Mikä saa sinut hehkumaan innostusta? – Käytä aikasi siihen, niin tulet onnelliseksi

Elämän tarkoitukseksi riittää se, että olet olemassa, kuten aiemmin kirjoitin. Mutta mihin arvokas aika maan päällä kannattaa käyttää? Johonkin sellaiseen, joka saa sinut hehkumaan innostusta, iloa, rauhaa, merkityksellisyyttä. Tiedätkö jo, mitä se juuri sinulle merkitsee?

Mikä on luontaista juuri sinulle?

Ikigai on japanilainen, ikivanha käsite, joka suomentuu sanalla elämäntehtävä. Vaikka elämä on täyttä ilmentäessään itseään, kaikelle elävälle on luontaista ilmentää jotakin tiettyä nyanssia. Ei toki jäykästi vain yhtä, vaan soljuen ja moniakin asioita yhtaikaa hehkuen.

Luonnossa ilmentyy jämäkkyyttä, pysyvyyttä, sinnikkyyttä, juhlaa, värisävyjen harmoniaa, höyhenenkeveyttä, yllätyksellisyyttä, herkkyyttä. Kaikelle on ominaista olla juuri itselleen sopivalla tavalla olemassa.

“Fight what you want, but do not fight with your own nature.” sanotaan yhdessä lempikirjoistani, Universumien tomu -sarjaan kuuluvassa Philip Pullmanin teoksessa. Eli: “Taistele mitä vaan haluat, mutta älä taistele omaa luontoasi vastaan.”

Olet sellainen kuin olet. Vaikka voit muuttua elämäsi aikana paljonkin, älä tuhlaa aikaasi itsesi vastustamiseen. Jos olet kiharatukkainen ja nauravainen, olet varmasti ihana juuri sellaisena, eikä sinun kannata käyttää aikaasi hiustesi suoristamiseen ja hillittynä esiintymiseen. Mielesi ehkä haaveilee toisinaan siitä, että olisit toisenlainen, ja että silloin elämäsi olisi parempaa. Mutta:

Onnellisuus ei tule jahtaamalla, vaan hehkuu sisimmästäsi rajattomalla voimalla

Anna siis nauravaisen energiasi levittää iloa muille, jos se on sinulle luontaista. Tai jos olet hillitty ja ihanan rauhallinen, anna sen tyynnyttää kanssakulkijoitasi. Ole ihana oma itsesi, ja uskalla nauttia siitä.

Mikä sun ikigai on?

Minkä ilmentäminen on juuri minulle mielekästä? Mikä saa juuri minut hehkumaan? Mietin asiaa hetken, ja sydämestäni nousi spontaani vastaus: haluan inspiroida ihmisiä aitouteen, rohkeuteen ja elämästä nauttimiseen. Se ei tarkoita, että aina pystyisin elämään niin.

Toisinaan eksyn ajatusten ja tunteiden viidakkoon luullen, että ne ovat totuus ja onnellisuuteni tiellä. Välillä teen jonkin harjoituksen, jotta löytäisin taas todellisen itseni. Joskus vain olen, ja yhtäkkiä koen rauhan valtaavan olemukseni. Tästä voimasta lähtee kaikki aito minussa. Tämän voiman avulla teen asiat, jotka auttavat toisia.

Sisimpäsi on rajatonta rauhaa, rakkautta ja läsnäoloa. Miten se ilmenee juuri sinussa? Mikä saa sinut kokemaan mielekkyyttä, rakkautta ja virtaavuutta? Mikä saa sut hehkumaan suurinta mahdollista kauneutta, valoa ja rauhaa?


Lisää rauhaa ja rakkautta? Mitran kirjat Sisäisen rauhan käsikirja sekä Seksi ja läsnäolo löydät tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image