Kiitollisuus – tapa, jolla teet jokaisesta aamustasi ihmeellisen ihanan

Haluaisitko, että jokainen aamusi olisi ihana ja miellyttävä?

Olen viime viikot tehnyt aamuisin hyvin helppoa onnellisuusharjoitetta. Ja olen yllättynyt, miten voimakas vaikutus harjoitteella on. Harjoitteen nimi on Aamun ihme. Ja se todellakin tekee aamuista ihmeellisen ihania.

Aina herättyäni, siinä torkutteluvaiheessa, unen ja valveen rajamailla olen muutaman minuutin ajan hokenut mielessäni:

Kiitos! Kiitos ! Kiitos! tai
Kiitollinen. Kiitollinen. Kiitollinen. tai
Kiitollisuus. Kiitollisuus. Kiitollisuus.

En ole erityisesti miettinyt, minkä sanan valitsen, vaan olen ryhtynyt toistamaan sitä kiitollisuuteen liittyvää sanaa, joka on ensimmäisenä putkahtanut mieleeni. Ja jokainen noista sanoista on ollut yhtä toimiva.

Helpoimmin tuo toistaminen tapahtuu juuri unen ja valveen rajalla, kun kaikkea vastustava mielen ylituomari ei ole vielä herännyt. Ylituomarin vastustuksen pystyy kiertämään myös sillä, että toistaa vain pelkkiä kiitollisuussanoja eikä yritäkään väittää itse olevansa kiitollinen. Varmaan huomaat, että sana ’kiitollinen’on huomattavasti helpompi hyväksyä ja toistaa kuin lause ’Olen kiitollinen’.

Parasta harjoitteessa on ollut se, ettei ole tarvinnut edes miettiä, mistä on kiitollinen. Ei tarvitse millään tavalla ottaa kantaa elämänsä tapahtumiin.  Ja pohtia, onko jotain hyvää tapahtunut elämässä. Riittää, että toistaa sanaa Kiitollisuus tai Kiitos tai Kiitollinen. Ja tuon sanan tunne siirtyy sinuun.

Kiitollisuuteen liittyvissä sanoissa on paljon energiaa. Niinpä kun on hetken toistellut kiitollisuutta, on kuin olisi kääriytynyt valtavan kauniiseen ja koskettavaan kiitollisuuden peittoon. Kiitollisuus täyttää koko olemuksen.

Välillä kiitollisuuden innoittamana olen kuvitellut, mitä kaikkea hyvää ja loistavaa – ihan parasta – päivä voisi tuoda tullessaan. Unelmoidessani olen yrittänyt ylittää moninkertaisesti kaikki todennäköisyyksien ja mahdollisuuksien lait. Silloin kiitos-sanojen lisäksi mieleni on täyttänyt Jess! Jess! Jess! ja olen tuntenut kehoni tekevän huikeita voiton tuuletuksia, vaikka olen vielä makoillut rauhassa peiton alla.

Tämä yksinkertainen aamuharjoite on tuonut runsain mitoin elämääni iloa ja valoa. Ja muistaessani olen vahvistanut sen tehoa aina silloin tällöin päivän aikana toistamalla uudelleen kiitollisuutta. Se on näkynyt energisenä innostuksena erilaisissa päivän touhuissa.

Harjoite tuntuu myös toimivan, kun ennen haastavaa tai epämiellyttävää tilannetta toistaa kiitosta muutaman minuutin ajan.  Huomasin sen ajaessani erääseen ei-niin-innostavaan kokoukseen, johon en olisi jaksanut osallistua, ja tekemällä matkan aikana harjoitetta. Ja kuinka ollakaan, perille päästyäni mielialani oli muuttunut ja tuloksena oli hyvin antoisa kokoontuminen.

Tärkein oivallukseni harjoitteesta on ollut, että kiitollisuuden tunteen kokemiseen ei tarvita syytä. Pelkästään sanalle kiitollisuus antautuminen on saanut kiitollisuuden tunteen kohoamaan ja nostanut energiatasoni todella korkealle. Ja mitä kauemmin jaksan toistaa kiitollisuutta ja riemuita siitä, sitä pitempään päivän aikana kuplin iloa ja kiitollisuutta.

Aamun ihme on kiitollisuudessa.
Kiitollisena on ihana nousta ylös.
Kiitollisena on ihana suunnitella tulevaa päivää.
Kiitollisena on ihana elää.

Erityisen loistavaa tulosta se on tuottanut ihmissuhteissa. Kokemukseni mukaan kiitollisuuden hyrinä ihmissuhteissa on hyvin lähellä rakastumista. Jotain aivan ihmeellisen ihanaa. Joten suosittelen Aamun ihme -harjoitetta lämpimästi kaikille <3

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image