla kerrotuksi kasvattavalla ja toista arvostavalla tavalla? Tarvitsemmeko ilkeyttä, ylimielisyyttä ja vihaa läheisissä ihmissuhteissamme?

Ansaitseeko henkilö toisen mahdollisuuden? Varmasti, useimmiten. Jos toinen on mokannut pahasti, voi luottamuksen löytämiseen mennä aikaa. Kuitenkin, jos hän osoittaa vilpitöntä halua korjata tilanne, kannattaa sinun pohtia, olisiko suhteessanne tilaa anteeksiantamiselle ja  tilaa uudelleen aloittamiselle.

Tämä edellyttää, että toinen aidosti kantaa vastuun omasta teostaan ja että sinä olet valmis jättämään tapahtuneen taakse.

Jos halu anteeksipyytämiseen ja tapahtuneen hyvittämiseen puuttuu, ei kyseessä todennäköisesti ole aito ystävyys- tai rakkaussuhde, vaan vuorovaikutuksenne perustuu dynamiikkaan, joka palvelee jotain aivan muuta. Silloin sinun on syytä pohtia, mitä vierelläsi oleva ihminen käytöksellään viestii? Haluatko olla tällaisen ihmisen lähellä?

Kun herkkyysmaisema, arvot ja ihmiskäsitys eivät kohtaa, välillänne jää paljon muutakin tärkeää vaihtamatta ja läheisyyttä ei pääse syntymään välillenne. Silloin on aivan turha pohtia, satuttiko toinen sinua tahallaan vai ymmärtämättömyyttään. Tai oletko sinä kenties liian herkkä ja loukkaantuva. Lopputuloksena on joka tapauksessa suhde, joka ei toimi.

Rakkaudellinen teko tällaisessa kohdassa on tehdä johtopäätös suhteen tilasta ja lähteä eri suuntiin. Jos yhteistä kieltä ei ole, ei ole myöskään kohtaamisen mahdollisuutta.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image