Kuvia suomalaisista rakkaustarinoista päätyi musiikkivideolle – Katso ja rakastu!

Laulaja ja lauluntekijä Mikko Harju julkaisi marraskuun 2015 alussa singlen Mä olen tässä, joka nousi nopeasti Spotifyn Finland Viral 50 -listan neljänneksi. Biisi syntyi Mikon kirjoittaman lauseen “samaan tahtiin” ympärille, kun hän kysyi ystävältään mikä hänelle on tärkeintä parisuhteessa:

“Se, että tapahtuipa mitä vain, pitkiä työmatkoja tai riitoja, niin voi luottaa että toinen on siinä.”

Lupaus “mä olen tässä” kannattelee myös laulua. Mikko halusi luoda kappaleelle videon, jossa olisi kuvia rakastavaisista. Hän aloitti Facebookissa kampanjan, jossa pyysi kuulijoitaan jakamaan kuviaan ja tarinoitaan parisuhteesta. Pyyntöön vastattiin enemmän kuin lämpimästi, sillä kuvia on ehtinyt tulvia jo yli tuhat kappaletta. Yhteisöllisyys osoitti voimansa, ja tulos on nyt ikuistettu musiikkivideoksi. (Voit katsoa sen yltä.)

Mikko Harju

Tässä on yksi rakkaustarinoista:

”Siit on yli 60 vuotta, kun ollaan ensimmäisen kerran tavattu, häät juhlittiin 6. heinäkuuta 1957. Asia oli nimittäin niin, että silloin tarvi olla 21-vuotias ennen ku sai mennä naimisiin ja mä odotin, että Irma pääsee siihen ikään. Mulla oli sillon sellanen siniharmaa Letukka, ei Suomessa ollut siihen aikaan ku vähän yli 100 000 autoa.

Oli kesäinen sunnuntaipäivä, kun heitin Irman kotiin viikonlopun jälkeen. Tuleva appiukko istui siinä portailla soittaen viisirivistä haitaria, tapasin hänet silloin ensimmäistä kertaa. Appi kysäsi, mitäs mä poika soitan sulle ja se oli ele, joka tarkoitti mun hyväksymistä vävyehdokkaaksi.

Siitä noin vuoden päästä tanssittiin meidän häitä. Puut kaadettiin metsästä, vietiin sahalle ja valmiista lautatavarasta me sitten veljen kanssa rakennettiin tuo kuvassa oleva tanssilava. Lava purettiin kun häät oli juhlittu ja puutavara tuotiin takas venesjärvelle kotiin, isä rakensi niistä sitten mökin.”
– Martti 88 v. ja Irma 78 v. –

Mä olen tässä
Lue lisää tarinoita Facebookista #mäolentässä-hastagin takaa ja katso Mikko Harjun live-esitys Mä olen tässä -kappaleesta Hidasta elämää -toimistolla tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image