Ahdistaako kesäloman loppuminen? 5 vinkkiä lempeämpään töihinpaluuseen

Niinhän se usein menee. Juuri kun olet saanut ajatukset irti työasioista ja viimein kiinni lomarytmistä, koittaa arki ja töihin palaaminen. Entä jos tällä kertaa näkisitkin kyseisen vääjäämättömän tapahtuman uhan sijaan mahdollisuutena? Mahdollisuutena parantaa omaa työssä viihtymistä sekä jaksamista. Tässä viisi vinkkiä lempeämpään töihinpaluuseen. 

1. Tuo myös arkeen loman elementtejä

Arkemme työn ulkopuolella on usein hyvin rutinoitunutta. Kuin huomaamatta saatamme toistaa päivittäin prikulleen samat asiat samassa järjestyksessä. Jo pelkästään rutiinien rikkominen virkistää mieltä ja tuo työviikonkin keskelle loman tuntua. Entä jos menisitkin ravintolaan syömään huomisten työeväiden kokkaamisen sijaan tai kävisit vaikkapa keikalla tai teatterissa keskellä viikkoa?

2. Muista pitää taukoja

Tunnista toiseen ilman taukoja paahtava työn sankari saattaa näyttää tehokkaalta. Totuus on kuitenkin toinen. Sekä kehomme että mielemme tarvitsevat säännöllisesti luppoaikaa ja lepoa. Opettele kuuntelemaan itseäsi ja sitä millaisia taukoja tarvitset. Tekisikö kahvihuoneessa istumisen tai puhelimen selaamisen sijaan terää esimerkiksi pieni happihyppely, venytteleminen tai silmien sulkeminen hetkeksi?

3. Opettele hallitsemaan informaatiotulvaa

Nykyisin lähes työssä kuin työssä erilaiset piippailevat laitteet vaativat jatkuvasti huomiota. Tämän lisäksi vieressäsi on usein oma puhelin, joka päivän mittaan täyttyy erilaisista yhteydenotoista, päivityksistä ja uutisvirrasta. Ei ihme, että olemme helisemässä. Koita siis keskittyä yhteen asiaan kerrallaan ja jos mahdollista ota esimerkiksi tietty aika, jolloin vastailet sähköposteihin ja yhteydenottoihin. Muuten ne herkästi varastavat huomiosi aina uudestaan ja uudestaan, eikä käsillä olevan tehtävän suorittamisesta meinaa tulla yhtään mitään.

4. Koita säilyttää suhteellisuudentaju

Stressaavissa tilanteissa palauta huomiosi muihin asioihin elämässäsi: sinulle tärkeisiin ihmisiin, harrastuksiin tai paikkoihin. Usein huomaat, että ei tämä työasia nyt ihan niin vakava ja merkittävä ollutkaan kuin millaiseksi se päässäsi kasvoi. Muista myös huumori. Lopulta hyvin harva meistä saa työpaikallaan vakavaa tuhoa aikaiseksi, vaikka välillä vähän tulisikin mokailtua.

5. Muista, että vapaa-aika on elämää, ei vain työstä palautumista varten

Työkeskeisessä kulttuurissa on hyvä muistaa, että on olemassa paljon muutakin elämää kuin työelämää. Tee vapaa-ajalla sellaisia asioita, joista nautit, saat voimaa ja elämäniloa ja jotka auttavat hetkittäin kohoamaan arjen yläpuolelle.

Aina ei myöskään tarvitse jaksaa eikä olla paras versio itsestään. Edes töissä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image