Haluaisitko olla vapaa ja peloton? – 19 asiaa, joita harjoittelemalla voit tulla sellaiseksi

Te olette omien valintojenne summa.

Wayne Dyerin Hyväksy itsesi – uskalla elää! on minulle SE kirja, joka aloitti uuden, vapaan ja huolettoman elämäni. Kaikki, mitä tänä päivänä puhun ja miten elän, on saanut kipinänsä tästä kirjasta. Kirjan lopussa on muotokuva ihmisestä, joka on vapautunut kaikista vaaravyöhykkeistään, ja palaan siihen aika ajoin tarkistamaan, missä kohtaa voisin taas petrata.

Dyerilla oli vankka usko, että jokainen meistä voisi olla vapaa ja se usko oli niin aitoa ja sydämellistä, että se syöksyi suoraan lukijan sieluun. Alla Dyerin kirjasta poimimiani onnellisten ja vapaiden ihmisten piirteitä.

Te voitte tehdä valinnan nyt – jos haluatte valita niin!

Mistä tunnistaa vapaat ja pelottomat ihmiset?

– He pitävät käytännöllisesti katsoen kaikesta elämässä. He eivät tuhlaa aikaansa valittamalla ja toivomalla, että asiat olisivat toisin! Nämä ihmiset rakastavat elämää ja ja he elävät sen täydesti ottaen siitä irti kaiken mikä on heille mahdollista.

– He ovat vapaita syyllisyydentunnoista ja menneiden tapahtumien murehtimisien aiheuttamasta ahdistuksesta. He ymmärtävät, että voimakkainkaan syyllisyydentunto ei muuta menneisyyttä. He eivät suutu toisille ihmiselle eivätkä käytä syyllisyyttä manipuloidakseen muita.

– Nämä ihmiset eivät ahdistu eivätkä huolehdi. He eivät ohjelmoi tulevaisuuttaan vaan ovat vahvasti suuntautuneet nykyhetkeen. Huolehtiminen tapahtuu nykyhetkessä ja se on typerä tapa elää nykyisyyttä.

– He etsivät kokemuksia, jotka ovat heille uusia. He eivät lykkää asioita eivätkä säästä pahan päivän varalle. Heidän elämäntapansa on luonnollinen ja se muistuttaa paljon lapsen tai eläimen elämäntapaa.

– He asettavat riippumattomuuden riippuvuuden edelle kaikissa ihmissuhteissaan. Heidän rakkautensa ei osoita ehtoja rakastetulle. He pitävät ehdottomasti kiinni omasta vapaudestaan. He haluavat rakastamiensa ihmisten olevan itsenäisiä, tekevän omat valintansa ja elävän oman elämänsä itselleen.

– He eivät tavoittele kunniaa. He eivät välitä muiden mielipiteistä, eivät yritä järkyttää sen enempää kuin saavuttaa toisten hyväksyntääkään. He ovat melkein töykeitä rehellisyydessään, sillä he eivät muokkaa sanomisiaan toisia miellyttämään. He eivät jähmety, jos sanotte heistä jotain, vaan ottavat sananne työkaluiksi kasvamiseen. Heillä ei ole tarvetta olla kaikkien rakastamia ja he tietävät herättävänsä aina jonkin verran paheksuntaa.

– He eivät piittaa pikkumaisista, järjettömistä säännöistä eivätkä ole kulttuurin ja yhteiskunnan laitostamia. He eivät ole kapinallisia, mutta laativat oman sääntönsä. He ovat oma itsensä, ja vaikka näkevät yhteiskunnan osana elämäänsä, he kieltäytyvät alistumasta sen valtaan.

– He osaavat nauraa ja he näkevät koomisia tilanteita joka asiassa. Heidän seurassaan on hauskaa, sillä he nauravat myös itselleen, aivan kuten yllättävälle ja seikkailunomaiselle elämälleen.

– He hyväksyvät itsensä valittamatta. He ovat vain ihmisiä, vikoineen ja inhimillisine ominaisuuksineen. He eivät ole teennäisiä eivätkä häpeile fyysistä ihmisyyttään. He tarkastelevat maailmaa, kuten lapsi, joka hyväksyy luonnollisen maailman ja nauttii siitä kaikin siemauksin.

