Himoitsetko rapean rouskuvaa mysliä?
Mysli on ihana lisä esimerkiksi jogurtin tai puuron päällä, mutta harmillisesti useimmat kaupan myslit ovat ravintosisällöltään sama asia kuin ripottelisit keksimuruja annokseesi.
Ravitsemuksellisesti ja terveyden näkökulmasta keksien päivittäinen syöminen ei taida olla kovin järkevää. Siksi tuunasinkin myslin, joka maistuu keksiltä, mutta se on sokeriton ja hoitaa muutenkin kehoasi ravinnerikkaiden raaka-aineiden ansiosta.
Mysliresepti:
10 dl kaurahiutaleita
3-4 kukkurallista ruokalusikallista makeuttamatonta pähkinävoita
1 dl makeutusaineetonta ja sokeritonta mehukeittoa/ tai smoothia
4 tl kanelia
4 tl kardemummaa
0,5-1 tl suolaa
6-10 rkl luomuhunajaa (oman makeanhampaan mukaan)
VAIHE 1: Kaada kaikki ainekset leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle
VAIHE 2: Puristele ainekset yhteen, siten, että seoksesta muodostuu puristelemalla pieniä suupaloja
VAIHE 3: Paahda seosta uunissa, 200 asteessa, noin 25 min
VAIHE 4: Anna jäähtyä ja lisää joukkoon kuivattuja hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, siemeniä jne.. oman maun mukaan