Jouluinen raakasuklaaresepti

Helsingin Herttoniemessä sijaitsevan Goodion raakasuklaatehtaan omistaja Jukka Peltola jakaa terveellisen jouluisen raakasuklaareseptin Hidasta elämää -lukijoille.

Goodion Jukka Peltola
Goodion Jukka Peltola

Joulu on mitä parhainta suklaan mussutuksen aikaa. Mutta mitäpä jos tänä jouluna vaihtaisi sen maitosuklaan terveysvaikutuksia pullollaan olevaan raakasuklaaseen?

raakasuklaa

Raaka-aineet:

140g kaakaojauhetta
250g kaakaovoita (osin voi korvata kookosöljyllä)
120g kookospalmusokeria   (jos käytät raakaruokosokeria, niin 80-100g riittää)
pinnalle pakastekuivattuja marjoja

”Muita helppoja ideoita on esimerkiksi lisätä kaakaoseoksen joukkoon kanelia ja kardemummaa oman makumieltymyksen mukaan. Jouluisia vaihtoehtoja ovat myös hassel- tai mantelirouheen lisääminen suklaamassaan tai tiputtamalla joukkoon muutaman tipan minttu- tai appelsiiniöljyä.
Ideoita ja mahdollisuuksia on loputtomasti. Kokeilkaa rohkeasti ja nauttikaa tekemisen sekä löytämisen ilosta” vinkkaa Jukka.

Valmistusvaiheet:

1. Pilko kaakaovoi pieniksi paloiksi, laita palaset korkeareunaiseen kulhoon ja aseta se lämpimään vesihauteeseen. Varmista että kulho on kuiva, ja ole tarkkana, että joukkoon ei pääse vettä.
2. Kun kaakaovoi on sulanut, lisää joukkoon kaakaojauhe sekä sokeri rauhallisesti ripotellen. Sekoita samaan aikaan haarukalla niin, että seokseen ei jää kokkareita.
3. Mikäli teet makusuklaata niin sekoita massan joukkoon haluamasi mausteet, makuöljyt tai pähkinärouheet ja kaada massa valitsemiisi silikonimuotteihin (myös jääpalamuotit käyvät). Mikäli teet suklaata pakastekuivatuista marjoista, niin kaada sula suklaamassa ensin muotteihin ja ripottele marjat sitten pinnalle.
4. Heiluta muottia varovasti, jotta pohjalle jääneet ilmakuplat pääsevät pois. Laita täytetyt muotit jähmettymään noin 30 minuutiksi pakkaseen.

Suklaa on nyt valmis nautittavaksi! Nautitaan hitaasti hyvässä seurassa!

velvet

Mitä on raakasuklaa?
Raakasuklaalla tarkoitetaan suklaata, joka valmistetaan teollisesti prosessoimattomista ja kuumentamattomista raaka-aineista. Näin jäljelle jää paljon tärkeitä ainesosia, kuten vitamiineja, alkaloideja, proteiineja, beeta-karoteenia, leusiinia, lysiinia ja teobromiinia, jotka yhdessä toimiessaan edistävät fyysistä ja psyykkistä terveyttä. Esimerkiksi teobromiini auttaa stimuloimaan keskushermostoa, rentouttaa sileitä lihaksi ja laajentaa verisuonia, antaen keholle lisäenergiaa.

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image