Alat uskoa olevasi rakkauden arvoinen, kun opit tekemään pieniä, itsellesi ihania juttuja arjessasi

Vaikka saisit kaikki maailman vakuuttelut rakastettavuudestasi ulkopuoleltasi, se ei muuttaisi rakastettavuuden kokemustasi sisäpuoleltasi ENNEN KUIN olet itse alkanut kohdella itseäsi huomioivammin.

Sinun oma toimintasi itsesi kanssa vaikuttaa valtavasti siihen, kuinka itsesi koet. Parempi, hyväksyvämpi olo itsesi kanssa ei oikeasti ole mikään “tila”, joka sinuun saapuu, kun olet ymmärtänyt “oikeat” henkiset ja psykologiset asiat, eheytynyt riittävästi ja päässyt eroon vaikeista tunteistasi ja itsekritiikistä. Ehei – rakkaus on verbi. Olosi oikeasti alkaa lempeytyä, kun opit toimimaan itseäsi kohtaan lempeämmin ja itseäsi sivuuttamatta ihan pienissä, arkisissa asioissa.

Kun sitoudut siihen, että sinulla on aikaa välillä itsellesi ja niille puuhille, jotka sinua ilahduttavat ja hoivaavat. Kyse on niin yksinkertaisesta asiasta, että monesti ohitamme itsemme hoivaamisen koska luulemme että vaatisi niin paljon, että olo elossa voisi alkaa tuntua paremmalta. Mutta ei se monesti vaadi muuta kuin sen että alkaa käydä vähän useammin metsäkävelyllä tai antaa itsensä juoda aamukahvia rauhassa pihamaalla. Ja tittidii: sen myötä alkaa myös rajaaminen helpottua, yhteys itseen vahvistua ja rakkaudellisuus elämässä lisääntyä.

Hyvän salliminen itselle voi tarkoittaa, että muistat alkaa priorisoimaan itseesi; saat ottaa itsellesi omaa aikaa ENNEN kuin tiskikone on täytetty, pyykit viikattu, lelut kerätty lattioilta, kuitit lajilteltu ja kriisit ratkottu. Viisi minuuttia on enemmän kuin ei mitään. Itselle ajan ottaminen voi tarkoittaa pientä metsäkävelyä, pitkää lämmintä suihkua, aamu-uintia ja rauhallista kahvihetkeä, päiväunien ottamista tai tapaamisen siirtämistä, jos oikeasti kovasti kaipaa lepoa.

Monesti ajattelemme, että hyvä olo tulee vasta kun jotakin isoja sisäisiä liikahduksia tapahtuu ja kun elämässä ei ole haasteita. Se on tosi himmaava uskomus – kenen elämässä ei olisi haasteita? Itsearvostus on sitä, että opettelee hyvinvoimisen käytännön taitoja, joihin voi nojata silloinkin, kun ei voi hyvin. 

Mitä pientä hyvää voisit itsellesi just nyt sallia? Jotain hoivaavaa, lempeästi pysäyttävää, rauhoittavaa?⁠ Kun sallit itseltäsi itsellesi hyvää, alat oppia vastaanottamaan sitä toisiltakin.


Voimauttavat kurssini ja terapeuttisen valmennukseni löydät TÄÄLTÄ.

Kuva:Unsplash

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image