Resepti: Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

Loppukesä on kyllä raaka-aineiden suhteen niin ihanaa aikaa. Mulla kasvimaa notkuu toinen toistaan maukkaampia herkkuja ja harmittaa kun aika ei meinaa riittää niiden keräämiseen, säilömiseen ja syömiseen. Yksi helpommista terveyspommeista on lehtikaali. Sen huhutaan olevan nokkosen jälkeen ravintorikkain vihannes ja sen maku toimii loistavasti moniin ruokiin. Lehtikaali on mielestäni kaikista kaaleista myös helpoin kasvattaa. Tuholaiset eivät kajoa siihen niin helposti kuin muihin kaaleihin ja sen satoaika on kiitettävän pitkä. Lehtikaali kestää jopa syksyn ensipakkaset. Lehtikaalia voit myös säilöä kuivaamalla ja pakastamalla talven flunssa-aikojen varalle.

Lehtikaali on mitä parhain kuidun lähde, joten se tekee hyvää vatsalle ja koko suoliston toiminnalle. Se sisältää paljon vitamiineja, sekä antioksidantteja, jonka vuoksi se lisää vastustuskykyä. C-vitamiinia siinä on erityisen paljon, kuten myös silmien ja ihon hyvinvointia edistävää A-vitamiinia. Lehtikaali sisältää paljon rautaa, jonka vuoksi varsinkin kasvissyöjien kannattaisi sitä suosia. Lehtikaali sisältää myös paljon kalsiumia, joten se auttaa pitämään luuston kunnossa. Lehtikaalia löytyy nykyään hyvin myös kauppojen vihannesosastoilta. Eli sen lisääminen ruokavalioon onnistuu myös ilman omaa kasvimaata.

Tein tänään helpon ja todella herkullisen lehtikaali-kesäkurpitsakeiton. Kesäkurpitsasato on nyt parhaimmillaan ja se toikin keittoon ihanan paksun koostumuksen, ilman turhaa jauhosuurusta. Keitto oli sopivan täyttävää, mutta ei raskasta ja maku yllätti todella positiivisesti. Jos innostut kokeilemaan lehtikaalia enemmänkin, niin suosittelen kokeilemaan keiton lisäksi myös maailman helpointa lehtikaalilisuketta, jonka valmistin lehtikaalista ja savoykaalista.

Lehtikaali – kesäkurpitsakeitto

50 g voita

1 sipuli

1 purjo

8 – 10 lehtikaalin lehteä

½ kesäkurpitsa

4 kynttä valkosipulia

6 – 8 dl vettä

1 tl ruususuolaa

2 dl homogenoimatonta kuohukermaa (myös esim. paksu kookoskerma käy)

Tarjoiluun:

Persiljasilppua

Parmesan lastuja

Pilko sipuli ja purjosipuli ja paista ne voin kanssa kattilassa. Pese lehtikaalit ja riivi lehdet irti varsista. Silppua lehtikaalit, lisää ne sipulien joukkoon ja paista niitä hetki. Lisää pilkottu kesäkurpitsa sekä viipaloitu valkosipuli ja paista seosta vielä muutama minuutti. Lisää joukkoon vesi, sekä ruususuola ja anna keiton kiehua hiljalleen niin kauan kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet. Lisää lopuksi kuohukerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista lopuksi suola. Keittoa voit hauduttaa vielä matalalla lämmöllä niin pitkään kuin vain maltat, maku vain paranee pitkään hauduttamalla. Tarjoa keitto tuoreen persiljasilpun sekä parmesan lastujen kera!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image