5 yllättävää syötävää pihakukkaa – Syö kurtturuusu ennen kuin hävität sen!

Tiesitkö, että moni tuttu kukka on syötävä – ja vieläpä ilmaista herkkuruokaa. Tässä viisi miltei kaikille tuttua kukkaa, jotka kannattaa kerätä parempiin suihin:

1. Syreeni

Syreenin kukat sopivat sellaisenaan tai kuivattuna etenkin suklaajälkiruokiin, mutta toimivat hyvin myös salaateissa ja kalaruokien kanssa.

2. Kurtturuusu

Ruusun terälehdet sopivat salaatteihin ja marjajälkiruokiin – erityisesti mansikan kanssa. Korvaa vaniljakastikkeen vanilja kurtturuusun terälehdillä tai sujauta sitä hilloihin. Kurtturuusu on määrätty hävitettäväksi tonteilta 2022 mennessä – sitä ennen kannattaa herkutella sillä!

3. Takiainen

Takiaisen vartta voi käyttää valkoisen parsan tavoin. Käytä toisen vuoden kasvin varret enne kukintaa ja hyvin kuorittuna. Kaitetyn varren maku on miellyttävä ja hienostunut. Sopii myös esim. sosekeiton raaka-aineeksi.

Background from white daisy flower, closeup shot.

4. Päivänkakkara

Sujauta esimerkiksi lihakeiton sekaan päivänkakkaran kukkia ja lehtiä. Lehdissä on kurkkua ja jopa lakritsaa muistuttava maku.

5. Pukinparta

Jopa makean eikä lainkaan kitkerän pukinparran nuoret lehdet toimivat hyvin salaateissa. Kukkaversot ja -nuput voit tarjoilla parsan tavoin.

500 sivua reseptejä kukista ja muista villiyrteistä löydät Sami Tallberg: Villiyrtti-keittokirjasta, joka löytyy nyt myös Hidasta elämää -puodista:

🌞 Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! ⭐️ Voimassa 31.7. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image