4 asiaa, joiden muistaminen on tärkeää, jos elämässäsi on vaativa ihmissuhde

Vaativat ihmissuhteet voivat olla erittäin kuormittavia. En nyt tarkoita suhdetta, jossa on välillä konflikteja (täysin normaalia) vaan  tarkoitan suhteita,  joissa toinen usein pyrkii valta-asemaan, pyrkii alistamaan tai käyttäytyy muutoin hyvin epäkunnioittavasti toistuvasti ja kaavamaisesti. (Ei siis yksittäisessä konfliktissa esimerkiksi kerran vuodessa tai hetkittäin elämän kriisissä).

Tässä 4 asiaa, joiden tiedostaminen ja hyväksyminen voi olla tärkeää muistaa, jos elämässä on vaativa ihmissuhde

  1. Toisen käytöstä emme voi muuttaa, mutta voimme muuttaa suhdetamme toiseen

Tämän asian hyväksyminen sisältää sen, että sallii itsensä tuntea mitä tuntee. Ja sitten on pysähdyttävä miettimään, että koska suhteen realiteetit ovat nyt nämä, mitä se minulle tarkoittaa? Miten voin suojata itseäni, miten voin kunnioittaa itseäni?

  1. Toisen käytös kertoo hänestä, ei sinusta

Kun kohtaa epäkunnioittavaa käytöstä, monessa meissä saattaa herätä ajatuksia, että minussa täytyy itsessä olla jotakin vikaa, kun hän kohtelee minua noin.Se ei ole totta. Ihminen joka voi itsensä kanssa hyvin, ei alista. Jokaisella ihmisellä on ihmisarvo, ja käyttäytyminen kertoo aina ihmisestä itsestään. Riippumatta siitä miten ihminen sinua kohtaan toimii, voit arvostaa itseäsi.

  1. Saat suojata itseäsi, ja sen voi tehdä asiallisesti + jämäkästi

Mitä vaan ei tarvitse ottaa vastaan. Aikuisena sinulla on mahdollisuus valita millaisiin ihmissuhteisiin liityt, millaisia suhteita haluat vaalia elämässäsi. Se ei tee kenestäkään itsekästä. Valitettavasti meillä ei ole aina kuitenkaan sellaista luksusta, että satuttavan suhteen voisi täysin eliminoida elämästään. Tällöin erityisesti tarvitsee terveitä rajoja. Rajat voi ilmaista jämäkästi, sekään ei ole itsekkyyttä tai ilkeyttä (jota ei voi koskaan suositella). Älä alistu, mutta älä myöskään hyökkää.

  1. Sinä ansaitset tasavertaisia ja kunnioittavia ihmissuhteita

Muistathan tämän. Ja palauta mieleesi niitä asioita elämässäsi, joissa olet turvassa ja kunnioitettu. Keskity mahdollisimman paljon omaan hyvinvointiisi ja asioihin jotka tekevät sinulle aidosti hyvää. Se ehkä kuulostaa kliseeltä, mutta ei ole sitä syyttä. On tärkeää että voit keskittyä niihin asioihin elämässäsi, joihin sinä voit vaikuttaa ja mihin vaativa ihmissuhde ei pääse ulottumaan.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image