Maidoton kasviskerma

Tein jokin aika sitten itselleni ruokaherkkyystestin ja sain lopullisen varmistuksen epäilyilleni, että maitotuotteita kannattaisi välttää niin paljon kuin mahdollista. Lähes juustoriippuvaisena kerman ystävänä, maidottomuus tuo minulle isoja haasteita ruoanlaittoon. Sen verran perinteinen ihminen olen, että jotkut ruoat mielestäni lähes vaatii kermaa, jotta oikean maun pystyy saavuttamaan. Prosessoituja soija, kaura ja riisikermoja haluaisin välttää niin paljon kuin mahdollista. Maku, sekä koostumus niissä myös mielestäni aika surkea. Olenkin alkanut kehittelemään omaa kasviskermareseptiä ja jo ensimmäinen versio oli mielestäni ihan esittelykelpoinen.

Jos jokin ruoka kermaa mielestäni vaatii, niin se on lohikeitto. Testasin tekemääni kasviskermaa siinä ja lopputulos oli yllättävänkin lähellä perinteistä lohikeittoa. Täysin vegaanisen version tästä keitosta saat muuntamalla sen kesäkeitoksi. Korvaat vain lohen tuoreilla herneillä ja pavuilla, sekä suurustat keittoa maizenalla hieman. Reseptin lohikeittoon löydät täältä.

Oman kasviskerman tekeminen on nopeaa, helppoa ja mikä parasta siinä ei tarvitse hetkeäkään miettiä, että mitäs sitä todellisuudessa suuhunsa laittaa. Voit maustaa kerman oman makusi mukaan ja muokata sitä omien suosikkien osalta.

Kerman tekoon tarvitset vain hyvän blenderin tai sauvasekoittimen. Makua kasviskerma tuo ruokaan taatusti enemmän kuin kaupan kermat, joten maustamisessakin säästät aikaa. Käytin tässä nyt kasviksia, joita kaapista sattui löytymään. Jatkossa suunnitelmiini kuuluu testata myös esim. herkkusieniä, purjoa, avokadoa, kukka- ja parsakaalia, oluthiivahiutaleita ja erilaisia siemeniä kerman tekemisessä.

Vinkki! Kasviskermaa kannatta tehdä kerralla reilummin ja pakastaa sitä pienempinä annoksina kiireisempiä kokkaushetkiä varten.

Itse tehty kasviskerma ( n. 5 dl valmista kermaa)

100g munakoisoa

100 g kesäkurpitsaa

2 kynttä valkosipulia

0,5 – 1 paprika

1 dl vettä

1 dl manteleita

0,5 sipuli

0,5 tl suolaa

0,5 dl öljyä (esim. camelina-  tai oliiviöljyä)

0,5 -1 tl hunajaa (voi hyvin jättää myös kokonaan pois)

Sekoita kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi massaksi. Käytä kaikenlaisessa ruoanlaitossa kerman tavoin.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image