Testaa herkullisen rapsakat omenarieskat – gluteeniton ja maidoton resepti

Saanko esitellä herkullisen rapsakat omenarieskat.

Terveelliset omenaherkut saavat jatkoa näillä ihastuttavilla omenarieskoilla. Ohje on äärettömän helppo ja herkullinen. Sekoitat vain kaikki aineet yhteen, ja tadaa, uunituoreiden rieskojen tuoksu tupruaa pian uunistasi. Riisijauhojen ansiosta ohje on myös gluteeniton. Huomaathan, että käyttämäsi omenasose/ hillo vaikuttaa lopputuloksen makeuteen. Maistele siis taikinaa, jotta siitä ei tule liian makea välipalaasi ajatellen. Minusta näihin rieskoihin riittää makeahko pilkahdus.

DSC_0774

OMENARIESKAT

Ohjeesta tulee noin 12 pientä rieskaa

 

Noin 3,5 dl makeuttamatonta omenahilloa/sosetta

(Omenasoseen ohjeen löydät halutessasi täältä)

3,5 dl tummia riisijauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 rkl luomu kookosöljyä

1 rkl psylliumia

1/5 tl Himalajan kristallisuolaa

DSC_0778

 

VAIHE 1) Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa.

VAIHE 2) Sekoita kaikki aineet yhteen ja tarkista maku.

VAIHE 3) Lusikoi taikinasta pieniä kokkareita leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Ripottele kullekin taikinakokkareelle hieman tummaa riisijauhoa ja taputtele tämän jälkeen sormenpäillä kokkareet tasaisisiksi pyöreiksi rieskoiksi. Pistele rieskojen pintaan muutama reikä haarukankärjellä.

VAIHE 4) Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes omenarieskojen pinnat ovat kevyesti ruskistuneet.

 

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image