– He arvostavat luontoa. He ovat sopusoinnussa luonnon kanssa vaikka pystyvät toimimaan hyvin myös ihmisten luomassa maailmassa. He eivät koskaan väsy ihmettelemään luontoa ja sen ihmeitä. Arkipäiväiset asiat ovat joka päivä yhtä arvokkaita ja ihailtavia.

– He eivät sido tunteitaan ongelmiinsa ja näin pystyvät ylittämään esteitä, jotka ovat toisille ylitsepääsemättömiä. He eivät ole neuvottomia eivätkä ymmällään ja ratkaisevat helposti ongelmia. Ongelma on heille tosiaankin vain este, joka on voitettava, eikä heijastus siitä, mitä he ovat tai eivät ole ihmisinä.

– He eivät ole marttyyreitä. He eivät ole myötäilijöitä tai opportunisteja, jotka ajaisivat tiettyä asiaa tehdääkseen itsensä tärkeäksi. He ovat tekijöitä ja auttajia, jotka tekevät melkein aina sellaista työtä, joka tekee toisten ihmisten elämän miellyttävämmäksi. He käyttävät paljon aikaa toisten ihmisten palvelemiseen, koska pitävät siitä.

– He eivät sairastele. He eivät kertakaikkiaan usko vilustumisiin ja päänsärkyihin. He uskovat kykyynsä vapautua niistä, eivätkä koskaan kulkisi ympäriinsä valittamasta, kuinka huono olo heillä on. He pitävät itsestään, siksipä syövät hyvin, liikkuvat ja pitävät itsestään huolta.

– He ovat vilpittömiä. He eivät välttele eivätkä valehtele. He tietävät olevansa vastuussa omasta maailmastaan aivan kuten toiset ovat omastaan. He eivät moiti eivätkä syyttele. He ovat sisäiseti ohjautuneita ja kieltäytyvät siirtämästä vastuuta toisille siitä, mitä itse ovat.

– Nämä ihmiset eivät juuri järjestele, organisoi tai suunnittele. Maailma ei ole sitä taikka tätä eikä elämä mustavalkoista. Heillä on itsekuria, muttei tarvetta sovittaa ihmisiä ja asioita omien järjestelmiensä puitteisiin. Koska järjestysneuroosi puuttuu, he ovat luovia. He eivät selaile käsikirjoja eivätkä kysy asiantuntijoilta, vaan käyvät ongelmien kimppuun kuten parhaaksi katsovat.

-He ovat poikkeuksellisen energisiä. He pystyvät panemaan liikkeelle valtavan määrän energiaa ja heidän tarmokkuutensa vaikuttaa jopa yliluonnolliselta. He eivät tiedä, miten olla ikävystyneitä, koska koko elämä on tilaisuus tekemiseen ja elämiseen.

– He eivät koskaan tiedä tarpeeksi ja ovat uteliaita kuten lapset. He ovat totuuden etsijöitä eivätkä koskaan pidä itseään valmiina ja lopullisina. He eivät esiinny ylemmyyttä osoittaen. Epäonnistumiset ovat tervetulleita, koska niistä voi oppia ja eikä se vaikuta heidän arvoonsa ihmisenä. Epäonnistuminen on vain toisen mielipiteestä riippuvainen suhteellinen käsite.

– Heidän arvonsa eivät ole paikallisia. He tuntevat kuuluvansa ihmisten rotuun, eivätkä elä tietyn maan rajojen puitteissa. He eivät kannata lokerointia eivätkä pidä itseään ketään tärkeämpänä. He eivät peräänkuuluta oikeudenmukaisuutta joka käänteessä. He eivät arvostele eivätkä nauti muiden vastoinkäymisistä.

-He rakastavat itseään. Heidän vaikuttimenaan on kasvamisen halu ja aina kun he voivat valita, he kohtelevat itseään hyvin. Jokainen päivä on ilo ja täynnä mahdollisuuksia. He eivät aja takaa onnea, vaan he elävät ja onni on heidän palkintonsa.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image