Älä usko sisäistä pomoasi, sillä se ei näe hyviä puoliasi – Olet paljon enemmän kuin tiedätkään


Kuinka monta kertaa olet haukkunut itseäsi laiskaksi? Kuinka usein olet epäillyt itseäsi ja onnistumistasi jonkin uuden asian edessä? Kuinka usein olet tuntenut ahdistusta, syyllisyyttä tai huonommuutta, koska et koe olevasi tarpeeksi hyvä.

Omassa elämässäni huomaan usein soimaavani itseäni. Jos sorrun lukemaan kirjaa liian kauan tai jos en jaksa lähteä lenkille, kuulen usein sisältäni moittivan äänen, joka saa minut tuntemaan huonommuutta tai syyllisyyttä. Sisäinen vartijani rupeaa ilkkumaan, kun käteni havittelee viidettä keksiä tai latistaa itsetuntoni, kun sovitan uutta mekkoa. Puhumattakaan jos en saavuta työtavoitteita itselle asettamassani aikataulussa, se hukuttaa minut ahdistukseen. Ja aina se muistaa epäillä, kun yritän saavuttaa jotain itselleni tärkeätä.

Meillä jokaisella on sisäinen pomo, eräänlainen mielen ylituomari tai ikävien tunteiden generaattori, joka yrittää saada meidät kulkemaan oikeaan suuntaan, kehittymään, muuttumaan ja olemaan parempia. Sisäisen pomon aikomus on sinänsä ihan hyvä, mutta sen keinot saavat meidät usein tuntemaan olomme huonoksi ja arvottomaksi.

Tunnistatko sisäisen pomosi?

Kun seuraavan kerran tunnet syyllisyyttä, huonommuutta tai ahdistusta, löydätkö tunteesi takaa oman sisäisen pomosi? Sisäinen pomo on erilainen eri persoonallisuustyypeillä. Tuo pomo voi olla kuin

sisäinen kriitikko, joka arvostelee heti sinua, jos et pysty täydelliseen virheettömyyteen.
sisäinen ankeuttaja, joka antaa sinun olettaa, ettet ole riittävän epäitsekäs.
sisäinen piiskuri, joka vaatii sinua olemaan nopeampi, tehokkaampi ja menestyvämpi.
sisäinen erottautuja, joka uskottelee sinun olevan jotenkin viallinen ja erilainen kuin muut.
sisäinen oppimestari, joka muistuttaa, ettet vieläkään tiedä ja ymmärrä niin paljon kuin pitäisi.
sisäinen epäilijä, joka pelottelee sinua kaikella, mikä voi mennä pieleen.
sisäinen ahnehtija, joka varoittelee tylsyydestä ja juoksuttaa sinua hauskuuden perässä.
sisäinen taistelija, joka vaatii sinua olemaan vahva ja vastuussa kaikesta.
sisäinen hyssyttelijä, joka painostaa sinua olemaan näkymätön ja väittää, ettei mielipiteilläsi ole arvoa.

Tärkeää on tietää, että tuo pomosi ei ole todellinen minuutesi. Se ei ole totuus sinusta. Sisäinen pomo ei näe sinun todellista arvoasi. Se ei näe sitä, missä sinä olet hyvä ja mitkä ovat sinun vahvuutesi. Sillä sisäinen pomo tarttuu kohtiin, joita sinun pitäisi parantaa, kehittää tai missä sinun pitäisi muuttua ja olla erilainen.

Se näkee vain epäkohtia, koska se pelkää. Sisäinen pomo pelkää, että emme kelpaa muille tai emme ole riittävän hyviä ja sen takia meidät hylätään. Meillä jokaisella on sisällämme tuo inhimillinen peruspelko. Se on kirjoitettu geeneihimme evoluution myötä, sillä historian hämärissä ihminen ei selvinnyt hengissä yksin. Hylkäämisen pelko aktivoituu jo heti vastasyntyneenä, kun rinta ei ensimmäisen kerran osu suuhun tyydyttämään nälkää.

Sisäinen pomo on rakentunut selviytymismenetelmäksi peruspelkoamme vastaan jo lapsuudessamme. Mutta selviytyminen ei välttämättä tuota arvostusta itseäsi kohtaan. Sinun todellinen arvosi ei ole hylkäämisen pelon välttämisessä. Älä siis usko sisäistä pomoasi. Sillä sinä olet paljon enemmän kuin se kykenee koskaan edes kuvittelemaan

Jokainen meistä on ydinolemukseltaan eheä, kaunis ja kokonainen. Kaikki hyvät ominaisuutemme ovat meissä jo valmiina. Mitään ei puutu, mikään ei ole rikki. Mitään ei tarvitse muuttaa tai parantaa. Meidän tarvitsee vain tunnistaa persoonallisuustyyppimme ja tiedostaa sisäisen pomomme rajoittavat uskomukset vapautuaksemme näkemään ja tuntemaan todellinen arvomme ja kauneutemme.

Kun pelon sijasta näemme itsemme rakkaudesta käsin, tiedämme olevamme hyviä ja arvokkaita juuri näin. Ja rakkaus kertoo aina totuuden.

Lue lisää sisäisestä pomostasi ja oman persoonallisuustyyppisi tavasta toimia kirjastani Onni asuu jo sinussa


Tutustu koulutus ja valmennustarjontaani tai tilaa onnellisuusluento TÄSTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image