Hyvä elämä syntyy hyvistä valinnoista – 5 voimauttavaa ajatusta vaikeiden aikojen keskelle

Muutama vuosi sitten kävin läpi monta haastavaa vastoinkäymistä lyhyen ajan sisään. Ne olivat tapahtumia, jotka eivät olleet hallinnassani.

Niistä seurasi masentuminen ja hetkellinen lamaantuminen. Silloin tuntui, kuin olisin ollut elämässäni hetken aikaa tuuliajolla.

Olin surun murtama ja kaikki pysähtyi hetkeksi. Vaikka tuo aika oli todella raskasta, tuo pysähtyminen oli lopulta suuri siunaus, sillä sen keskellä muistin, mitkä asiat ovat minulle kaikkein merkityksellisimpiä elämässäni.

Tuota tapahtumasarjaa ennen energiani ja fokukseni olivat olleet levällään, eivätkä ne asiat edenneet, jotka olivat olleet minulle kaikkein tärkeimpiä.

“Emme voi muuttaa mennyttä, emmekä elää vielä tulevaa.”

Kuuntelin viisaampia, otin neuvon jyväsiä vastaan ja aloin tekemään pieniä muutoksia elämäni perusrakenteisiin. Suurin muutoksista oli kumminkin päätökseni ottaa vastuu siitä miten suhtauduin nuihin haasteisiin jotka kohtasin.

Vaikeimpina aikoina pienten valintojen merkitys korostuu ja niiden suuruuden näkee vasta kun tulee tarpeeksi pieneksi, tarpeeksi nöyräksi. Joskus ne kokemukset, jotka haluamme vähiten kohdata, voivat olla juuri niitä, joita tarvitsemme kaikkein eniten, sillä nuo asiat tuovat meidät kasvokkain itsemme kanssa.

Tässä muutama niistä mietteistä, jotka kiteytyivät tärkeiksi voima-ajatuksiksi vaikeiden aikojen keskellä:

1. Hyvä päivä alkaa hyvästä aamusta ja hyvä aamu hyvästä illasta. Sillä on suuri merkitys, miten aloittaa päivänsä. Selaako heti sosiaalisen median levotonta informaatiotulvaa, vai aloittaako aamun rauhallisesti ja lataavasti. Millaisilla ajatuksilla heräät uuteen päivään? Oma aamuni alkaa nykyään hitailla hengityksillä, positiivisilla ajatuksilla ja venyttelyllä.

2. Muista tasapaino levon ja liikkeen välillä. Tasapaino liikkeen ja levon välillä on tärkeää. Kaikki luonnossa lepää välillä ja sinäkin olet osa sitä. Aina ei tarvitse suorittaa. Välissä on tärkeää myös pysähtyä ja levätä.

3. Keskity asioihin joihin voit vaikuttaa. Hyväksy, että kaikki ei ole hallinnassasi. Ne asiat joihin emme voi vaikuttaa, eivät ehkä ole hallinnassamme, mutta voimme vaikuttaa siihen, miten niihin suhtaudumme.

4. Älä lannistu jos epäonnistut matkalla. Virheet ovat tärkeä osa oppimista. Kukaan ei ole mestari aloittaessaan, eikä sinunkaan tarvitse. Jokaisesta vastoinkäymisestä voi oppia jotakin merkittävää jonka voi kääntää positiiviseksi voimaksi tulevaan.

5. Luota elämään ja kulje kohti unelmiasi. Jokainen polku alkaa yhdestä askeleesta ja aloittaminen on tärkein osa muutosta. Sinun ei tarvitse tietää vielä kaikkea ennalta. Riittää kun tiedät mihin suuntaan haluat kulkea ja otat yhden askeleen kerrallaan. Hyvä elämä on seurausta hyvistä valinnoista.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image