Axel Munthen unelma löytyi Caprilta

Se saattoi milloin nauramaan, milloin itkemään, toisinaan läikytti mielen ikään kuin täyteen lämpimiä laineita, toisinaan viilteli kylmin värein selkäpiitä. Se oli sydämellä kirjoitettu eikä kynällä. Rikkaimpia, inhimillisimpiä kirjoja mitä milloinkaan voi osua lukijan käsiin.
Kuluttajainlehti 19.11.1930

Ruotsalaisen lääkärin ja psykiatrin Axel Munthen klassikkoteos Huvila meren rannalla (The Story of San Michele, 1929) on upea kirja. Faktaa ja fiktiota yhdistelevän elämäkerrallisen kerronnan lisäksi se on myös yksityiskohtainen kuvaus oman unelman toteuttamisesta. Nuori maailmanmatkaaja Munthe seilasi vuonna 1875 pienellä veneellä Sorrentosta Caprin-saarelle, jossa hän kiipesi vuorella sijaitsevaan Anacaprin-kylään. Sieltä hän löysi raunioituneen antiikinaikaisen kappelin, jonka kunnosti kodikseen.

Axel Munthen kuoleman jälkeen San Michele siirtyi Ruotsin valtion omistukseen. Se ylläpitää arvostetun hyväntekijän kulttuuriperintöä. San Michele on nykyään avoinna vierailijoille, ja siellä vierailu on hyvä syy suunnata lomamatkansa Napolinlahden kohteisiin kuten Caprille, Ischiaan tai Amalfin rannikkolle.

Tunnelma myyttisessä huvilassa, sen pienessä kappelissa ja erityisesti sitä ympäröivässä puutarhassa on harmoninen ja levollinen. Voit aistia, mitä on täydellinen fengshui. Ja samalla kurkistaa tämän värikkään henkilön elämään. Kirjailijauransa lisäksi Munthe oli myös Ruotsin silloisen kruununprinsessa Victorian henkilääkäri, Euroopan hovien lempilääkäri sekä eläinoikeusliikkeen pioneeri, joka rakasti eläimiä yli kaiken.

Jos olet jo lukenut Huvila meren rannalla -kirjasi hiirenkorville ja janoat lisää tietoa Axel Munthesta, kannattaa tutustua ruotsalaisen Bengt Jangfeldin kirjoittamaan elämäkertaan Axel Munthe – Tie Caprin huvilalle. Kirja ilmestyi Juhani Lindholmin suomennoksena syksyllä 2010 (Wsoy).

www.villasanmichele.eu


Näytä suurempi kartta

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image