Rakastan kakkuja, jotka ovat täynnä makuja. Mielestäni kakkujen toinen, yhtä tärkeä ominaisuus, on mehevyys. Tässä kakussa on makuja ja kosteaa mehevyyttä juuri oikeassa suhteessa.
Kakun mausteet, kuten kaneli, neilikka, inkivääri ja kardemumma suorastaan hyväilevät makunystyröitä. Ananasmurska ja porkkanat puolestaan mehevöittävät makuelämystä juuri oikealla tavalla.
Porkkanakakku on gluteeniton ja voit valmistaa sen halutessasi myös kokonaan ilman valkoista sokeria.
PORKKANAKAKKU OHJE
2 dl mantelirouhetta
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelijauhoja
1 dl kaurajauhoja
2 dl kookossokeria/ tai intiaanisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl psylliumia
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
1 prk ananasmurskaa liemineen
2 porkkanaa raastettuna
1,5 dl kookosöljyä
4 kananmunaa
KUORRUTE – JA KAKUN TÄYTE
Maidoton versio: 3 prk påMackan maustamatonta ”juustoa”
TAI
Maidollinen versio: 400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
3 rkl appelsiininmehua ja sen kuoriraaste
VAIHE 1) Sulata kookosöljy vesihauteessa ja raasta porkkanat
VAIHE 2) Yhdistä kaikki kuivat aineet sokeria lukuun ottamatta
VAIHE 3) Vaahdota kananmunat ja sokeri
VAIHE 4) Yhdistä varovasti sekoittaen kuivat aineet, ananasmurska, porkkanaraaste ja kookosöljy kananmuna-sokerivaahtoon ja sekoita
VAIHE 5) Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja paista kakkua uunin keskiosassa 175 asteessa, noin 50 minuuttia
VAIHE 5) Sekoita yhteen kaikki kuorrutteen ainekset. Leikkaa porkkanakakkupohja keskeltä kahtia ja voitele täytteellä. Yhdistä osat ja voitele täytteellä myös kakun päällinen