Oletko suunnittelemassa jotain uutta? – 5 kysymystä, jotka pitävät sinut oikealla polulla

Tänä aamuna otin uuden, puhtaan muistikirjan eteeni ja pysähdyin miettimään, mitä haluan alkaneelta vuodelta. Onnellisuutta tietenkin. Sitähän olin muillekin toivottanut. Mutta kun ryhdyin pohtimaan, mitä konkreettisesti tuo onnellisuus olisi, niin edessäni oli pelkkää sumua. En osannut toivoa ja haluta mitään.

Oli todella jännä huomata, miten voimakkaasti ja selvästi tyhjyyden tunne valtasi minut. Olenhan juuri saavuttanut yhden suurimmista unelmistani: oma kirjani on julkaistu. Pääni sisällä mieleni ylituomari epäili, onko minulla tämän unelman jälkeen edes lupa toivoa mitään uutta. Puhumattakaan, että toivoisin jotain suurempaa. Niinpä en uskaltanut toivoa mitään.

Huomasin mieleni taustalla leijailevan onnellisuuspelon, ettei makeaa mahan täydeltä ja joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa. Hahaa! Mieleni pelkoineen oli ottanut unelmani panttivangeikseen ja oli pienentämässä minua ja elämääni. Kun tiedostin pelkoni, vapauduin sen voimasta. Saadakseni taas unelmani virtaamaan kysyin itseltäni viisi tärkeää kysymystä.

5 onnellisuuskysymystä

  1. Mitkä asiat elämässäsi tuottavat sinulle hyvää mieltä, iloa tai onnellisuutta?
  2. Minkälaisista asioista olet kiitollinen?
  3. Milloin olet onnellisimmillasi?
  4. Miten voisit useammin antaa itsellesi luvan olla onnellinen?
  5. Mikä ajatus tai teko tuottaisi juuri nyt sinulle pikkuisen paremman olon?

Nämä kysymykset kannattaa kysyä aina itseltään, kun suunnittelee jotain uutta. Ne pitävät meidät oikealla polulla ja auttavat ottamaan huomioon myös ne kaikista tärkeimmät asiat. Mutta erityisen tärkeitä ne ovat pohtiessamme omaa onnellisuuttamme. 

Aloitin viimeisestä kysymyksestä ja hiljennyin tuokion. Omalla kohdallani hiljentyminen on takuuvarma keino saada ylituomarini pelot ja päälle päsmäröinti rauhoittumaan. Sen jälkeen olin valmis vastaamaan muihinkin kysymyksiin.

Tajusin, että päättyneen vuoden olin paljolti yksin, keskittynyt vain kirjoittamaan. Nyt tulevan vuoden aikana haluan antaa aikaa rakkailleni ja ystävilleni, leikkiä ja nauraa paljon. Haluan tavata paljon ihmisiä myös kursseillani ja koulutuksissani, joten aion pitää paljon kursseja ja koulutuksia. Haluan aloittaa uudenlaisen valmennuksen, jossa hyödynnän kirjani sisältöä. Kaikki tämä mukavasti tasapainossa muistaen myös omat hiljaiset, hoivaavat hetket.

Yhtäkkiä ideat lähtivät liikkeelle ja tunsin jälleen elämän virtaavan. Iloinen toiveikkuus ja energisyys täyttivät minut. Tänä vuonna haluan olla valmis huomaamaan elämän tarjoamat mahdollisuudet ja rohkeasti tarttua niihin.

Erityisesti annan itselleni lupauksen olla pienentämättä itseäni ja luvan olla onnellinen. Jopa suuremmin ja täydemmin kuin aiemmin.

Onnellisuuskysymykset ovat kirjastani Onni asuu jo sinussa.
Teksti on julkaistu myös Iloversumin sivuilla. 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image