Voiko menetetyn luottamuksen toiseen ihmiseen saada takaisin?

Useimmat ihmiset liittävät hyvään ja toimivaan ihmissuhteeseen sen, että luottamus toimii. Näin on parisuhteissa, mutta myös ystävyys- ja työsuhteissa. Kun tuntee, että toinen on oman luottamuksen arvoinen, saa siitä hyvää mieltä ja voimaa, joka vahvistaa sisäisen turvan kokemusta. Myös luovuus ja ilo vahvistuvat, kun toinen on luottamuksen arvoinen. Kun luottamus petetään, jää jäljelle monenlaisten vaihtuvien tunteiden jälkeen viimein pettymys. Myös häpeä (enkä ollutkaan luottamuksen arvoinen), viha (kuinka voit tehdä minulle näin?), säikähdys (elämä ei ole hallinnassani) ja suru (miltä elämäni näyttää tämän ihmissuhteen menestyksen jälkeen) ovat tuttuja luottamuksen menettäneelle ihmiselle.

Joskus voi käydä myös niin, että sinuun ei enää luoteta, vaikka olet toiminut luottamuksen arvoisesti. Silloin tärkeintä on selvittää mistä asia johtuu. Sinulla on oikeus tietää, mikä on vienyt toisen lopputulemaan, jonka tähden hän hylkää sinut. On kovin haavoittavaa joutua hylätyksi tilanteessa, jossa toinen vihjailee sinun olevan vastuussa asiasta, jota et edes ymmärrä. Jos tässä käy vielä niin, että sinut jätetään ilman vastausta, on tilanne epäreilu. Epämääräisesti vihjaileva ja syyllistävä komminikointi on aina väärin.

Meidän tunteemme ovat aina totta. Epämääräinen tuntemus ei riitä kuitenkaan yksin selitykseksi suhteen päättyessä, vaan tarvitsemme toimintamme selittäjäksi myös sanoja, olipa suhde sitten mikä tahansa. Näin ero voidaan ymmärtää yhdessä tai ainakin molempien näkökulmasta. Voi myös käydä niin, että ymmärrys ja  tunneyhteys voivat syntyä uudelleen ja suhde jopa parantuu, eikä pääty. Tämä vaatii kuitenkin sen, että molemmat ovat valmiita kertomaan, mistä oma käytös johtuu. Usein se vaatii oman haavoittuneisuutensa ja tarvitsevuutensa näkyväksi tekemistä. Kaikissa ihmissuhteissa tärkeintä on tutkia omaa käytöstään ja uskaltaa puhua siitä avoimella tavalla, vaikka pelottaisikin.


Kurkkaa uudet Erohehku -kortit:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image