Älä ohita näitä ”punaisia lippuja” (varomerkkejä) ihmissuhteissa

On hyvin tavallista, että varoitusmerkkejä kuullaan, nähdään ja tunnetaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa narsistisen/epäterveen ihmissuhteen alussa ja yhtä yleistä on myös se, että näitä varoitusmerkkejä ohitetaan tai selitellään (itselle tai muille) parhain päin.

Jos ihmiskunta olisi koko sen olemassaolon ajan asettanut rajan heti ensimmäisten varomerkkien ilmestyessä olisi meitä täällä maailmassa paljon paljon vähemmän.

On siis ollut hyvin tarpeellista koko ihmislajille sen säilyvyyden ja jatkuvuuden kannalta, ettemme ole aina nähneet, varsinkaan niitä kaikkia huonoimpia puolia heti aluksi.

Toivon tämän tiedon antavan helpotuksen tunnetta kaikille niille, jotka syyllistävät ja moittivat itseä siitä, että: ”Miksi olin niin tyhmä, etten tajunnut mitä tapahtuu, tai kuunnellut itseäni?”

Tulevaisuutesi varalle toivon, että näiden alla olevien ”punaisten lippujen” äärelle pysähtyminen auttaa karsimaan lähisuhteista pois ne ihmiset, jotka eivät halua muuta kuin hyötyä itselleen muiden ihmisten kustannuksella ja kaltoinkohtelulla.

1. Salamarakastuminen ja ”liian nopea” eteneminen suhteessa.

Narsistinen rajattomuus ja pyrkimys kontrolloida ja omistaa toinen voivat näkyä suhteen alussa hyvin nopealla ja intensiivisellä halulla sitoutua, ylenpalttisilla huomionosoituksilla, lahjonnalla, sekä toisen yksityisyyden ja toisen oman ajan ohittamisella.

2. Kun intuitiosi kertoo, että ”jokin ei tunnu olevan kohdillaan” – pysähdy!

Keho on viisas ja jatkuvassa yhteydessä mieleesi. Keho tuntee ja kertoo yleensä ensimmäisenä, jos jokin ei tunnu olevan kohdallaan.

Keho voi viestiä aavistamastaan vaarasta esimerkiksi ylenpalttisella jännityksellä (jonka saatamme sekoittaa suureen ihastumiseen) tai painon tunteena esimerkiksi vatsassa, rintakehän alueella tai kurkussa tai jonain muina erilaisina kiputuntemuksina.

3. Hän loukkaantuu ja suuttuu asioista, joita ei ole tarkoitettu loukkauksiksi tai suututtamaan.

Impulsiivinen ja arvaamaton käyttäytyminen, sekä toisen ihmisen sanojen, eleiden, ilmeiden, sekä tekojen tahaton ja/tai tahallinen väärintulkinta on osa narsistista problematiikkaa. Tämä tuo väistämättä vaikeita ongelmia ihmissuhteisiin.

4. Patologinen valehtelu ja vastuun välttely.

Narsistisen ihmisen/narsistin sanotaan kykenevän puhumaan vaikka mustan valkoiseksi välittämättä siitä onko asia totta vai ei, kunhan vale palvelee häntä itseään.

Narsismiin liittyvän korostuneen itsekeskeisyyden, sekä oikeutuksenkin tunteen vuoksi omatunto ei soimaa valehtelijaa, eikä hän siksi koe itse tehneensä mitään väärää.

5. Hänellä on vähän ystäviä ja paljon rikkoutuneita ja omituisen kuuloisia ihmissuhteita taustalla ja hän väittää entisten kumppaneiden olevan ”hulluja”.

Narsistinen problematiikka tulee aina jossain vaiheessa esiin ja tämän vuoksi narsistisilla ihmisillä/narsisteilla on takana yleensä paljon rikkoutuneita ihmissuhteita niin ystävien, perheen, sukulaisten, kuin työpaikkojenkin parissa.

Entisen kumppanin haukkuminen täysin ”hulluksi” on usein manipuloivaa pyrkimystä saada uusi kumppani pois entisen kumppanin läheltä, jotta uusi kumppani ei tulisi tietoiseksi narsistisesta käyttäytymisestä.


Lisää tietoa narsismista, vertaistarinoita, sekä terapeuttista apua ja tukea vaikeista kokemuksista selviytymisen tueksi kirjassani: Hyvästit narsistille – Tervetuloa oma elämä

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image