Sinulla on lupa pitää taukoa kuormittavista aiheista – Nämä 4 merkkiä kertovat tauon tarpeesta

Valitse, mihin keskityt – lempeydellä

Tuntuu tärkeältä pysyä kartalla siitä, mitä maailmassa tapahtuu ja mitä tutuille ihmisille kuuluu. Some voi tarjota paljon sydämellisiä yhteyksiä, iloa arjen hetkien jakamisesta sekä lämpimiä viestejä & rohkaisua.

Some tarjoilee kuitenkin myös paljon surullisia uutisia, klikkaamaan houkuttelevia juoruja, ahdistavia asioita ja uhkakuvia. Pienen selailun jälkeen saatat huomata, että iloinen mielialasi on vaihtunut ahdistuneeksi: “Mitä hirveää onkaan taas tapahtumassa? Pitäisikö klikata ja ottaa selvää? Selaisinko jotain keskustelua aiheesta, ehkä koko juttu onkin jo todistettu valeeksi?”

Sinun kannattaa pitää taukoa somen uutisvirrasta, kun…

  • TUNTEET reagoivat: koet ahdistusta tai toivottomuutta. -> Keskity hoivaamaan itseäsi, oleskele luonnossa ja tee niitä asioita, joista nautit. Anna tunteillesi oikeus ilmentyä ja myös oikeus poistua olemuksestasi. Sekä sinua kannattelevia että latistavia tunteita on helppo ruokkia. Valitse mihin keskityt on klassinen, mutta erittäin tärkeä neuvo!
  • KEHO jännittyy, narskuttelet hampaitasi tai kiristelet olkapäitäsi. Voit huomata jopa kasvojesi ilmeen jäykistyvän ja koko olemuksesi ikään kuin vetäytyvän pois kaikesta pelottavasta. -> Rentouta kehosi lempeällä kävelylenkillä, saunassa, mukavalla venyttelyllä tai rakkaasi kanssa halailemalla.
  • AJATUKSET pyörivät hankalien aiheiden ympärillä hyödyttömästi. -> Meditoi, tee hengitysharjoituksia ja/tai keskity kiitollisuuteen.
  • TOIMINTASI sumenee: haluat vastata kärkkäästi toisten “typeriin mielipiteisiin”. -> Toimi selkeydestä käsin. Kukaan ei ole koskaan rakentanut rauhaa ärhäköiden somekeskusteluiden avulla! Pelkojen sumentama toiminta on hyökkäävää ja kaikilla tavoilla ei-rakentavaa. Selkeydestä eli sisäisestä rauhasta käsin kumpuava toiminta taas on esimerkiksi vilpitöntä auttamista ja kiitollisuuden vaalimista.

Älä unohda minua.

Auta ensin itseäsi, vaikka maailmantuska soisikin korvissasi. Olet elämäsi tärkein ihminen. Vaali tasapainoasi. Kukaan ei hyödy siitä, että ahdistut asioista, joita et voi korjata. Voit toki auttaa muita ihmisiä, planeettaa ja kaikkea olevaista. Tee se sydämesi hyväntahtoisuudesta käsin.

Voit vaikuttaa maailman tunnelmaan jopa vain olemalla: hehkumalla ympärillesi valoa, myötätuntoa ja rakkautta. Tämä ei tarkoita sitä, että livut eteenpäin omassa onnellisuuskuplassasi muiden itkiessä vieressä.

Sitähän aito oleminen ei ole, vaikka mieli saattaa niin uskotellakin. Kun koet kiitollisuutta ja tasapainoa, sinusta hehkuva rakkaus voi ihan oikeasti muuttaa maailmaa.


Tutustu Mitran ihanaan kirjaan Meidän vuosi – lempeä matka parille – löydät sen tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image