Kukaan muu ei tiedä, mitä olet kokenut ja miltä sinusta tuntuu – Uskalla puhua, kertoa ja selittää

Se, miten reagoimme eri tilanteissa, kertoo siitä, mitä olemme kokeneet elämässämme. Tunteet ovat meille viestejä. Ei huonoja, oikeita, vääriä, hyviä tai pahoja. Vain viestejä. 

Usein kuitenkin koemme, että hankalampia tunteita ja viestejä on vaikea tuoda esiin. Ja onhan se vaikeaa: ensin esiin meille itsellemme ja sitten mahdollisesti myös muille. Ensin pitäisi uskaltaa myöntää itselleen, että tuntee pettymystä, epäreiluutta, häpeää, pelkoa, kateutta, syyllisyyttä tai jotain muuta, mikä ei tunteena ole kiva. 

Sitten pitäisi vielä tuoda noita tunteita esiin, sanoittaa, toisille – eikä tämänhetkinen maailma ehkä ole aina valmis juttelemaan tunteista niiden oikeilla nimillä. Minulla on usein sellainen mielikuva, että kun tuo esiin jokin vaikean tunteen, koko ilmapiiri kiemurtelee ja yrittää pyristellä siitä eroon.

Mutta jos emme ala kommunikoimaan toisille omista kokemuksistamme tai tunteistamme, emme koskaan tule täysin kohdatuksi kokonaisina, sellaisina kuin syvimmiltään olemme. Silloin emme saa palautetta itsestämme täydellisinä – kokonaisina kaikkine säröinemme. 

Viime aikoina olen huomannut, että kun rauhallisesti ja rehellisesti kerron, mitä olen kokenut ja miltä minusta tuntuu, yhteyksiä onkin syntynyt paljon – vaikka aluksi ilmapiiri kiemurtelee ja pyristelee. Koen kuitenkin, että maailmaa pitää totuttaa puhumaan kokemuksista ja tunteista. En voi loputtomiin piilottaa sitä, mitä olen. Nimittäin kun piilotamme osia itsestämme, yhteyttäkään ei synny: jos piilotan itseni, ei minua voi kukaan tunteakaan – en myöskään minä itse.

Mutta kun olemme rehellisiä itsellemme ja muille, yhteys alkaa syntyä. Ja tuossa yhteydessä on yksi ihmiselämän hienouksista.

”Aikuisten tunnetaitoja” eli kaikkien tunteiden sallimista ja hellimistä opetellaan Mindfulness & lempeys itseä kohtaan -verkkokurssilla. Voit aloittaa kurssin koska tahansa sinulle sopii – alennushinta 39€ (norm. 59€) on voimassa 27.6. saakka. Lue lisää TÄÄLTÄ.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image