Maailman herkullisin ja mehevin porkkanakakku – Voisiko se olla tämä?

Rakastan kakkuja, jotka ovat täynnä makuja. Mielestäni kakkujen toinen, yhtä tärkeä ominaisuus, on mehevyys. Tässä kakussa on makuja ja kosteaa mehevyyttä juuri oikeassa suhteessa.

Kakun mausteet, kuten kaneli, neilikka, inkivääri ja kardemumma suorastaan hyväilevät makunystyröitä. Ananasmurska ja porkkanat puolestaan mehevöittävät makuelämystä juuri oikealla tavalla.

Porkkanakakku on gluteeniton ja voit valmistaa sen halutessasi myös kokonaan ilman valkoista sokeria.

PORKKANAKAKKU OHJE

2 dl mantelirouhetta

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl mantelijauhoja

1 dl kaurajauhoja

2 dl kookossokeria/ tai intiaanisokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl psylliumia

2 tl kanelia

2 tl kardemummaa

1 tl neilikkaa

1 tl inkivääriä

0,5 tl suolaa

1 prk ananasmurskaa liemineen

2 porkkanaa raastettuna

1,5 dl kookosöljyä

4 kananmunaa

KUORRUTE – JA KAKUN TÄYTE

Maidoton versio: 3 prk påMackan maustamatonta ”juustoa”

TAI

Maidollinen versio: 400 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl tomusokeria

3 rkl appelsiininmehua ja sen kuoriraaste

 VAIHE 1) Sulata kookosöljy vesihauteessa ja raasta porkkanat

VAIHE 2) Yhdistä kaikki kuivat aineet sokeria lukuun ottamatta

VAIHE 3) Vaahdota kananmunat ja sokeri

VAIHE 4) Yhdistä varovasti sekoittaen kuivat aineet, ananasmurska, porkkanaraaste ja kookosöljy kananmuna-sokerivaahtoon ja sekoita

VAIHE 5) Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja paista kakkua uunin keskiosassa 175 asteessa, noin 50 minuuttia

VAIHE 5) Sekoita yhteen kaikki kuorrutteen ainekset. Leikkaa porkkanakakkupohja keskeltä kahtia ja voitele täytteellä. Yhdistä osat ja voitele täytteellä myös kakun päällinen

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image