Jäätelökesä ei ole vielä ohi – poimi tästä helppo ja herkullinen jäätelöresepti!

”Jäätelö voi tehdä sinulle hyvää”. Voi olisinpa kuullut tuon lauseen 10 vuotta sitten, kun perinteisestä maidosta tehdyt jäätelöt aiheuttivat joka kerta vatsanpuruja. Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion Hyvän olon jäätelökirja (Cozy Publishing 2016) on kuin taivaanlahja kaikille niille jäätelöhirmuille, jotka rakastavat jäätelöä, mutta haluavat sen myös tuntuvan hyvälle.

kansi_tilaa.pdf

Hyvän olon jäätelökirja sai alkunsa vuonna 2015, kun Virpi ja Tuulia julkaisivat Kind Ice Cream for You -nimisen e-kirjan. Terveellisten herkkujen trendi oli jo tuolloin täydessä vauhdissa ja e-kirjasta tuli nopeasti menestys.  Nyt julkaistussa kirjassa Virpi ja Tuulia yhteen ääneen toteavat, että kyseessä on usein vain puhdas arkijärki. Huonolaatuiset raaka-aineet on aina mahdollista korvata hyvälaatuisilla, myös jäätelöä tehtäessä. Lisäksi kirjan yli 80 reseptiä takaavat sen, että jokaiselle löytyy varmasti jotain. Kirjasta löytyy resepti esimerkiksi legendaariseen minttupuffettiin. Sen uuteen, hyvää tekevään versioon tietenkin!

Kotitekoinen jäätelö saattaa kuulostaa hankalalta, mutta Virpi ja Tuulia ovat todella laittaneet parastaan: kirjan avulla jäätelöiden valmistus sujuu näppärästi ja kaikki jäätelöt syntyvät ilman maitotuotteita, gluteenia ja valkoista sokeria. Alussa esitellään valmistukseen tarvittavat raaka-aineet ja suurimman osan niistä löytää nykyään jo ihan perus marketista. Kaikki reseptit voi ihan hyvin tehdä myös ilman jäätelökonetta ja nopeaan makeanhimoon on tarjolla muun muassa erilaisia pirtelöitä. Lisukkeista lempparikseni on noussut kookospehmiksen koristeluun käytetty pähkinäinen karamellikastike. Se sisältää vain kolme ainesosaa, joten olen hyvällä omalla tunnolla valmistanut sitä myös arkisempien marjapirtelöiden lisukkeeksi.

Vitamiinipitoiset mustikat ovat erinomainen jäätelön ainesosa. Kirjasta löytyvän simppelin mustikkajäätelön reseptin voi halutessaan koristella valkosuklaa-kardemummakastikkeella.

MUSTIKKAJÄÄTELÖ VALKOSUKLAA-KARDEMUMMAKASTIKKEELLA ( 2 annosta)

1 dl täysrasvaista kookosmaitoa (jäähdytetty yön yli jääkaapissa)
2 pakastettua kypsää banaania
2 dl kotimaisia jäisiä mustikoita
½ tl vaniljauutetta
loraus kotimaista luomuhunajaa tai muuta makeutusta, jos tarpeen

Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi desilitran verran valkoista, paksua ainesta tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Saatat joutua kaapimaan tehosekoittimen laitoja lusikalla muutaman kerran ennen kuin massa sekoittuu. Maista ja lisää makeutusta, jos tarpeen. Annostele jäätelö kulhoihin (kaada päälle valkosuklaa-kardemummakastiketta) ja nauti!

VALKOSUKLAA-KARDEMUMMAKASTIKE

1dl raastettua kaakaovoita
½ dl kookosvoita (tai cashewvoita tai 1 dl cashew-pähkinöitä)
½ dl täysrasvaista kookosmaitoa
1-3 rkl kotimaista luomuhunajaa (tai muuta makeutusta)
½ tl vaniljauutetta
½ tl jauhettua kardemummaa
Sulata kaakaovoi pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää sula kaakaovoi sekä muut ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää makeutusta tai mausteita, jos tarpeen. Tarjoile mustikkajäätelön kanssa.

Kuva: Hyvän olon jäätelökirja

Virpi Mikkonen: www.vanelja.com

Tuulia Talvio: www.tuulia.co

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image