Alitajuiset uskomukset ohjaavat sitä, miten toimimme – Omaan mieleen voi kuitenkin vaikuttaa

VOITKO OIKEASTI VAIKUTTAA MIELEESI?

Tuntuuko sinusta joskus siltä että tiedät mitä haluaisit ajatella, miten haluaisit reagoida ja mitä tuntea, mutta ei vaan tapahdu? Vaikka tiedät että parempia vaihtoehtoja olisi olemassa, et vaan pysty? Voi olla, että syy tähän on siinä että alitajuntasi määrää reaktiosi, eivätkä nämä reaktiot aina ole ihan niitä positiivisimpia. Mutta arvaa mitä? Tämä juttu voidaan muuttaa.

Alitajunta vs. tietoinen tajunta

Lyhyesti, ja isosti yksinkertaistettuna, alitajuntasi ohjailee tietoista mieltäsi eli ns. vaistomaisia reaktioitasi ärsykkeisiin ja sitä, mitkä asiat ympäristössäsi koet mukaviksi ja mitkä uhkaaviksi. Alitajuntasi koostuu läjästä uskomuksia ja sääntöjä, jotka se kokee SINUN TURVALLISUUTTASI TUKEVIKSI. Alitajuntasi ei erota oikeaa ja väärää, pelkästään sen, minkä se kokee uhkaavaksi tai turvalliseksi.

 

“You exist as an idea in your mind”

– Shunryu Suzuki –

Sinä ja käytöksesi

Edelliseen perustuen, jos haluat muuttaa omia reaktioitasi ympärilläsi tapahtuviin asioihin, ärsykkeisiin, ihmisiin sun muuhun, olisi sinun päästävä joko neuvottelemaan alitajuntasi kanssa, tai muokkaamaan sitä. Ja tähän löytyy ainakin kaksi reittiä, oleppa hyvä!

Ratkaisukeskeinen terapia

Ratkaisukeskeiselle lähestymistavalle on tunnusmerkillistä uusien näkökulmien ja toimintatapojen löytäminen ja harjoittelu. Kun alat tietoisesti reagoida uudella tavalla vanhoihin ärsykkeisiin, alkaa alitajuntasi pikkuhiljaa pelata mukana ja muokkaantua. Opettelet uusia tapoja, ja huomatessaan nämä turvallisiksi, tiedostamaton mielesi alkaa pitää näitä normaaleina ja turvallisina.

Esimerkkinä pelkotilojen ja fobioiden muuttaminen – kun toistat ”varmaa” ja pelotonta käytöstä törmätessäsi pelkosi aiheuttajaan, alkaa alitajuntasi pikkuhiljaa uskoa, ettei sinua tarvitse tuolta asialta suojella.

Hypnoosi

Hypnoosi lähestyy tiedostamatonta mieltäsi suoraan, ja sen tehtävä on pehmentää ja alentaa mielesi suojamuureja, jotta alitajunnallesi voidaan ehdottaa uusia ajatuksia ja tapoja käsitellä ongelmia. Hypnoosin edellyttämä syvä rentouden tila mahdollistaa tämän, ja on jo omassa miellyttävyydessään todella koukuttavaa. Alitajuntasi hyväksyy vain ne ideat, jotka sinä haluat, joten kukaan ei taio sinua jänikseksi ellet niin itse tahdo. Hypnoosi on suoruutensa vuoksi usein nopeampi tapa muuttaa ihmisen ajatuksia ja käyttäytymistä positiivisempaan suuntaan.

Hypnoosi lähestyy pelkotiloja vähän toista reittiä. Kun tiedostamattoman mielesi suojamuurit on laskettu hypnoosin avulla, voidaan alitajunnallesi ehdottaa suoremmin uutta tapaa nähdä pelkäämäsi asia, ja toimivampaa tapaa suhtautua siihen.

Hypnoosi on äärimmäisen tehokas ja monikäyttöinen työväline, joka toimii hirvittävän hyvin sekä valmennus- että terapiatyössä. Suomessa hypnoosia ja sen kliinistä käyttöä kouluttaa mm. ICH International Clinical Hypnosis Training (www.ichypnosis.com), ja hypnoosia hoitomuotoina edistävät ainakin Suomen Hypnoosiliitto, Tieteellinen Hypnoosi ry sekä kymmenet hypnoterapeutit ympäri maata.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image