Tunnetko ihmisen, jonka kanssa tuntuu mahdottomalta välttää konflikti? – Nämä 4 piirrettä tekevät ihmissuhteesta uuvuttavan

Voi ihmissuhteet. Ne eivät ole aina ollenkaan helppoja ja voivat nostaa meissä esiin monenlaisia tunteita. Ja kaikki se on tietysti normaalia. Ja sitten on sellaisia ****** vaativia ihmissuhteita, jotka nostavat kerta toisensa jälkeen esiin vaikeita tunteita. 

Ihmissuhteita, joissa tasavertainen ja kunnioittava keskustelu on mahdotonta.Ihmissuhteita joissa et vaan tule kuulluksi. Ihmissuhteita, joissa rajoja ylitetään ja ehkä vielä syyllistetään sinua siitä.

Nuorempana uskoin, että ihmisten väliset haasteet olisi aina keskusteltavissa ja uskoin että ”konfliktiin vaaditaan aina kaksi”. Enää en pidä tätä 100% totena. Uskon kyllä että tasavertaisissa ja kunnioittavissa suhteissa on mahdollista käydä läpi vaikeitakin asioita, ja se kysyy kummaltakin itsereflektio kykyjä.

Ja sitten on olemassa ns. korkean konfliktin ihmisiä  (englanniksi high conflict people) joiden kanssa asioiminen on vaan kertakaikkisen vaativaa. 

Mitä piirteitä vaativilla ja ns. korkean konfliktin ihmisillä on?

  1. Kyvyttömyys itsereflektioon – tämä näkyy muiden jatkuvana syyttämisenä
  2. Mustavalkoinen ajattelu (asiat ovat ehdottomia, joko tai, täysin hyviä tai pahoja, yms.)
  3. Voimakkaat tunne reaktiot ohjaavat käytöstä (joskus näkyvästi, joskus ei näkyvästi)
  4. Extreme käyttäytyminen (Esim. korkean riskin käytäytymistä, jota 90% ihmisistä ei tekisi)

On hyvä tietää, että korkean konfliktin ihmisen kanssa perus vuorovaikutus, jossa olisi tilaa tulla kuulluksi ja kuulla, etsiä yhdessä ratkaisuja ja huomioida erilaisia näkökulmia, on oikeastaan aika lailla mahdotonta. 

Tällaiset ihmissuhteet ovat äärimmäisen kuluttavia ja ahdistavia. Ja vaikka lähes kaikki aikuisista ihmissuhteista perustuu vapaaehtoisuuteen, aina meillä ei ole sitä luksusta, että voisimme vain poistua ihmissuhteesta kokonaan. 

Mutta, se mitä toivon että muistat: korkean konflikti ihmisen käytös kertoo hänestä, ei sinusta! Jos olet tunnollinen, sovinnollinen ja empaattinen, olet luultavasti yrittänyt monin eritavoin löytää keinoja löytää ymmärrystä ja tasavertaisuutta.

Valitettavasti, on todennäköistä, että korkean konfliktin ihmiselle et tule koskaan kuulluksi. Se ei silti tarkoita, että sinun pitäisi ”alistua”. Älä alistu, älä hyökkää. Sen sijaan selkeytä, rajaa ja vahvista tervettä itsearvostusta.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image