Jouluinen raakasuklaaresepti

Helsingin Herttoniemessä sijaitsevan Goodion raakasuklaatehtaan omistaja Jukka Peltola jakaa terveellisen jouluisen raakasuklaareseptin Hidasta elämää -lukijoille.

Goodion Jukka Peltola
Goodion Jukka Peltola

Joulu on mitä parhainta suklaan mussutuksen aikaa. Mutta mitäpä jos tänä jouluna vaihtaisi sen maitosuklaan terveysvaikutuksia pullollaan olevaan raakasuklaaseen?

raakasuklaa

Raaka-aineet:

140g kaakaojauhetta
250g kaakaovoita (osin voi korvata kookosöljyllä)
120g kookospalmusokeria   (jos käytät raakaruokosokeria, niin 80-100g riittää)
pinnalle pakastekuivattuja marjoja

“Muita helppoja ideoita on esimerkiksi lisätä kaakaoseoksen joukkoon kanelia ja kardemummaa oman makumieltymyksen mukaan. Jouluisia vaihtoehtoja ovat myös hassel- tai mantelirouheen lisääminen suklaamassaan tai tiputtamalla joukkoon muutaman tipan minttu- tai appelsiiniöljyä.
Ideoita ja mahdollisuuksia on loputtomasti. Kokeilkaa rohkeasti ja nauttikaa tekemisen sekä löytämisen ilosta” vinkkaa Jukka.

Valmistusvaiheet:

1. Pilko kaakaovoi pieniksi paloiksi, laita palaset korkeareunaiseen kulhoon ja aseta se lämpimään vesihauteeseen. Varmista että kulho on kuiva, ja ole tarkkana, että joukkoon ei pääse vettä.
2. Kun kaakaovoi on sulanut, lisää joukkoon kaakaojauhe sekä sokeri rauhallisesti ripotellen. Sekoita samaan aikaan haarukalla niin, että seokseen ei jää kokkareita.
3. Mikäli teet makusuklaata niin sekoita massan joukkoon haluamasi mausteet, makuöljyt tai pähkinärouheet ja kaada massa valitsemiisi silikonimuotteihin (myös jääpalamuotit käyvät). Mikäli teet suklaata pakastekuivatuista marjoista, niin kaada sula suklaamassa ensin muotteihin ja ripottele marjat sitten pinnalle.
4. Heiluta muottia varovasti, jotta pohjalle jääneet ilmakuplat pääsevät pois. Laita täytetyt muotit jähmettymään noin 30 minuutiksi pakkaseen.

Suklaa on nyt valmis nautittavaksi! Nautitaan hitaasti hyvässä seurassa!

velvet

Mitä on raakasuklaa?
Raakasuklaalla tarkoitetaan suklaata, joka valmistetaan teollisesti prosessoimattomista ja kuumentamattomista raaka-aineista. Näin jäljelle jää paljon tärkeitä ainesosia, kuten vitamiineja, alkaloideja, proteiineja, beeta-karoteenia, leusiinia, lysiinia ja teobromiinia, jotka yhdessä toimiessaan edistävät fyysistä ja psyykkistä terveyttä. Esimerkiksi teobromiini auttaa stimuloimaan keskushermostoa, rentouttaa sileitä lihaksi ja laajentaa verisuonia, antaen keholle lisäenergiaa.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image