5 vaihtoehtoa maidolle

Yhä useampi saa vatsanväänteitä maidosta. Ilman maitoakin voi mainiosti elää, sillä ihmisen keho ei sitä tarvitse. Joskus maitoa on kuitenkin kiva käyttää ruoanlaitossa, leivonnassa tai vaikka mukilliseen kaakaota. Tässä viisi vaihtoa maidolle.

1. Maito
Kyllä, luit oikein. Kun ruokakaupasta löytyvä prosessoitu maito saa vatsan kääntymään ympäri, kannattaa antaa mahdollisuus luomuraakamaidolle.
”Suoraan lehmästä tullut”, kuumentamaton luomuraakamaito sisältää elimistölle hyödyllisiä bakteereja, entsyymejä sekä vitamiineja, jotka on prosessoidusta maidosta puhdistettu. Moni maidolle yliherkkä tai laktoosi-intolerantikko pystyy juomaan raakamaitoa ongelmitta. Raakamaitoa myyvät luomuruokakaupat ja sitä voi ostaa suoraan pieneläintiloilta. Kysy raakamaidon perään myös lähimarketistasi.

2. Vuohenmaito
Tiesitkö, että vuohenmaitoa juodaan maailmanlaajuisesti enemmän kuin lehmänmaitoa? Lehmänmaidon makua muistuttava vuohenmaito sopii erilaisen koostumuksensa ansiosta usein myös laktoosi-intolerantikoille, maitoallergisille ja maidolle herkistyneille. Vuohenmaidossa on noin 14 prosenttia vähemmän laktoosia kuin lehmänmaidossa. Vuohenmaitoa myyvät erikoiskaupat ja pientilat.

3. Soijamaito
Soijamaito on löytänyt paikkansa Suomen laktoosi-intolerantikkomarkkinoilla, ja sitä löytyykin nykyisin lähes jokaisesta pienemmästäkin lähikaupasta. Soijapavuista puristettu, makeahkolta maistuva kasvismaito soveltuu erinomaisesti korvaamaan maidon niin juomana kuin ruoanlaitossakin. Useisiin soijamaitojuomiin on lisätty kalsiumia sekä D- ja B12-vitamiinia.
Paras vaihtoehto on luomusoijamaito, huonoin geenimanipuloidusta soijasta valmistettu maito: nämä tiedot löytyvät helposti purkin kyljestä, etsi GMO-vapaata tuotetta. Huomioi myös, että useissa soijamaidoissa on runsaasti sokeria: kurkkaa ainesosaluettelon taakse ja valitse hyllystä sokeriton vaihtoehto – soijan oma makeus riittää hyvin.

4. Riisimaito
Vaihtelua maidonkaipuuseen tuo riisimaito, jota löytyy muun muassa mantelilla tai hasselpähkinällä maustettuna. Myös riisimaitoihin voi olla lisätty runsaasti sokeria, joten valitse sokeroimaton luomuvaihtoehto.

5. Kauramaito
Kaura on kotimaista superruokaa parhaimmillaan. Se sisältää vatsaa helliviä ja kolesterolia alentavia kuituja sekä hyvänlaatuista kasvirasvaa. Kaurajuoma soveltuu mainiosti ruoanlaittoon sekä esimerkiksi kahvin sekaan. Moneen tuotteeseen on lisätty D-vitamiinia ja kalsiumia. Ole jälleen varovainen ruokakaupassa, ja valitse sokeroimaton kauramaito.


Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image