Axel Munthen unelma löytyi Caprilta

Se saattoi milloin nauramaan, milloin itkemään, toisinaan läikytti mielen ikään kuin täyteen lämpimiä laineita, toisinaan viilteli kylmin värein selkäpiitä. Se oli sydämellä kirjoitettu eikä kynällä. Rikkaimpia, inhimillisimpiä kirjoja mitä milloinkaan voi osua lukijan käsiin.
Kuluttajainlehti 19.11.1930

Ruotsalaisen lääkärin ja psykiatrin Axel Munthen klassikkoteos Huvila meren rannalla (The Story of San Michele, 1929) on upea kirja. Faktaa ja fiktiota yhdistelevän elämäkerrallisen kerronnan lisäksi se on myös yksityiskohtainen kuvaus oman unelman toteuttamisesta. Nuori maailmanmatkaaja Munthe seilasi vuonna 1875 pienellä veneellä Sorrentosta Caprin-saarelle, jossa hän kiipesi vuorella sijaitsevaan Anacaprin-kylään. Sieltä hän löysi raunioituneen antiikinaikaisen kappelin, jonka kunnosti kodikseen.

Axel Munthen kuoleman jälkeen San Michele siirtyi Ruotsin valtion omistukseen. Se ylläpitää arvostetun hyväntekijän kulttuuriperintöä. San Michele on nykyään avoinna vierailijoille, ja siellä vierailu on hyvä syy suunnata lomamatkansa Napolinlahden kohteisiin kuten Caprille, Ischiaan tai Amalfin rannikkolle.

Tunnelma myyttisessä huvilassa, sen pienessä kappelissa ja erityisesti sitä ympäröivässä puutarhassa on harmoninen ja levollinen. Voit aistia, mitä on täydellinen fengshui. Ja samalla kurkistaa tämän värikkään henkilön elämään. Kirjailijauransa lisäksi Munthe oli myös Ruotsin silloisen kruununprinsessa Victorian henkilääkäri, Euroopan hovien lempilääkäri sekä eläinoikeusliikkeen pioneeri, joka rakasti eläimiä yli kaiken.

Jos olet jo lukenut Huvila meren rannalla -kirjasi hiirenkorville ja janoat lisää tietoa Axel Munthesta, kannattaa tutustua ruotsalaisen Bengt Jangfeldin kirjoittamaan elämäkertaan Axel Munthe – Tie Caprin huvilalle. Kirja ilmestyi Juhani Lindholmin suomennoksena syksyllä 2010 (Wsoy).

www.villasanmichele.eu


Näytä suurempi kartta

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image