5 yllättävää syötävää pihakukkaa – Syö kurtturuusu ennen kuin hävität sen!

Tiesitkö, että moni tuttu kukka on syötävä – ja vieläpä ilmaista herkkuruokaa. Tässä viisi miltei kaikille tuttua kukkaa, jotka kannattaa kerätä parempiin suihin:

1. Syreeni

Syreenin kukat sopivat sellaisenaan tai kuivattuna etenkin suklaajälkiruokiin, mutta toimivat hyvin myös salaateissa ja kalaruokien kanssa.

2. Kurtturuusu

Ruusun terälehdet sopivat salaatteihin ja marjajälkiruokiin – erityisesti mansikan kanssa. Korvaa vaniljakastikkeen vanilja kurtturuusun terälehdillä tai sujauta sitä hilloihin. Kurtturuusu on määrätty hävitettäväksi tonteilta 2022 mennessä – sitä ennen kannattaa herkutella sillä!

3. Takiainen

Takiaisen vartta voi käyttää valkoisen parsan tavoin. Käytä toisen vuoden kasvin varret enne kukintaa ja hyvin kuorittuna. Kaitetyn varren maku on miellyttävä ja hienostunut. Sopii myös esim. sosekeiton raaka-aineeksi.

Background from white daisy flower, closeup shot.

4. Päivänkakkara

Sujauta esimerkiksi lihakeiton sekaan päivänkakkaran kukkia ja lehtiä. Lehdissä on kurkkua ja jopa lakritsaa muistuttava maku.

5. Pukinparta

Jopa makean eikä lainkaan kitkerän pukinparran nuoret lehdet toimivat hyvin salaateissa. Kukkaversot ja -nuput voit tarjoilla parsan tavoin.

Villiyrttikirjasta nyt uudistettu ja laajennettu yhdestoista painos 2022! 550 sivua upeita kuvia, Sami Tallbergin reseptejä ja tietoa luonnon superherkuista! Kirja sisältää 122 suomalaista villikasvia ja tietoa niiden keruusta ja käytöstä. Kurkkaa kirja verkkopuodistamme!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image