Tunnetko eläväsi vääränlaisten ihmisten keskellä? – Muistathan, että sinulla on oikeus päättää, mitä elämääsi haluat

Ihmiset ympärilläsi

Sain hetken aikaa sitten ehkä mielenkiintoisimman kuuntelijapalautteen podcastistani. Kuuntelijani (kiitos sinulle) kertoi, että tuntee jatkuvasti elävänsä vääränlaisten ihmisten keskellä; sosiaalisessa tilanteessa, josta ei saa tarvitsemiaan virikkeitä.

Jäin miettimään hänen kirjoittamaansa tekstiä moneltakin kannalta – myöhemmin keskustelin palautteesta vielä ystäväni kanssa. En välttämättä pysty vastamaan kuuntelijani varsinaiseen kysymykseen, mutta tällaisia ajatuksia siitä syntyi!

Viiden ihmisen summa – vai keskiarvo?

Törmäsin taannoin uudelleen ajatukseen, että olemme niiden viiden ihmisen keskiarvo, joiden kanssa vietämme eniten aikaa. Toisin sanoen, nämä viisi ihmistä kertovat, millaisia oikeasti olemme. Jos siis mietit nyt, kenen viiden ihmisen (tai ryhmän) kanssa eniten aikaasi vietät, voit päätellä, millainen ihminen itse olet. Vai voitko?

Haluatko olla keskiö vai keskiarvo?

Voisiko olla, että nuo viisi ihmistä tai ryhmää kertovat vain siitä, millaisessa tilanteessa tällä hetkellä olet ja elät? Keskustellessani saamastani palautteesta ystäväni kanssa, hän totesi itse elävänsä tilanteessa, jossa ei koe saavansa sosiaalisista suhteistaan sitä mitä tarvitsisi, joten entä jos tämä teoria käännettäisiin toisin päin? Eli, ei niin että olet viiden lähimmän ihmisesi muokkaama, vaan että todellakin voit muokata ympäristöäsi ja sitä mitä siitä saat irti. Toisin sanoen, voit muokata ympyröitäsi joko vahvistamaan sitä mitä haluat, tai vaihtoehtoisesti poistamaan siitä ne asiat, joita et halua. Yksinkertaistettuna, voisit kysyä itseltäsi ainakin kaksi kysymystä:

 • mitä sinä OPIT tai SAAT lähimmiltä ihmisiltäsi?
  1. ovatko nämä asioita, joita haluat elämääsi?
  2. mitä näistä asioista haluat lisää?
  3. tuovatko tai tuottavatko olemassa olevat ihmiset elämääsi asioita, joita ET halua? Muistahan että myös turhautuminen ja pettymys ovat tällaisia asioita.
 • mitä sinä ET opi tai saa näiltä ihmisiltä?
  1. mitä sinä haluaisit saada ihmisiltä ympärilläsi?
  2. voisitko saada nämä asiat läheisimmiltä ihmisiltäsi?
  3. keneltä voisit näitä asioita saada, jos et heiltä?
  4. mistä löydät nämä ihmiset?

Teepä noista kysymyksistä vaikka mind map -tyyliset piirrokset ja tuijottele niitä hetki. Ja kun olet tarpeeksi kauan edellisiä kysymyksiä piirrostesi kanssa miettinyt, tee päätöksiä. Kyllä, sinulla on ihan täysi oikeus päättää, mitä haluat muilta ihmisiltä elämässäsi, ja myös oikeus tavoitella sitä. Tämä ei automaattisesti tarkoita kenenkään hylkäämistä tai karkottamista elämästäsi, vaan sitä että alat panostaa sinuun positiivisesti vaikuttavien ihmisten seuraan.

Mistä niitä ihmisiä löytyy?

Jos sinulta puuttuu mind mapistasi joku ihminen tai ryhmä, jonka siihen haluaisit (jokin asia, jota haluaisit elämääsi saada lisää), ratkaisu tähän on yllättävän yksinkertainen: kysy muilta läheisiltäsi! Voit yllättyä siitä, kuinka hyviä vinkkejä voit saada, kun vain kysyt. Jos sinua kiinnostaa romantiikan ajan ranskalainen musiikki ja arkkitehtuuri, mutta et tunne ketään, joka tästä tietäisi, kysy lähimmiltäsi! Eivät hekään välttämättä tiedä mutta ihan takuulla innostuvat auttamaan etsinnässä. Ja voi olla, että kysymällä yhdestä asiasta, löydätkin ihan jotain muuta, ehkä jotain mitä et vielä edes tiennyt haluavasi.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image