5 lohdullista ajatusta arkeen paluuseen: ”Luonnon kiertokulku saa näkyä sinussakin”

Monilla (kuten allekirjoittaneella) kesäloma alkaa pikkuhiljaa loppua ja arkeen palaaminen lähestyy vääjäämättömästi. Itse tunnen usein lomalla olevani onnellisimmillani, enkä edes yritä väittää, etteikö ajatus siirtymisestä kesän ihanasta vapauden tunteesta kohti syksyn aikatauluelämää tuntuisi ajoittain ahdistavalta. 

Ahdistus loman päättymisestä on inhimillistä ja normaalia, eikä siitä tarvitse pyrkiä eroon hampaat irvessä. Aion kuitenkin yrittää tarjota muutaman ajatuksen helpottamaan arkeen palaamista ja keventämään mieltä syksyn iltojen pimetessä.

1. Luonnon kiertokulku saa näkyä sinussakin.

Tuntuuko sinustakin joskus siltä, että elämme ikään kuin kesää varten ja silloin paahdamme sitten sielu ja sydän avoinna 24/7? Se on luonnollista, koska olemme osa luontoa, jossa myös se kaikkein kukkein ja hehkuvin kausi on lyhyt ja intensiivinen. Syksyllä taas tehdään tilaa uudelle, talvella käännytään enemmän sisäänpäin ja keväällä ja kesällä kurotetaan kohti valoa. Kaikkia vaiheita tarvitaan ja ne saavat tuntua erilaisilta.

2. Vain arjen eläminen tekee lomasta erityisen.

Loppujen lopuksi se on juuri arki, joka tekee lomasta loman. Jotta voi vaihtaa vapaalle ja irtaantua rutiineista tarvitsee ensin arjen. Eikä arjen tarvitse olla ankeaa, vaan myös töistä ja rutiineista voi nauttia ja saada tyydytystä. Arki on elämän perusyksikkö ja siitä kannattaa tehdä sellainen, jossa viihtyy mahdollisimman hyvin.

3. Myös arkeen voi tuoda loman tuntua.

Usein lomalla olemme spontaanimpia ja elämme enemmän hetkessä. Työ-, deadline- ja sähköpostitulvassa tämä on hieman haastavampaa. Arjen keskelläkin voi kuitenkin aika ajoin tehdä asioita toisin. Lähteä spontaanisti arki-iltana syömään kivaan ravintolaan, mennä tylsänä sunnuntaina hemmottelemaan itseään kylpylään tai yksinkertaisesti vain tehdä jotain tavallisuudesta ja normaaleista aikatauluista poikkeavaa. Pienetkin poikkeamat virkistävät mieltä.

4. Älä stressaa. Vaikka oletkin tärkeä, maailma ei pyöri ympärilläsi.

Meillä ihmisillä on taipumus kehitellä päässämme itsestämme tärkeämpiä henkilöitä kuin oikeasti olemmekaan ja tämä johtaa helposti stressaaviin ajatuksiin. Esimerkiksi harvan meistä työpanos on oikeasti korvaamaton. Vaikka meiltä joskus jäisi jotain tekemättä tai mokaisimme, maailma jatkaa kulkuaan. Aurinko nousee ja laskee. Muuttolinnut lähtevät ja palaavat taas ensi keväänä.

5. Tee jotain uutta.

Parasta lääkettä lomaltapaluun aiheuttamaan alakuloon on uusi harrastus. Kutsuvatko lenkkipolut (liikunta tutkitusti nostaa mielialaa), laulutunnit tai uusi soittoharrastus vai olisiko nyt hyvä hetki aloittaa pitkään suunniteltu luova projekti? Uudenlainen tekeminen pehmentää paluuta arkeen ja tarjoaa loman jälkeen uusia virikkeitä.

Kyllä tämä tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image